Εγκατάσταση νέου προσομοιωτή GMDSS στην ΑΕΝ/Σύρου

  • Κυριακή, 28 Ιουνίου, 2020 - 13:13

Την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 εγκαταστάθηκε στην ΑΕΝ/Σύρου, από την εταιρεία ASTRO ENGINEERING Ι.Κ.Ε., ένας νέος Προσομοιωτής Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Συστήματος Κινδύνου και Ασφάλειας – Global Maritime Distress and Safety System (GMDSS), κατόπιν ευγενικής δωρεάς του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΑΙΓΕΑΣ».
Ο νέος προσομοιωτής GMDSS τελευταίας τεχνολογίας, ο οποίος χρησιμοποιεί λογισμικό ADVENIO VOX MARIS Advanced και περιλαμβάνει μία (1) θέση εκπαιδευτή (Instructor Module) και έξι (6) θέσεις εργασίας εκπαιδευομένων (Student Modules), πρόκειται να χρησιμοποιείται εφεξής κυρίως για τις πρακτικές εφαρμογές Επικοινωνιών και επικουρικά για τη διδασκαλία πλήθους άλλων μαθημάτων, καθώς θα δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές/στριες της ΑΕΝ/Σύρου να εξασκηθούν στη χρήση διαφόρων οργάνων της γέφυρας ενός πλοίου, τα οποία προσομοιώνονται μέσω του συστήματος (π.χ. VHF-DSC, Inmarsat B και C, Fleet 77, Navtex, EPIRBs, SART, AIS, GPS, κ.λ.π.) και υποβοηθούν τα πλοία στην άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν την αντιμετώπιση κινδύνων και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.
Ο νέος προσομοιωτής GMDSS πληροί τα πρότυπα και τις συστάσεις του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), των Διεθνών Συμβάσεων STCW ’95 και SOLAS, καθώς και της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), ενώ είναι πιστοποιημένος από τον κορυφαίο νηογνώμονα DNV·GL.
Ο Διοικητής, η Διεύθυνση Σχολής, οι εκπαιδευτικοί και οι σπουδαστές/στριες της ΑΕΝ/Σύρου ευχαριστούν θερμά τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για την ευγενική δωρεά του, μέσα από την οποία επιτυγχάνεται μία σημαντική αναβάθμιση στον τεχνολογικό εξοπλισμό της Ακαδημίας, καθώς και την εταιρεία ASTRO ENGINEERING Ι.Κ.Ε. και τον Γενικό Διευθυντή της, κ. Εμμανουήλ Μωράκη, για την συμβολή τους στην προμήθεια και εγκατάσταση του νέου προσομοιωτή GMDSS.