Με πρωτοβουλία του κ. Κωνσταντίνου Μαρτίνου κατασκευάζεται νέο κτήριο για τις ανάγκες λειτουργίας του ΠΠΙ Σχοινούσας

Δωρεά ζωής στην υγεία

  • Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, 2021 - 06:12

Επιπλέον κόστος για την περαιτέρω αναβάθμιση του νέου κτιρίου, όπου θα στεγαστεί το Περιφερειακό Ιατρείο Σχοινούσας, αναλαμβάνει ο κ. Κωνσταντίνος Μαρτίνος.

Με την από 28.11.2019 επιστολή ο κ. Κωνσταντίνος Μαρτίνος είχε εκδηλώσει την πρόθεση του να προβεί σε δωρεά προς την Κοινότητα Σχοινούσας, αναλαμβάνοντας το κόστος ανέγερσης κτίσματος του Περιφερειακού Ιατρείου Σχοινούσας, συμπεριλαμβανομένου του κόστους έκδοσης της οικοδομικής άδειας. Το κτίσμα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που έχει υποδείξει ο Δήμος ιδιοκτησίας του Δήμου και συγκεκριμένα στο οικόπεδο που στεγάζεται σήμερα το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Σχοινούσας. Το αίτημα του κ. Μαρτίνου έγινε ομόφωνα δεκτό σε συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής τον Φεβρουάριο του 2020.

Στη συνέχεια η απόφαση αυτή συμπληρώθηκε με την έγκριση της δωρεάν παραχώρησης χρήσης του δημοτικού ακινήτου, προς την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου για 99 χρόνια, προκειμένου να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει σε αυτό το περιφερειακό ιατρείο.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2021, ο Υπουργός Οικονομικών και ο αν. Υπουργός Εσωτερικών με κοινή τους απόφαση, ενέκριναν την σύμβαση δωρεάς μεταξύ του κ. Μαρτίνου και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπως αυτή συμπληρώθηκε και αφορά στην κατασκευή, στις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 327 χιλιάδων ευρώ.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου στις 9 Φεβρουαρίου, έγινε αποδοχή και της πρόσθετης δωρεάς του κ. Μαρτίνου, καθώς με την από 18.01.2021 επιστολή του ο κ. Κωνσταντίνος Μαρτίνος εκδήλωσε την πρόθεση του να αναλάβει το επιπλέον κόστος κατασκευής υπογείου επί του κτίσματος που πρόκειται να ανεγερθεί με δικές του δαπάνες και στο οποίο θα στεγαστεί το Περιφερειακό Ιατρείο Σχοινούσας. Ο προϋπολογισμός για το υπόγειο, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και το κόστος αναθεώρησης οικοδομικής άδειας, υπολογίζεται περίπου στις 40.000 ευρώ.