Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο «περίπλους αγάπης» του Ανδρέα Αλυματήρη για τη στήριξη της Στέγης Ανηλίκων & Εφήβων Σύρου

Η αγάπη τράβηξε κουπί και τερμάτισε

Το μήνυμα ότι η φλόγα του εθελοντισμού και η άσβεστη δίψα για κοινωνική προσφορά μπορούν να υψώσουν γέφυρες ανάμεσα στις καρδιές, να ενώσουν όλες τις άκρες και να συντελέσουν σε μικρά έως μεγάλα θαύματα που θα φέρουν χαμόγελα στα χείλη των ανθρώπων, διέδωσε χθες ο ακούραστος και –αναμφίβολα- «γερό κουπί», Ανδρέας Αλυματήρης.

Υπό την ομπρέλα της εθελοντικής δράσης «Η Σύρος αγκαλιάζει το όραμα», ο κ. Αλυματήρης διένυσε με το καγιάκ του 29 περίπου μίλια, κάνοντας το θαλάσσιο γύρο της Σύρου με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την παραλία του Φοίνικα.

Ο «περίπλους αγάπης» για την οικονομική ενίσχυση της Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου ξεκίνησε στις 7 το πρωί. Ο κ. Αλυματήρης ακολούθησε βορειοανατολική, συνοδεία σκάφους του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου με κυβερνήτη τον Δημήτρη Βακόνδιο. Στο σκάφος επέβαιναν επίσης η ναυαγοσώστρια Ελπίδα Κανακάρη για την παροχή πρώτων βοηθειών και η αδερφή του κ. Αλυματήρη, Ευαγγελία Μπάρμπα για τη βιντεοσκόπηση της δράσης. Ολιγόλεπτες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στις παραλίες Γράμματα, Αζόλιμνο και Βάρη. Ο περίπλους ολοκληρώθηκε σε οχτώ περίπου ώρες, με τον κ. Αλυματήρη να δηλώνει με χαρά ότι είναι έτοιμος να οργώσει ξανά τη θάλασσα για κάποιον κοινωνικό σκοπό.

Η Σύρος αγκαλιάζει τον εθελοντισμό

Καθιστά δε γνωστό ότι ο ίδιος τόλμησε για πρώτη φορά να κάνει το γύρο του νησιού πριν από ενάμιση μήνα μαζί με έναν φίλο του. Οι δυο τους ετοίμασαν τα καγιάκ τους, εξοπλίστηκαν κατάλληλα και ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την παραλία της Βάρης. Διέμειναν το βράδυ στην παραλία του Αμερικάνου και το επόμενο πρωί επέστρεψαν στη Βάρη. «Όταν είδα ότι μπορώ να το κάνω, είπα να το επιχειρήσω ξανά για να βοηθήσω. Και θεωρώ ότι η Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου έχει την ανάγκη μας περισσότερο από κάθε άλλη δομή που υποστηρίζεται από επίσημους φορείς».

Σημειώνεται πως, κατά τη διάρκεια της δράσης, υπήρχαν διαθέσιμοι κουμπαράδες αγάπης για την οικονομική ενίσχυση της στέγης. Στο πλαίσιο αυτό, η εθελοντική δράση «Η Σύρος αγκαλιάζει το Όραμα Ελπίδας» έκανε την πρώτη της εμφάνιση μετά τον περιορισμό της καραντίνας και τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενημέρωσε και έκανε νέους δότες, νέους κρίκους στη μεγάλη αλυσίδα της ζωής.

Όλοι οι πρόεδροι των Κοινοτήτων της Περιφέρειας Ποσειδωνίας ,τίμησαν την εκδήλωση Περίπλους Αγάπης", με την παρουσία τους, καθώς και η Πρόεδρος του Πάγου και η κ. Ρόζα Ξανθάκη Πρόεδρος του Επιμορφωτικού Φιλοτεχνικού Συλλόγου Φοίνικα.