Η ομάδα της Νάξου επικράτησε στον δεύτερο ημιτελικό με 3-4 του ΑΠΣ Κύθνου

Στον τελικό της Κ14 ο ΠΑΣ Νάξου

Στον τελικό της Κ14 προκρίθηκε ο ΠΑΣ Νάξου έπειτα από τη νίκη με 4-3 επί του ΑΠΣ Κύθνου. Η ακαδημία της Νάξου θα συναντήσει στον τελικό της Κ14 τους Κανονιέρηδες της Σύρου, όπου είχαν εξασφαλίσει πρώτοι το εισιτήριο για τον τελικό μετά τη νίκη τους επί του Α.Ο. Μυκόνου. Ο δεύτερος ημιτελικός κρίθηκε στις λεπτομέρειες καθώς η ομάδα της Κύθνου έβαλε… δύσκολα στους Ναξιώτες.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα κυρίως λόγω του δυνατού ανέμου. Οι ποδοσφαιριστές λόγω του αέρα δεν κατάφεραν να παίξουν όπως θα ήθελαν. Η Κύθνος πλήρωσε… ακριβά τα αμυντικά λάθη, καθώς αυτά της στέρησαν την πρόκριση στον τελικό της Κ14.

Το παιχνίδι στο πρώτο του μισάωρο δεν είχε φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, καθώς οι ομάδες είχαν κλείσει σωστά τους διαδρόμους προς την μεγάλη τους περιοχή. Στο 25’ ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Νάξου συγκρούστηκε με παίκτη της αντίπαλης ομάδας κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αντικατασταθεί λόγω τραυματισμού. Στο 29’ ο Παντελαίος άνοιξε το σκορ χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Αρχικά ο Γ. Μαρτίνος στην προσπάθεια του να διώξει, βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο οποίος ήταν πολύ κοντά, έδωσε την παράβαση.

Οι τυπικά γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και πίεσαν για την ισοφάριση, η οποία ήρθε τρία λεπτά αργότερα (32’). Ο Γ. Μαρτίνος με απευθείας εκτέλεση κόρνερ έφερε το ματς στα ίσα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Αρχικά είχε προηγηθεί το σουτ του Κλάρα και ο Βουτσίνος έδιωξε σε κόρνερ.  

Στο 33’ ο Μερεπέζα πήρε τη μπάλα, έκανε το σουτ κι έβαλε και πάλι την ομάδα του ΠΑΣ Νάξου μπροστά στο σκορ. Οι τυπικά γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή, καθώς υποστήριζαν πως ο παίκτης ξεκίνησε από θέση οφσάιντ. Παρόλα αυτά ο διαιτητής έδειξε σέντρα με τον ΠΑΣ Νάξου να κάνει στο 33’ το 1-2.

Στο δεύτερο μέρος ο ΑΠΣ Κύθνου βγήκε με διάθεση να ισοφαρίσει και έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-2 με τον Γ’ Λαρετσάκη. Στο 43’ ο ΠΑΣ Νάξου σε μία φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή της Κύθνου έκανε το 1-3 χάρη στο αυτογκόλ του Βλαστάρη.

Στο 44’ ο ΑΠΣ Κύθνου κατάφερε να μειώσει χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Μπακογιάννης. Ο παίκτης του κ. Κονιδάρη πέρασε δύο αντιπάλους του, βρέθηκε σε θέση βολής και μείωσε σε 2-3. Στο 45΄ο Παντελαίος στάθηκε άτυχος καθώς είδε τη μπάλα - έπειτα σε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής - να σταματά στο δοκάρι του Βλαστάρη.

Στο 51’ ο Γ. Μαρτίνος με σουτ ισοφάρισε σε 3-3 για την Κύθνο, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ο ημιτελικός απέκτησε από εκεί και πέρα… δραματικό χαρακτήρα καθώς τα πάντα ήταν ανοικτά. Ο ΠΑΣ Νάξου μετά την ισοφάριση πάτησε… γκάζι καθώς ήθελε τη νίκη και τη διεκδίκησε μέχρι τέλους. Ο Χωριανόπουλος στο 58΄ και ο Μαράκης έφτασαν κοντά στο γκολ, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Επίσης κοντά στο γκολ έφτασε δύο φορές και ο Ρετζέπι στο 64’ και 66΄. Εκεί που όλα έδειχναν πως η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης θα έληγε με το σκορ στο 3-3 και τις δύο ομάδες να διεκδικούν την πρόκριση στα… πέναλτι, μία λανθασμένη κεφαλιά στο φινάλε του ματς έφερε τον Παντελαίο σε πλεονεκτική θέση για γκολ, όπου με πλασέ νίκησε τον Βλαστάρη και διαμόρφωσε το 3-4. Ένα γκολ στην εκπνοή της αναμέτρησης έδωσε την πρόκριση στους Ναξιώτες και πλέον θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο στον τελικό της Κ14.

ΠΑΣ Νάξου και Κανονιέρηδες Σύρου θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο γήπεδο της Πάρου (πιθανή έδρα), το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.  

ΑΠΣ Κύθνου (Κονιδάρης): Μαρτίνος ( 36' Βλαστάρης ) , Δανιήλ ( 63' Μπιντάκος ) , Τζιώτης ( 36' Λαρετζάκης ) , Βλαστάρης Γ. , Φιλιππαίος , Μαρτίνος Γ. , Μπακογιάννης , Κλάρας , Αλαφούζος Γ. ( 58' Μαρτίνος Δ. ) , Λαρετζάκης Γ. , Αλαφούζος Μ.

Στον πάγκο επίσης ήταν: Γκούμας , Λαρετζάκης Κ.

ΠΑΣ Νάξου (Μαράκης): Ξενάκης ( 25' λ. τρ. Βουσίνος ) , Κάσα , Φακίνος 52' Ρετζέπι ) , Πουλάι , Μπόσκου , Μερεπέζα , Μαράκης , Γκούφα , Χωριανόπουλος , Παντελαίος , Μουστάκης.

Στον πάγκο επίσης ήταν: Λέκκας , Μπλοσίμι , Ρόκι , Πιέτρι , Μαργαρίτης.