Με διαφορετικό τρόπο θα επικοινωνήσουν και θα μεταδώσουν φέτος το μήνυμά τους οι μητέρες των Κυκλάδων

Mεγάλη «διαδικτυακή» αγκαλιά για τον μητρικό θηλασμό

Διαδικτυακή θα είναι η μορφή της φετινής εκδήλωσης-για τον μητρικό θηλασμό στις Κυκλάδες, δίνοντας την ευκαιρία σε μητέρες από όλα τα νησιά του νομού να «συναντηθούν» έστω και εξ’ αποστάσεως, προκειμένου να γνωριστούν, να ενημερωθούν και να μοιραστούν αγωνίες, ανησυχίες και εμπειρίες.

Η δράση διοργανώνεται από την Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κυκλάδων και θα διεξαχθεί την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020 στις 11:00, στο πλαίσιο του 11ου Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού.

Ο θεσμός που καθιερώθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, εντάσσεται στον εορτασμό της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου)  με στόχο την αφύπνιση της κοινωνίας για τα οφέλη του θηλασμού και τη στήριξη των νέων μητέρων που ξεκινούν να θηλάζουν τα μωρά τους.

Μέσα από τις κατά τόπους δράσεις τους, τα μέλη του Δικτύου γιορτάζουν τη συνάντηση και την κατάκτηση γνώσης, που μετουσιώνεται σε δύναμη. Σκοπός τους δεν είναι να υποστηρίξουν ότι μια μητέρα πρέπει να θηλάζει και πρέπει να θηλάζει δημόσια, αλλά να υποστηρίξουν την ίδια τη μητέρα ώστε να μπορεί να επιλέξει και να πραγματοποιήσει την επιλογή τους.

Νέοι πολύτιμοι κρίκοι στην αλυσίδα

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε χρόνο διοργανώνονταν ταυτόχρονα εκδηλώσεις σε διαφορετικά νησιά των Κυκλάδων με ενεργή συμμετοχή, όπως η Πάρος, η Κύθνος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Κέα, κ.α. Λόγω των πρωτόγνωρων υγειονομικών συνθηκών που βιώνουμε, φέτος δεν θα διεξαχθούν για λόγους ασφαλείας διά ζώσης συναντήσεις στις Κυκλάδες, οι οποίες θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία, όπως και η πλειοψηφία των περιοχών της χώρας. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία ακόμη και σε γυναίκες από νησιά τα οποία για διάφορους λόγους δε συμμετείχαν επί χρόνια στον εορτασμό, να λάβουν μέρος ως άλλος ένας πολύτιμος κρίκος αυτής της αλυσίδας. Μέχρι και χθες το μεσημέρι, οι δηλώσεις συμμετοχής υπερέβαιναν τις 50, μεταξύ των οποίων και συμμετοχές από Αμοργό και Μήλο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στη διαδικτυακή δράση ολοκληρώνονται απόψε το βράδυ, έτσι ώστε την επόμενη ημέρα να διαμορφωθούν οι ομάδες και το πρόγραμμα της Κυριακής. Η φετινή εκδήλωση θα έχει περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα για την πληροφόρηση και των νέων μητέρων που συνδέονται για πρώτη φορά. Επιθυμία της Ομάδας Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κυκλάδων είναι η μελλοντική διοργάνωση της δράσης, όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, μέλος το επιτρέψουν ξανά οι συνθήκες και πέρα από το οριοθετημένο πλαίσιο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.