Με ανακοίνωσή του ο Πάγος έκανε γνωστή την απόφαση του να μην συμμετάσχει στο ανδρικό πρωτάθλημα των Κυκλάδων

Αποχώρηση… βόμβα

Η διοίκηση του Πάγου με ανακοίνωσή της έκανε γνωστή την αδυναμία της να συμπληρώσει το αγωνιστικό της ρόστερ κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αποχώρηση του Συριανού σωματείου από το πρωτάθλημα των Ανδρών. Ο Πάγος μετά από πολλά χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πρωταθλήματα των Κυκλάδων δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τον απαιτούμε αριθμό παικτών και μετά από μεγάλη σκέψη η διοίκηση αποφάσισε να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Η Σύρος μετά την αποχώρηση του Πάγου έμεινε με τρεις ομάδες, αλλά και ο πρώτος όμιλος θα διοργανωθεί με μόλις πέντε σωματεία. Έτσι, ο πρώτος όμιλος σε συνδυασμό με τους άλλους δύο θα έχει δύο σωματεία λιγότερα και θα είναι μικρότερης διάρκειας.  

Με λιγότερες ομάδες ο πρώτος όμιλος

Για την αποχώρηση του Πάγου από το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ρένος Φρέρης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη μείωση των ομάδων του πρώτου ομίλου.

«Είναι λυπηρό που μετά από τόσα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πρωταθλήματα της Ένωσης μας ο Πάγος φέτος δεν θα συμμετάσχει. Από ότι γνωρίζω οι άνθρωποι της διοίκησης του Πάγου έκαναν τεράστια προσπάθεια ώστε να συνθέσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο για να μπορέσει η ομάδα να συμμετάσχει στην Α’ κατηγορία. Αυτό όμως, σύμφωνα με όσα βλέπουμε, δεν κατέστη δυνατό, λόγω και της μεγάλης διάσπασης που υπάρχει στο νησί μας. Η διοίκηση δεν κατάφερε να δημιουργήσει το ρόστερ για το ανδρικό τμήμα. Σαν Ένωση μας λυπεί αυτό, από την πλευρά μας πιστεύω πως σύντομα η ομάδα θα βρει το δρόμο της και θα επανασυνδεθεί και θα επιστρέψει κοντά μας".

Ο κ. Φρέρης αναφέρθηκε και στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, αλλά και τον μειωμένο αριθμό σωματείων στον πρώτο όμιλο. «Δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στην προκήρυξη, ο πρώτος όμιλος μοιραία θα μείνει με μία ομάδα λιγότερη και συγκεκριμένα με 5 σωματεία. Θεωρώ πολύ δύσκολα κάποια ομάδα από τον δεύτερο όμιλο να θέλει να έρθει στον πρώτο. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον τρίτο όπου νομίζω είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει κάποια αλλαγή. Από την πλευρά μας θα κάνουμε κάποια κρούση στις ομάδες, όμως δύσκολο να αλλάξει κάτι. Έτσι οι όμιλοι θα είναι με πέντε ομάδες ο πρώτος και από επτά σωματεία οι άλλοι δύο».

Υπάρχει σκέψη να γίνει κάποια τροποποίηση ώστε να γίνουν κάποια παραπάνω παιχνίδια στον πρώτο όμιλο;

«Όχι, αυτό δεν το προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος και δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ο πρώτος όμιλος δυστυχώς θα έχει τέσσερα λιγότερα παιχνίδια από τους άλλους δύο».   
 

Η ανακοίνωση του Πάγου

"Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την αποχώρηση της ανδρικής ομάδας από το κύπελλο και το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Οι λόγοι της αποχώρησης είναι καθαρά αγωνιστικοί και έχουν να κάνουν με τον μικρό αριθμό αθλητών που έχουν μείνει στην ομάδα μας σε συνδυασμό με την μικρή ηλικία αυτών. Θα γίνει προσπάθεια (εφόσον αυτό είναι εφικτό) να διατηρήσουμε κάποιες προπονήσεις για τα παιδιά που δεν θα βρουν αλλού ποδοσφαιρική στέγη, παράλληλα με κάποιους φιλικούς αγώνες .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους έχουν στηρίξει αυτήν την προσπάθεια".