Το 6ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης ζωντάνεψε τους ήρωες του «Βιβλιόδεντρου» της Ζωής Βαλάση

Κάτω από ένα ρεβίθι βρήκαν ένα παραμύθι

  • Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου, 2020 - 06:15
  • /   Eνημέρωση: 25 Δεκ. 2020 - 7:00

Παιδιά και Νηπιαγωγοί του 6ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης δημιούργησαν με αστείρευτη φαντασία και όρεξη μία ενδιαφέρουσα οπτικοποιημένη ιστορία, βασισμένη στο παραμύθι «Το βιβλιόδεντρο» της Ζωής Βαλάση.

Δύο ποντίκια, μια πάπια, μια γάτα, ένας σκαντζόχοιρος, ένας δεινόσαυρος ένα κορίτσι, μια δασκάλα και οι μαθητές της, κάτω από ένα ρεβίθι βρήκαν ένα παραμύθι...

Η ιδέα του βίντεο ξεκίνησε από την ανάγκη των υπεύθυνων νηπιαγωγών Σοφίας Σκουργιά και Άννας Φέρμελη να ενθαρρύνουν τα παιδιά μας να δημιουργήσουν και να μοιραστούν τις δημιουργίες τους με τα υπόλοιπα παιδιά του Νηπιαγωγείου τα οποία, δυστυχώς, για προσωπικούς οικογενειακούς λόγους το καθένα, αδυνατούν να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί διάβασαν "Το βιβλιοδεντρο", εντόπισαν με τα παιδιά που συμμετείχαν στην τηλεκπαίδευση, τους ήρωες της ιστορίας, τα ενθάρρυναν να κατασκευάσουν αυτούς τους ήρωες με ανακυκλώσιμα υλικά που είχαν στο σπίτι τους και τους ζήτησαν να τα κρεμάσουν στην πόρτα του Νηπιαγωγείου.

Η χαρά των παιδιά, όταν πλησίαζαν το Νηπιαγωγείο και άφηναν τις κατασκευές τους στην πόρτα ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και συγκινητική. Στη συνέχεια, οι Νηπιαγωγοί ζωντάνεψαν τους ήρωες και την ιστορία του βιβλιοδεντρου, η οποία έφτασε σε κάθε παιδί και σε κάθε σπίτι.