Αντίστροφη μέτρηση για την ατομική έκθεση της Αγγελικής Μπρισνόβαλη με έμπνευση από τη φύση της Σύρου

“Cactus & Others II” Syros – the Cycladic Effect

  • Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2020 - 06:13

Τα ξερολούλουδα του Αυγούστου στις πολύχρωμες ώχρες μιλούν για την Άνοιξη που πέρασε και το Καλοκαίρι με μπόρες που περνάμε. Γεμάτα τα σύννεφα με υποσχέσεις και η γη έτοιμη για το ζωοδόχο βροχερό Σεπτέμβρη. Έτσι κάπως κυλά η έμπνευση και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τα επόμενα γενέθλια της συμβολικής αναγέννησης και της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Αγγελικής Μπρισνόβαλη, στην Ερμούπολη.

Η έκθεση “Cactus & Others II” Syros – the Cycladic Effect” θα φιλοξενηθεί από 30 Αυγούστου έως και 15 Σεπτεμβρίου 2020, στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη».

Πρόκειται για σειρά έργων που έχει αναπτυχθεί στους άξονες της παρατήρησης και της εντύπωσης του φυτικού κόσμου της αυτοφυούς φραγκοσυκιάς και των “μυστικιστικών” αγριολούλουδων του Κυκλαδίτικου τοπίου σε στιγμές μέσα στο χρόνο. Κάκτοι και φυτικά συμπλέγματα με φόντο τον ουρανό ή τη θάλασσα, εμπνέουν με τις δυναμικές γλυπτικές τους φόρμες και την πολυμορφία των συσχετίσεών τους με το φως και το περιβάλλον. Τα αγριολούλουδα αποτελούν βινιέτες μοτίβων και χρωμάτων σαν μια μικρή περφόρμανς στην άκρη του μονοπατιού πάνω ή δίπλα από τη θάλασσα. Άπειροι συνδυασμοί συνθέσεων και η χαρά του χρώματος ανεξάντλητη μέσα από την αρχέγονη ανθρώπινη ζωγραφική χειρονομία. Έτσι, από τη σκοπιά της Περσεφόνης, του Ερμή, της Δήμητρας και μέσα από τις παλλόμενες εξάρσεις της αέναης ανάπτυξης της φραγκοσυκιάς και της φυσικής κίνησης στο ξηρό τοπίο των Κυκλάδων, η εικαστικός προσκαλεί όλους τους “Άλλους” να μοιραστούμε τη ζωγραφική δράση σε στιγμές φωτεινής παρατήρησης της φύσης.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά: 11.00 -14.30 & 19.00 -23.00.