Έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης έφερε ο Φοίνικας ONEX

Στο «Πειρατικό» ο Ράντιελ Ιερεζουέλο

Η διοίκηση του Φοίνικα ONEX έκανε το κόλπο γκρόσο, φέρνοντας στο νησί έναν αθλητή παγκοσμίου κλάσεως. Το «Πειρατικό» μετά την αποχώρηση του Γιαν Τσίμερμαν (πήγε στην Πάντοβα), δούλεψε με υπομονή την μεταγραφή που θα κάνει αίσθηση. Ο Κουβανός «μαέστρος» Ράντιελ Ιερεζουέλο είπε το πολυπόθητο "ναι" και βρίσκεται ήδη στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για λογαριασμό του Φοίνικα ONEX. Ο Κουβανός γεννήθηκε στην Αβάνα στις 14-7-1987, έχει ύψος 1.98 και αναδείχθηκε κορυφαίος πασαδόρος στο Κόπα Λιμπερταδόρες το 2019, αλλά και στο πρωτάθλημα Νorceca το 2008. Το 2013 πήγε στην Ινδονησία, όπου κι εκεί όπως ήταν φυσικό ήταν ο ΜVP του πρωταθλήματος. Στη συνέχεια ο Ιερεζουέλο πήγε στις ιταλικές Μολφέτα, Πιατσέντσα, στην τουρκική Χάλκμπανκ (έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ), στην αργεντίνικη Μπολιβάρ, στην τουρκική Ζιράτμπάνκ και πέρυσι στην ιταλική Πιατσέντσα, από την οποία όμως αποχώρησε στην αρχή του πρωταθλήματος λόγω κορωνοϊού. Ο έμπειρος Κουβανός, κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει συνεργαστεί με τους καλύτερους προπονητές του κόσμου, αφού έχει ακολουθήσει τις οδηγίες τόσο του Γκουλινέλι, όσο των: Βέρμπι, Μπερνάρντι, Ντι Πίντο, Τζουλιάνι και Κόβατς. Έχει αποκτήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας το πρωτάθλημα Αργεντινής, έχει το νταμπλ (κύπελλο και πρωτάθλημα) στην Τουρκία, 2 Κόπα Λιμπερταδόρες.

«Έχουμε δημιουργήσει ένα δυνατό ρόστερ»

Ο πρόεδρος του Φοίνικα ONEX, Χρήστος Καφτηράνης, μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Κουβανού Ράντιελ Ιερεζουέλο είπε για τον παίκτη, αλλά και την έναρξη της προετοιμασίας: "Η ομάδα ετοιμάζεται σιγά σιγά για την προετοιμασία. Η προετοιμασία θα αρχίσει 27 Αυγούστου. Θα υπάρχουν κάποιες απουσίες με αθλητές μας που συμμετέχουν με τις εθνικές τους ομάδες. Πιστεύουμε πως και με την προσθήκη του πασαδόρου το ρόστερ της ομάδας μας έγινε πιο πλούσιο και σίγουρα πιο ανταγωνιστικό. Η προσθήκη ενός έμπειρου και πολύ καλού πασαδόρου θεωρώ ότι δίνει στην ομάδα κάτι παραπάνω. Ευελπιστούμε ότι ο Ράντιελ θα είναι ο δικός μας "μαέστρος" και ο οδηγός για μεγάλες εμφανίσεις της ομάδας μας! Εάν ο προπονητής μας ζητήσει και κάτι ακόμα που αφορά στο ρόστερ θα το κάνουμε». Αυτά είπε αρχικά ο κ. Καφτηράνης, ο οποίος συνέχισε κι αναφέρθηκε τόσο στην δυναμική της ομάδας του, όσο και του φετινού πρωταθλήματος της Volley league.

“Θέλουμε φέτος να παρουσιαστούμε πιο ανταγωνιστικοί και δεν πρέπει να ξεχνούμε πως φέτος όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί. Θα έχουμε σίγουρα ένα πιο ανταγωνιστικό και πιο δύσκολο πρωτάθλημα. Εν πάσει περιπτώσει είμαστε εδώ και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Πιστεύω πως φέτος θα απολαύσουμε ωραία και δυνατά παιχνίδια και χαίρομαι γιατί θα έχει τη δυνατότητα ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας μας να τη χαρεί και να την απόλαυση από κοντά, στο γήπεδο”.

 

Φοίνικας Σύρου

Ακραίοι: Ανδρέας Φράγκος, Ζίγκα Στερν(Σλοβε), Κώστας Καπετανίδης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Διαγώνιοι: Πέταρ Μιχάλοβιτς (Σλοβα), Παναγιώτης Μποχάνης, Νίκος Μήλης

Κεντρικοί: Ντέιβιντ Κόστα(Βρα), Μίταρ Τζούριτς, Παπαλεξίου Γιώργος, Νίκος Παπαγγελόπουλος

Πασαδόροι: Μάρκος Γαλιώτος, Αγκίρε Ιερεζουέλο, Ηλίας Θεοδόσης

Λίμπερο: Βασίλης Καρασαββίδης, Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Προπονητής: Φούλβιο Μπερτίνι(Ιτα)