Το 8ο Syros Jazz Festival τα κατάφερε

  • Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, 2020 - 13:07
Φωτογραφία: Δημήτρης Βαμβακούσης

Το Syros Jazz Festival, ολοκληρώθηκε για 8η συνεχόμενη φορά και είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίησή μας που καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα τη φετινή διοργάνωση, καθώς οι δυσκολίες εξαιτίας των έκτακτων μέτρων, ήταν πολλές, ενώ δεν έλειψαν και πρόσθετες αντιξοότητες λόγω καιρικών συνθηκών. Παρόλα αυτά, το 2020 είναι η χρονιά που για πρώτη φορά το Syros Jazz Festival βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, γεγονός που του έδωσε προστιθέμενη πολιτιστική αξία, αλλά και ταυτόχρονα πρόσθετη ευθύνη για την ποιότητα του προγράμματος και τη σωστή τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσια υγείας.

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε ήδη σε μια νέα εποχή όπου τα επιτεύγματα της τεχνολογίας φέρνουν μεγάλες παγκόσμιες εξελίξεις στον χώρο της μουσικής, του θεάματος και των φεστιβάλ. Γι αυτό, προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε τις σύγχρονες, τεχνικές δυνατότητες για να βελτιώσουμε τη διοργάνωση, δίνοντας πάντα έμφαση στη φυσική παρουσία και την αλληλεπίδραση του κοινού με τους καλλιτέχνες.

Σε μια περίοδο κατά την οποία τα περισσότερα μουσικά φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο ακυρώθηκαν ή γίνονται διαδικτυακά, επιλέξαμε και πήραμε το ρίσκο να πραγματοποιηθεί το Syros Jazz Festival με live εμφανίσεις, εκθέσεις και διά ζώσης εργαστήρια, αντί για live streaming συναυλίες και διαδικτυακά εργαστήρια που τόσο συχνά παρακολουθούμε αυτή την εποχή. Το αποτέλεσμα μάς ενθουσίασε και μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε για το επόμενο SJF, ανοίγοντας νέους δρόμους συνεργασίας και δημιουργικής έκφρασης.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές, τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν, το κοινό που συμμετείχε στις εκδηλώσεις, τους χορηγούς και τους χορηγούς επικοινωνίας που στήριξαν για ακόμη μια φορά το Syros Jazz Festival καθώς και την οργανωτική επιτροπή και φυσικά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης.

 

Διοργάνωση: ΑΜΚΕ ReSolution / Δήμος Σύρου - Ερμούπολης

Υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ιστοσελίδα: www.syrosjazzfestival.gr / Επικοινωνία: syrosjazzfestival@gmail.com.

Ετικέτες: