Η παράταξη "Πρώτα η Σύρος" για το ζήτημα του στρατοπέδου

  • Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, 2020 - 09:52

Ένα από τα πλέον σημαντικά ζητήματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό Συμβούλιο τα τελευταία χρόνια, είναι το ζήτημα της παραχώρησης και αξιοποίησης του στρατοπέδου «Λοχαγού Ζαφείρη Αποστόλου», ζήτημα το οποίο διαιωνίζεται πολλά χρόνια, χωρίς να έχει υπάρξει τελικά κάποια ουσιαστική εξέλιξη, η οποία να φέρει επί της ουσίας αποτέλεσμα.

Ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος προκειμένου να κάνει στείρα αντιπολίτευση ή να στείλει βολές ανούσιες σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων. Αν θέλουμε να είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης με την οποία μας τίμησε ο Συριανός λαός, οφείλουμε, στα σημαντικά θέματα που είναι επωφελή για την κοινωνία, να ομονοούμε και να προχωράμε συντεταγμένα.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική πλειοψηφία ζήτησε την έγκριση προκειμένου να προχωρήσει τη διαδικασία μεταβίβασης κατά κυριότητα ενός σημαντικού τμήματος του στρατοπέδου στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, κάτι το οποίο έχει συζητηθεί και κατά το παρελθόν και αποτελεί επιθυμία ολόκληρης της Συριανής κοινωνίας. Αντί όμως να υπάρξει μια ομόφωνη απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση, είδαμε τις παρατάξεις της Δημοτικής Αρχής και της μείζονος μειοψηφίας, να προχωρούν σε κοκορομαχία, στις πλάτες των Συριανών, για το ποια παράταξη πήρε μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές, με σκοπό να επιβάλλουν τις εκατέρωθεν απόψεις τους, βασιζόμενοι πάνω σε αυτό. Μακριά από εμάς τέτοιου είδους υπεροπτικές, ανούσιες και επικίνδυνες συμπεριφορές, για εμάς, κάθε ένας Συριανός μετράει το ίδιο και όποιο ποσοστό και αν πήραμε στις εκλογές οφείλουμε να τιμήσουμε και να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του τόπου μας με όλες μας τις δυνάμεις.

Μίλησε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας για έλλειψη δημοκρατίας και για ελλειπή παρουσίαση του θέματος, διότι δεν υπήρχε μελέτη αξιοποίησης του τμήματος που θα έρθει στο Δήμο μας κατά κυριότητα. Η συγκεκριμένη παράταξη όμως, δεν δικαιούται να μιλά για έλλειψη δημοκρατίας καθώς, δεν σεβάστηκε την ίδια την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ψηφίσει και, παρότι υπήρχε ξεκάθαρη η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου αποτυπωμένη σε απόφασή του, ο τότε Δήμαρχος κος Μαραγκός, αποφάσισε να επισκεφθεί τον τότε Υπουργό κο Καμμένο μόνος του, χωρίς να ενημερώσει κανέναν για τα όσα συζήτησε μαζί του και παρουσίασε στην επιτροπή που είχε δημιουργηθεί για την αξιοποίηση του στρατοπέδου, μόλις μισή ώρα πριν τη διενέργεια δημοτικού συμβουλίου, ένα ανούσιο και νομικά αβάσιμο «σύμφωνο συν -αντίληψης και συνεργασίας», το οποίο απείχε μακράν από όσα ανέφερε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν ανέφερε πουθενά τι θα ελάμβανε ο Δήμος σε περίπτωση μη ευόδωσης των επενδύσεων. Αυταρχικά και χωρίς ποτέ να έρθει αυτό το σύμφωνο σε γνώση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μαραγκός προχώρησε στην υπογραφή του, η οποία συνοδεύτηκε από μια φιέστα που κόστισε πολλές χιλιάδες ευρώ με παλαμάκια και ακριβά δείπνα, μια μόλις ημέρα μετά την επιβολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά από την ίδια τότε Κυβέρνηση.

Προκλητική η στάση της τότε Δημοτικής Αρχής, προκλητική και η στάση της ίδιας παράταξης σήμερα από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας, αφού κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα υπάρξει έστω και ένας δημοτικός σύμβουλος, πολλώ δε μάλλον μια ολόκληρη παράταξη, που θα διαφωνήσει στην κατά κυριότητα μεταβίβαση ενός σημαντικού μέρος του στρατοπέδου στο Δήμο μας όταν μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι είχαν ψηφίσει την απόφαση 560 της 13/12/2015 όπου στην παράγραφο υπ’αριθμ 4 αναφερόταν ότι σε περίπτωση μη ευόδωσης, για τον οποιοδήποτε λόγο, της ανωτέρω προγραμματικής συμφωνίας ή μη ευόδωσης των επενδύσεων που θα επιλεγούν, ο Δήμος Σύρου- Ερμούπολης θα δικαιούται να λάβει δωρεάν και κατά πλήρη κυριότητα, σημαντικό τμήμα του στρατοπέδου «Λοχαγού Αποστόλου Ζαφείρη».

Oι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας στα πλαίσια της παραταξιακής πειθαρχίας που έχει επιβάλλει ο επικεφαλής τους και σε μία προσπάθεια να καλύψουν τις αντιδημοκρατικές και αποτυχημένες ενέργειες κατά την διάρκεια της δημαρχίας του επικαλέστηκαν αστείες προφάσεις για να καταψηφίσουν. Τρανή απόδειξη δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος είχε ψηφίσει την απόφαση 156 της 14/04/2014 ως μέλος της τότε Δημοτικής Αρχής Δεκαβάλλα με την οποία ο Δήμος αναλάμβανε το κόστος των εργασιών που απαιτούσε το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας για να συμφωνήσει στην παραχώρηση του 53% της έκτασης του στρατοπέδου, καταψήφισε την τωρινή εισήγηση η οποία ήταν επί της ουσίας σχεδόν η ίδια από πλευράς κόστους.

Σε ένα τέτοιο ζήτημα ζωτικής σημασίας για το Δήμο μας, οφείλουμε και πρέπει, να κρατηθούμε μακριά από πολιτικούς εγωισμούς και κάθε είδους σκοπιμότητες και να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του τόπου μας. Η δημοτική μας παράταξη έχει αποδείξει ότι τιμά την εμπιστοσύνη των Συριανών και στέκεται στο ύψος των περιστάσεων όποτε χρειαστεί, έτσι και τώρα υποσχόμαστε στους Συριανούς ότι θα πράξουμε τα μέγιστα προκειμένου να φέρουμε εις πέρας το ζήτημα της παραχώρησης του στρατοπέδου, χωρίς να αποζητάμε παλαμάκια και μπράβο, χωρίς να στεκόμαστε αντιπολιτευτικά απέναντι σε μια τέτοια προσπάθεια η οποία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, μόνο και μόνο για να δημιουργούμε εντυπώσεις.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ – ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

«ΠΡΩΤΑ Η ΣΥΡΟΣ»

Ετικέτες: