Ο γερόλυκος της ροκ, Λευτέρης Χαρκοφτάκης και η μπάντα του θα τα «σπάσουν» και αυτό το καλοκαίρι

Οι «Γης Μαδιάμ» ροκάρουν στα Χρούσσα

Την κιθάρα του «ακονίζει» ο «γερόλυκος» της ροκ, Λευτέρης Χαρκοφτάκης, μετρώντας αντίστροφα για το καθιερωμένο καλοκαιρινό ραντεβού του με τους φίλους του στη Σύρο.

Οι «Γης Μαδιάμ» που γνωρίζουν καλά πώς να ανάβουν τη σπίθα της διασκέδασης και να στήνουν μεγάλα μουσικά πάρτι σε κάθε γωνιά του νησιού, θα εμφανιστούν στις 9 Αυγούστου, στη σκηνή του Πολιτιστικού Χώρου Χρούσσων (21:00) για να ροκάρουν με έντεχνα και μπλουζ σε μια βραδιά κάτω απ' τ' άστρα.

Τον Λευτέρη Χαρκοφτάκη στην κιθάρα και το τραγούδι συνοδεύουν ο Μέμης Ροσσολάτος στο μπάσο, ο Γιάννης Ξαγοράρης στα ντραμς και ο Ιωσήφ Πρίντεζης στο αρμόνιο. Μαζί με τους θα τραγουδήσουν ο Συριανός Γιώργος Περρής και οι Πάνος Μακρής και Στέλιος Πανουσόπουλος από την Αθήνα.

Η συναυλία πραγματοποιείται έναν χρόνο μετά την περσινή εμφάνιση των «Γης Μαδιάμ» στο Θέατρο «Ευανθία Καΐρη» στα Λαζαρέτα. Φέτος το αγαπημένο μουσικό σχήμα ανοίγει και πάλι τα φτερά του εκτός Ερμούπολης με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεγάλες επιτυχίες, αλλά και τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριο του Λευτέρη Χαρκοφτάκη.

«Είναι κρίμα να πάνε χαμένα τόσα τραγούδια»

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 130 συνολικά τραγούδια φέρουν την προσωπική του σφραγίδα. Τραγούδια που στα 12 χρόνια συναυλιών του στη Σύρο αγαπήθηκαν ιδιαίτερα και έγιναν ιδιαιτέρως γνωστά. Ωστόσο μεγάλο όνειρο του δημιουργού είναι τα τραγούδια αυτά να καταφέρουν κάποια στιγμή να περάσουν κι έξω από τα όρια του νησιού.

«Δυστυχώς εγώ ούτε το διαδίκτυο χειρίζομαι, ούτε γνωρίζω πώς να προωθήσω τη δουλειά μου. Αν ήταν άλλος που ήξερε τον τρόπο, ίσως να είχε δραστηριοποιηθεί και να του δινόταν κάποια δισκογραφική ευκαιρία», δηλώνει στην «Κοινή Γνώμη» ο κ. Χαρκοφτάκης. Όπως εξηγεί «έχω γράψει τραγούδια που θα μπορούσαν να τα πουν ο Παπακωνσταντίνου και ο Ζιώγαλας. Όσοι μπαίνουν στο μαγαζί και ακούνε να παίζω κάποια από αυτά, εκπλήσσονται. Δεν πιστεύουν αρχικά ότι είναι δικά μου. Όπως η δημοσιογράφος, η Μαρία Δεναξά. Μου είπε «αυτό θα γινόταν μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία». Είναι κρίμα. Δεν έχω κάποιον να με μανατζάρει ή να με κατευθύνει και τα τραγούδια αυτά θα πάνε χαμένα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Χαρκοφτάκης κυκλοφόρησε ένα σιντί πριν από 12 χρόνια με την επιμέλεια του κ. Πέτρου Παλαιολόγου.

Η συναυλία των «Γης Μαδιάμ» στα Χρούσσα διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρούσσων με τη στήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Η είσοδος είναι ελεύθερη και το κοινό καλείται να προμηθευτεί έγκαιρα τα δελτία δωρεάν εισόδου από την ticketservices.gr.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 23 Αυγούστου, το αγαπημένο μουσικό σχήμα θα εμφανιστεί στην πλατεία του Φοίνικα. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.