«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

Αχαΐα: «Πυρετός» στην εστίαση μετά τα νέα λουκέτα

  • Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020 - 06:26

Αναταράξεις με κοινωνικό, αλλά πλέον και πολιτικό ενδιαφέρον προκαλεί η προσπάθεια της Πολιτείας να ελέγξει τον τομέα της ψυχαγωγίας ως δυνητικό «καλό αγωγό» του κορονοϊού.

Επιβλήθηκαν σοβαρές ποινές σε καταστήματα στην Πάτρα, προκαλώντας την εναντίωση του ίδιου του αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου, που παρενέβη δημόσια, αποδοκιμάζοντας στο διαδίκτυοο το συνεργείο για τα κριτήρια που χρησιμοποίησε.

Ο κ. Μπονάνος μίλησε για «αρχές που δεν έχουν δει το εξώφυλλο μαθημάτων Δημόσιας Υγείας». Στρεφόμενος κατά όλων όσοι αναλαμβάνουν ευθύνες ελεγκτή, χωρίς να έχουν γνώσεις, επισημαίνοντας ότι η υπόθεση αφορά αποκλειστικά τις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες.

Από πλευράς της ΑΔ Αχαΐας τονίσθηκε πάντως στην «ΠτΔ» ότι τον πρώτο και τελευταίο λόγο για πρόστιμα και ελέγχους έχει η ΠΕ Αχαΐας, με τους προϊσταμένους και τον πολιτικό επικεφαλής αντιπεριφερειάερχη.

ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΑΙΑ

Στο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας που βρέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Σταυροδρόμι Τριταίας, στην πρώτη καλοκαιρινή εξόρμηση για τον έλεγχο των κανόνων αποφυγής του συγχρωτισμού, επικεφαλής ήταν η διευθύντρια Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Αχαΐας Σοφία Συμεωνίδου.

Σε δεύτερο επίπεδο, τις πρώτες πρωινές ώρες στο χώρο βρέθηκε και κλιμάκιο της ΕΛΑΣ σε χωριστό έλεγχο καθώς το μεγάλο ζήτημα που έχει ανακύψει, με τις τοπικές πανηγύρεις, που αναμένεται να πυκνώσουν πλέον, οδεύοντας προς το μέσον και την κορύφωση του καλοκαιριού, είναι η μακρά διάρκεια, σε χρόνο, αλλά και η κάλυψη χώρου δημόσιας συνάθροισης, όπου είναι δύσκολο να ορισθεί το κατά πόσο τηρούνται οι αποστάσεις.

«Σε αντίθεση με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα με ελέγχους που είτε θα είναι από μικρά κλιμάκια, υγιεινολόγων και αστυνομικών αλλά και κατά μόνας, προκειμένου να υπάρχει έλεγχος σε μεγαλύτερο δυνατό εύρος χρόνου» αναφέρει στην «ΠτΔ» η κ. Συμεωνίδου.

Κατά τη διάρκεια του… πολύωρου διπλού ελέγχου, προ και μετά το μεσονυκτίου, στο πανηγύρι στο Σταυροδρόμι, δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση, όμως ο προβληματισμός των αρχών παραμένει…

«Αρχικά τόσο στην είσοδο όσο και σε χώρους του χώρου όπου διεξαγόταν το πανηγύρι, ο κόσμος κινούνταν με απολυμαντικά και μαντηλάκια ενώ και κοντά στην πίστα δεν υπήρχαν τραπεζάκια. Στην πορεία της νύκτας θα είναι δύσκολο και για τους υπευθύνους των συλλόγων αλλά και τα κέντρα διασκέδασης, που είναι εντός του χώρου όπου διεξάγεται η γιορτή, να τηρήσουν απόλυτα τα μέτρα. Γι' αυτό και η αστυνομία επανήλθε τα ξημερώματα χθες, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι, στην κορύφωση του γλεντιού, μπορεί να διατηρηθούν οι αποστάσεις…» εξηγεί η κ. Συμεωνίδου.

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ελέγχων, από την περασμένη Παρασκευή 10 Ιουλίου έως και χθες, σε κέντρα διασκέδασης, γυμναστήρια, εστιατόρια, μπαρ, Προαστιακό Πατρών και Αστικό ΚΤΕΛ Πατρών, οι ελεγκτές, υπάλληλοι της ΠΕ Αχαΐας και αστυνομικοί, διαπίστωσαν χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων από τους νέους.

«Στο Ρίο, πριν από δύο 24ωρα, τα μαγαζιά τηρούσαν τους κανόνες αλλά υπήρχαν νέοι με ένα ποτό στο χέρι, που έτρεχαν δεξιά - αριστερά, ακόμη και εκτός του καταστήματος, για να αποφύγουν τον έλεγχο. Το ίδιο συμβαίνει και στα μέσα μεταφοράς, στον Προαστιακό την ίδια μέτρα, οι επιβαίνοντες έβγαζαν τη μάσκα από την τσέπη τους όταν έμπαιναν οι ελεγκτές κάτι που μας έχει αναφερθεί και παλαιότερα σε ελέγχους μας σε αστικά λεωφορεία. Στους νέους υπάρχει μια χαλαρότητα δυστυχώς και, σε μέσα μεταφοράς αλλά και κέντρα διασκέδασης, αρμόδιοι δεν είναι οι μόνο οι ελεγκτές στις εισόδους και στα εισιτήρια αλλά και οι γονείς που αφήνουν τα ανήλικα παιδιά μόνα στο λεωφορείο για μπάνιο και διασκέδαση μετά» σύμφωνα με την κ. Συμεωνίδου

Του Πάνου Σακελλαρόπουλου

Ετικέτες: