Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή αναδόχου, σχετικά με το αποχετευτικό έργο στον Μυλοπότα Ίου

Έναρξη υλοποίησης για την αποχέτευση του Μυλοπότα

  • Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021 - 06:16

Με ομόφωνη απόφασή της, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιητών κατέληξε στον οριστικό ανάδοχο του έργου «Αποχέτευση Μυλοπότα Ίου», με το ιδιαίτερα σημαντικό έργο να περνά σε φάση υλοποίησης.

Υπενθυμίζεται, ότι αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στον οικισμό του Μυλοπότα για τη συλλογή και διάθεση των λυμάτων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων που βρίσκεται στη θέση ‘’Αλμυρός’’ και η αντικατάσταση του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού ο οποίος θα μεταφέρει τα λύματα από το κεντρικό αντλιοστάσιο 4 (Α/Σ 4) στην εγκατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στα ακάθαρτα, τα προς μελέτη έργα είναι:

  • Το δίκτυο ακαθάρτων στον οικισμό Μυλοπότα
  • Η μεταφορά (κατάθλιψη με αντλιοστάσια και καταθλιπτικούς αγωγούς) των λυμάτων του Μυλοπότα μέσω της κατασκευής κεντρικού αποχετευτικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων του Μυλοπότα στην Χώρα στο υφιστάμενο Α/Σ στο λιμάνι.
  • Η μεταφορά (κατάθλιψη με αντλιοστάσια και καταθλιπτικούς αγωγούς) των λυμάτων τόσο του Μυλοπότα που προαναφέρθηκε, όσο και των υπόλοιπων περιοχών που καταλήγουν στο υφιστάμενο Α/Σ στο λιμάνι προς την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) του νησιού.
  • Τα απαιτούμενα αντλιοστάσια ακαθάρτων και τα λοιπά συναφή έργα.

Σκοπός της μελέτης είναι το προτεινόμενο σύστημα αποχέτευσης να εξυπηρετεί τις ανάγκες του οικισμού του Μυλοπότα τόσο σε παρούσα φάση όσο και σε μελλοντική, με γνώμονα την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου (υδραυλική αιχμή), η οποία είναι απόρροια της αύξησης του πληθυσμού που παρατηρείται κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο του έτους.

Υπενθυμίζεται, ότι το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 5.483.871 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ωστόσο μέσω του διαγωνισμού εξασφαλίστηκε από τον ανάδοχο που μειοδότησε μέση τεκμαρτή έκπτωση προσφοράς 33,03% και ως εκ τούτου, ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου διαμορφώθηκε στα 4.554.063,52 ευρώ.

Ετικέτες: