“ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων… ενώ η Ελλάδα καίγεται και η περιοχή μας είναι στο κόκκινο

  • Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021 - 06:24

Μπορεί η Πρέβεζα να βρίσκεται στο επίπεδο 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) στον χάρτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς, μπορεί η Ελλάδα να καίγεται, όμως σε τοπικό επίπεδο οι αρμόδιοι «περί άλλων τυρβάζουν…».

Συμπολίτες εδώ και μέρες εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί παραπλεύρως της υποθαλάσσιας σήραγγας, απο την έξοδο της σήραγγας μέχρι το Καλαμίτσι, καθώς τα ξερά χόρτα ξεπερνούν σε ορισμένα σημεία σε ύψος ακόμη και τα 2 μέτρα.

Να θυμίσουμε ότι κάθε χρόνο, συνεργεία σπεύδουν να «ξηλώσουν» με μηχανήματα τις πικροδάφνες παραπλεύρως του δρόμου …

Για τα ξερά χόρτα όμως που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες αρκεί μια σπίθα για να πάρει φωτιά, δίπλα ακριβώς από κατοικίες, δεν υπάρχει η παραμικρή ευαισθησία από τους αρμόδιους.

Δεν γνωρίζουμε εάν αρμόδιος είναι ο Δήμος ή η Εταιρεία που συντηρεί τη σήραγγα. Η Δημοτική Αρχή είναι υπεύθυνη και υπόλογη στους Δημότες της και πρέπει άμεσα να ενεργήσει γι' αυτό το χάλι. Τα ξερά χόρτα έπρεπε να είχαν καθαριστεί «χθες».

Να σημειώσουμε ότι σε αρκετά σημεία εντός και εκτός πόλης η κατάσταση με τα ξερά χόρτα είναι παρόμοια και χειρότερη σε κάποιες περιπτώσεις…

 Άρης Τσελίκος