Συμμετοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Χορευτικά Σόλι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου

  • Τρίτη, 28 Ιουλίου, 2020 - 06:15
Φωτογραφία: Δημήτρης Δομίνικος Κουκάς

Ο χορός έδωσε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προσφέρονται δωρεάν σε όλη τη χώρα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, συμμετέχοντας στο νέο θεσμό "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" που περιλαμβάνει 20 παραγωγές σε 70 αρχαιολογικούς χώρους, παρουσιάζει σε εσωτερικούς χώρους αρχαιολογικών μουσείων μία σειρά από χορευτικά σόλι.

Ως μια συνομιλία κίνησης και ακινησίας, οι χορευτές διηγούνται καινούριες ιστορίες πάνω σε χορογραφίες των ίδιων αλλά και των Ιωάννας Πορτόλου, Γιάννη Νικολαΐδη και Κωνσταντίνου Ρήγου.

Στο πλαίσιο αυτό, το κοινό της Μυκόνου είχε την ευκαιρία να απολαύσει την περασμένη Κυριακή την Έλενα Κέκκου στο Αρχαιολογικό Μουσείου Μυκόνου, όπου φιλοξενείται η έκθεση «Οι Μυκηναίοι στις Κυκλάδες. Επίσκεψη στον κόσμο του Ομήρου». Την εκδήλωσε συνόδευσε μουσικά ο Ανδρέας Κατσιγιάννης στο σαντούρι.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους καλοκαιρινούς σταθμούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής βρίσκεται και η Σύρος, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της οποίας θα χορέψει, την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 ο Στέλιος Κατωπόδης, συνοδεία του Guido de Flaviis στο σαξόφωνο. Η χορογραφία ανήκει στον Κωνσταντίνο Ρήγο.

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.