Προσάραξη τουριστικού πλοίου στον όρμο της Αζολίμνου

  • Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2020 - 13:45
  • /   Eνημέρωση: 2 Ιουλ. 2020 - 16:44

Στις 03:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης προσάραξε στα αβαθή της Αζολίμνου ιδιωτικό πλοίο αναψυχής, σημαίας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με έναν επιβαίνοντα, ο οποίος ήταν και ο κυβερνήτης, υπήκοος Τουρκίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για ένα σκάφος 13 μέτρων περίπου.

Ο μοναδικός επιβαίνων και κυβερνήτης του πλοίου είναι καλά στην υγεία του, ενώ ρύπανση της θάλασσας δεν έχει παρατηρηθεί.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κυβερνήτη, είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Γλυφάδα, όπου πραγματοποίησε την αγορά του σκάφους, με προορισμό την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και προκειμένου να ξεκουραστεί, αγκυροβόλησε στον όρμο της Αζολίμνου, ωστόσο παρασύρθηκε από τους ανέμους και προσάραξε στα αβαθή.

Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Σύρου από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τέθηκε σε εφαρμογή το Τοπικό Σχέδιο Εφαρμογής Έκτακτης Ανάγκης για αντιμετώπιση περιστατικών έρευνας και διάσωσης. Στην περιοχή έσπευσε άμεσα το αντιρρυπαντικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σύρου, δύο περιπολικά του Λ/Σ Σύρου, στελέχη του λιμεναρχείου Σύρου, καθώς επίσης και δύτες, που εκλήθησαν από το Λιμεναρχείο.

Η Λιμενική Αρχή επιλήφθηκε άμεσα, προκειμένου να μεταφερθεί στην ξηρά ο κυβερνήτης. Όσον αφορά στο σκάφος, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση προσάραξης και εξετάζεται η δυνατότητα να αποκοληθεί και να μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο.