“ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ”

Φωτιά απείλησε σπίτια

  • Πέμπτη, 30 Ιουλίου, 2020 - 06:23

Χθες το πρωί φωτιά εκδηλώθηκε σε ρέματα στην κοινότητα της Αγ. Μαρίνας εντός κατοικημένης περιοχής, κοντά στις εγκαταστάσεις θερμοκηπίου.

Η άμεση επέμβαση 5 αυτοκινήτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Στρατού, αλλά και οι έγκαιρες ρήψεις από τα πετζετέλ, έσωσαν την κατάσταση, καταφέρνοντας να τη θέσουν υπό έλεγχο πολύ γρήγορα και ν' αποφευχθεί η επέκτασή της, τόσο προς τις κατοικίες, όσο και προς τις πευκόφυτες εκτάσεις.

Η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και όλων των υπολοίπων που συνέδραμαν στην κατάσβεσή της, έσωσε την περιοχή από μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Οι ιδιοκτήτες των κατοικιών έντρομοι, βρισκόταν σε επιφυλακή, με τις μάνικες στα χέρια για να σώσουν τις περιουσίες τους, αδυνατώντας να πιστέψουν το ενδεχόμενο εγκατάλειψης των σπιτιών τους.

Μέχρι αργά το απόγευμα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρισκόταν στο σημείο της φωτιάς, προκειμένου να επέμβουν σε περιπτώσεις αναζωπύρωσης.

Στο ίδιο σημείο είχε σημειωθεί και προ ετών παρόμοιο περιστατικό, απειλώντας και τότε κατοικημένες περιοχές.

Η ανησυχία όλων ήταν έκδηλη, καθώς από χθες το πρωί έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Αν και τα αίτια είναι ακόμα άγνωστα, ανεπιβεβαίωτες φήμες μιλάν για άτομο που ήθελε να κάψει κλαδιά εντός του ρέματος. Οι έρευνες συνεχίζονται.