Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί η 3η αγωνιστική της Volley league

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση

Τα νέα είναι ευχάριστα καθώς μετά από 2,5 μήνες αγωνιστικής απραξίας, η Volley league επιστρέφει και μάλιστα τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα οριστεί η 3η αγωνιστική. Με ανακοίνωσή της η Ε.Σ.Α.Π. έκανε γνωστή την απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας η οποία άναψε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση της Volley league που επιστρέφει μετά από τις 2 Νοεμβρίου όπου και διακόπηκε.

Οι πιέσεις της διοργανώτριας αρχής προς την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τον COVID-19 έπιασαν τόπο, με την Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίασης να απαντά θετικά για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.  

Τέλος, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 θα γίνει τηλεδιάσκεψη των ομάδων για να συζητηθούν θέματα του πρωταθλήματος της Volley league και του νέου προγράμματος, ενώ μέχρι την Τρίτη 12 Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής.

Επιστρέφει και η Super League 2

Η Επιτροπή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στην τελευταία της συνεδρίαση, εκτός από την απόφαση για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, αποφάσισε και την έναρξη των αγώνων της Super League 2. Η διοργανώτρια αρχή του ποδοσφαίρου στο πρόγραμμά της για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα μπορεί να ορίσει αγώνες και της δεύτερης σε τάξη κατηγορίας. Οι ομάδες από την πλευρά τους είναι έτοιμες καθώς έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις εδώ και έναν μήνα.

Από εκεί και πέρα τόσο η Volley League όσο και η Super League 2 θα πρέπει να τηρήσουν στο έπακρο τα υγειονομικά πρωτόκολλα και σε εβδομαδιαία βάση να προχωρούν σε μοριακά τεστ για τον COVID-19. Βέβαια, αρχικά είχε λεχθεί πως οι ομάδες θα προχωρούν σε rapid test κάθε εβδομάδα, πριν τη διεξαγωγή των αγώνων, αυτό όμως άλλαξε και τη θέση τους πήραν τα μοριακά τεστ. Ένα πολλαπλάσιο έξοδο, το οποίο για τις ομάδες της Volley league αναμένεται να καλυφθεί μέσα από τη τηλεοπτική χορηγία της ΕΡΤ.   

Η ανακοίνωση του Υφυπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

"Οι συντονισμένες ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού και των αθλητικών φορέων του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ έφεραν αποτέλεσμα, καθώς από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές δόθηκε η άδεια για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League 2 και εκείνου της Α1 βόλεϊ ανδρών από το σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου 2020.

Ομόφωνα, λοιπόν, εγκρίθηκε από την «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» η εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 και της Volley League Ανδρών την επόμενη εβδομάδα.

Το «πράσινο φως» άναψε κατόπιν των διαβεβαιώσεων για την αυστηρότατη τήρηση των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία προβλέπουν και εβδομαδιαίο μοριακό έλεγχο. Ελήφθησαν υπόψη, επιπλέον, ο όχι μεγάλος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν σε αυτά τα πρωταθλήματα και οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες καθημερινές προπονήσεις, αλλά και η μέχρι στιγμής απουσία επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου, εξαιτίας αυτών των δραστηριοτήτων.

Επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι βάσει των ανωτέρω προϋποθέσεων είναι μικρές οι πιθανότητες επιδημιολογικής επιβάρυνσης και στη συνέχεια".

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ

"Πράσινο φως άναψε από τον ΕΟΔΥ στην ΕΣΑΠ για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος Volley League.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Η ΕΣΑΠ ανακοινώνει πως ήδη ειδοποιήθηκαν οι 8 ομάδες της κατηγορίας για επανέναρξη του πρωταθλήματος το σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ κανονικά συνεχίζονται οι προπονήσεις.
Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 θα γίνει τηλεδιάσκεψη των ομάδων για να συζητηθούν θέματα του πρωταθλήματος και του νέου προγράμματος, ενώ μέχρι την Τρίτη 12 Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής".