Αποκόλληση και πτώση τμημάτων της πρόσοψης του κτιρίου του Τελωνείου και επιχρισμάτων από εξωτερικούς τοίχους του Λιμεναρχείου εξαιτίας ισχυρότατων ανέμων

Μικρές “απώλειες” από το πέρασμα της “Μήδειας”

  • Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, 2021 - 06:14

Ήπια άφησε τα σημάδια της η ισχυρότατη κακοκαιρία “Μήδεια” στη Σύρο, μέχρι και χθες, καθώς η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ευτυχώς, δεν μέτρησε μεγάλες “απώλειες” όσον αφορά στα παλαιά κτίρια της πόλης.

Ωστόσο, ανησυχία προκάλεσε σε πεζούς η αποκόλληση και πτώση μέρους του περιβλήματος θυρών του κτιρίου του Τελωνείου, την ευθύνη για το οποίο φέρει το Ελληνικό Δημόσιο, που είναι και ο ιδιοκτήτης του. Ειδικότερα, τμήματα από τα πορφυρού χρώματος τούβλα διαπιστώθηκαν στο πεζοδρόμιο που γειτνιάζει με το ιστορικό κτίριο της Ερμούπολης, γεννώντας ανησυχία για μελλοντικές παρόμοιες αποκολλήσεις τμημάτων του, που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν τραυματισμό σε πολίτη.

Επιπλέον, αποκολλήσεις επιχρισμάτων και πτώση μικρών πετρών παρατηρήθηκαν στην πίσω πλευρά του ίδιου κτιρίου και συγκεκριμένα, πλησίον της εισόδου της 6ης ΠΕΔΙΛΣ, ενώ ανάλογες μαρτυρίες υπήρξαν και για παλαιό κτίριο επί της οδού που εξυπηρετεί τους οδηγούς μέχρι την πλατεία Σταύρου Βαφία.

Δεδομένης της έντασης των ανέμων όμως, καλούνται οι πολίτες να μην διέρχονται κάτω από επικίνδυνα μπαλκόνια παλαιών κτιρίων, ενώ ο Δήμος καλείται να εξετάσει όλες τις παλιές πινακίδες στις οποίες αναγράφονται οι οδοί της πόλης, ορισμένες εκ των οποίων κρέμονται κυριολεκτικά από μία κλωστή.