Απροσδόκητα έφυγε από τη ζωή ο γνωστός σκιτσογράφος στη Σύρο σε ηλικία 75 ετών

Στέγνωσε το πολύτιμο πενάκι του Τάκη Χάλαρη

  • Κυριακή, 30 Μαΐου, 2021 - 20:59

Αιφνιδίως έφυγε από τη ζωή ο γνωστός σκιτσογράφος Τάκης Χάλαρης, σε ηλικία 75 ετών, το πρωί της Κυριακής, στις 09.15, μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη, βυθίζοντας σε θλίψη τους οικείους του, τους ανθρώπους που τον θαύμαζαν και την τοπική κοινωνία της Σύρου.

Πιστός σύντροφος και συμπαραστάτης των ανθρώπων του μόχθου, της δουλειάς και της προόδου, με το ταλέντο του στο πολιτικό σκίτσο, καυτηρίασε επί χρόνια τα πολιτικά πράγματα σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, υπηρετώντας πάντοτε υψηλά ιδανικά για μία κοινωνία πιο δίκαιη, πιο όμορφη, η οποία θα χαρίζει μεγαλύτερη ελευθερία στους ανθρώπους. Ο ίδιος άφησε έντονα το στίγμα του στη σκιτσογραφία, μέσα από την καθημερινή επαφή του με τους πολίτες, κοσμώντας τις σελίδες της εφημερίδας “Κοινή Γνώμη” με τη δική του μοναδική καθημερινή “πινελιά” επί σειρά ετών.

Υπήρξε άνθρωπος που αφουγκραζόταν ταχύτατα τις εξελίξεις στη σημερινή κοινωνία και απέδιδε την ερμηνεία του στα γεγονότα που τη συνόδευαν, με έναν μοναδικό, καυστικό αλλά συνάμα και ρομαντικό τρόπο, με αποτέλεσμα να κερδίσει το δικό του κοινό, το οποίο και τον αγάπησε.

Ο Τάκης Χάλαρης εργάστηκε για χρόνια στη θάλασσα ως ναυτικός και μετά τη συνταξιοδότησή του, ρίχτηκε με προθυμία και αγάπη στη σκιτσογραφία, η οποία αποτελούσε πάντοτε το μεγάλο ταλέντο του.

Άνθρωπος με γλυκύτητα, καλοσύνη και εγκαρδιότητα αφήνει πίσω του μεγάλο έργο με διαχρονικά μηνύματα που θα τον θυμίζει πάντοτε στους πολίτες, ως μία προσωπικότητα με ιδανικά και σεβασμό απέναντι στην ίδια τη ζωή.

Ο εκδότης, η διευθύντρια, οι δημοσιογράφοι και όλη η ομάδα της “Κοινής Γνώμης” αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη έναν δικό τους άνθρωπο και στέκονται δίπλα στα μέλη της οικογένειάς του.

Η κηδεία του θα τελεσθεί αύριο το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ερμούπολη.