Μετά τις αναστολές ακολουθούν αναθέσεις σε ιδιώτες για τη μισθοδοσία
- Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:08
Σύμφωνα με τον Νόμου 4825/2021, ο οποίος δημοσιεύτηκε στις 4-9-21 και συγκεκριμένα το ¨Άρθρο 51 «Οι διοικήσεις των δομών υγείας …… δύνανται, κατά παρέκκλιση των κείμενων εθνικών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων, με αιτιολογημένη απόφασή τους, να προβαίνουν στην κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν από τη θέση σε αναστολή καθηκόντων κατ’ εφαρμογή του ανωτέρω άρθρου διοικητικού προσωπικού (όπως γραμματεία, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, γραφείο κίνησης ασθενών, τακτικά εξωτερικά ιατρεία, λογιστήριο, μισθοδοσία, προμήθειες και διαχείριση υλικού-παραγγελίες/αποθήκες) και υποστηρικτικού προσωπικού (όπως καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, ιματισμός, συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και πληροφοριακών συστημάτων), με τη σύναψη συμβάσεων προμήθειας των σχετικών υπηρεσιών» με απευθείας ανάθεση….4. Η σύναψη σύμβασης προμήθειας υπηρεσιών κατ’εφαρμογή των παρ. 1 έως 3 γίνεται με απευθείας ανάθεση μετά από την ανάρτηση σχετικής πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του φορέα για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών (3) ημερών.»
Όλοι αντιλαμβανόμαστε πλέον για ποιο λόγο αποφάσισε η κυβέρνηση την αναστολή εργασίας των αναμβολίαστων συναδέλφων, ο οποίος φυσικά δεν είναι η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.
Τώρα αντιλαμβανόμαστε όλοι γιατί κόπτονταν να βγάλουν σε αναστολή όσο περισσότερο προσωπικό μπορούσαν, ακόμα και προσωπικό το οποίο ουδεμία επαφή έχει με ασθενείς (διοικητικό και τεχνικό προσωπικό).
Τρανταχτό παράδειγμα στο Νοσοκομείο μας αποτελεί το τμήμα μισθοδοσίας, το οποίο στεγάζεται σε χωριστό κτήριο 500 μέτρα εκτός Νοσοκομείου και στελεχώνεται από 3 υπαλλήλους οι οποίοι τέθηκαν όλοι σε αναστολή. Τρείς ημέρες μετά υπογράφηκε σύβαση ανάθεσης |(με απευθείας ανάθεση) με ιδιώτη, για την μισθοδοσία του προσωπικού του Νοσοκομείου.
ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ!!!
Αναρωτιόμαστε τι κίνδυνο εγκυμονούσαν αυτοί οι τρεις υπάλληλοι για τους ασθενείς του Νοσοκομείου.
Υπάρχουν υπάλληλοι οι οποίοι την περίοδο των lock down δικαιούνταν άδεια ειδικού σκοπού αλλά προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου δούλευαν με τηλεργασία και μάλιστα με δικούς τους πόρους. Άλλωστε πλέον στο Νοσοκομείο μας, έχει εγκατασταθεί σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων με την οποία έχει ελαχιστοποιηθεί η αναγκαιότητα μετακίνησης του διοικητικού προσωπικού εντός των χώρων του Νοσοκομείου. Αυτοί οι υπάλληλοι τι κίνδυνο εγκυμονούν για τους ασθενείς; Δεν θα μπορούσαν και στην παρούσα φάση να δουλέψουν με τηλεργασία;
Δεν παρουσιάστηκε ποτέ καμία μελέτη πριν την εφαρμογή του Νόμου της υποχρεωτικότητας του εμβολίου όπου να αναλύεται σε ποιες θέσεις εργασίας απαιτείται να είναι εμβολιασμένο το προσωπικό για λόγους ασφάλειας των ασθενών. Υπενθυμίζουμε ότι, όπως αναφέρει και η ΠΟΕΔΗΝ: «Κανένα επιστημονικό στοιχείο, δεν δημοσιοποιήθηκε από πλευράς της Κυβέρνησης, από το οποίο να αποδεικνύεται, ότι ο εμβολιασμός ενός μικρού αριθμού υγειονομικών υπαλλήλων, αποτελεί πηγή διασποράς του κορωνοϊού καθ’ ότι οι υγειονομικοί εμβολιασμένοι ή μη τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Καμία, επιστημονικά τεκμηριωμένη, άποψη δεν έχει διατυπωθεί επί αυτού του θέματος. Αντιθέτως, είναι πανθομολογούμενο, ότι σε μεγάλο βαθμό η εικόνα της διασποράς του ιού, αποδίδεται σε παράγοντες που σχετίζονται με την ελλιπή ιχνηλάτηση και τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας».
Σε ένα υποστελεχομένο ΕΣΥ όπου παντού ακούγονται κραυγές αγωνίας, ενόψει του 4ου κύματος της πανδημίας, για προσλήψεις προσωπικού και αύξηση των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων, επιλέγεται η περεταίρω αποδυνάμωση, έως και διάλυση του, με τις αναστολές εργασίας και εν΄συνεχεία, η δήθεν επίλυση του τεράστιου προβλήματος που αυτοί δημιούργησαν, με απευθείας αναθέσεις «λόγω επείγοντος» και ιδιωτικοποιήσεις.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι η αντικατάσταση έμπειρου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων με τριμηνίτες συμβασιούχους (εάν φυσικά βρεθούν άνθρωποι διατεθειμένοι να έρθουν στην Σύρο για συμβάσεις διάρκειας τριών μηνών) και με εργολάβους είναι τουλάχιστον επικίνδυνη. Ήδη στην περίπτωση της μισθοδοσίας, ενημερωθήκαμε ότι οι υπερωρίες Ιουλίου και Αυγούστου δεν θα πληρωθούν άμεσα όπως είχε ειπωθεί.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΟΧΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
1. Άμεση ανάκληση του άρθρου 206 του Ν 4820/2021 και επιστροφή άμεσα όλων των συναδέλφων στην εργασία τους
2. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας.
3. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ.).
4. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των εργαζομένων.
5. Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Διαβάστε ακόμα
- Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου: Η αναπληρώτρια υπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα συγκεκριμένο
5 Ιουν. 2024 - 15:07 - Ζητούν από τον Υπουργό Υγείας να έρθει στη Σύρο για το Νοσοκομείο
31 Οκτ. 2023 - 9:06 - Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου: Κάλεσμα πολιτών σε ανοιχτή συζήτηση
27 Οκτ. 2023 - 11:11 - Σύρος: Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο για το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ
17 Οκτ. 2023 - 12:42 - Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου: Αντί για προσλήψεις αντικαθιστούν τον διοικητή
24 Απρ. 2023 - 12:06