Πρόταση της Κοινότητας Ερμούπολης για τα κιγκλιδώματα της περιοχής πλησίον του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και των κιγκλιδωμάτων στο δημοτικό κηπάριο

Επισκευές και συντηρήσεις για τη διατήρηση του παραδοσιακού ύφους

Την ξεχωριστή εικόνα της περιοχής του Αγίου Νικολάου επιδιώκει να προασπίσει η Κοινότητα Ερμούπολης, μέσα από προτάσεις που καταθέτει στη Δημοτική Αρχή και στην Τεχνική Υπηρεσία ενόψει της οριστικοποίησης και έγκρισης του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2022.

Στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της, η Κοινότητα ζητά να προχωρήσουν οι απαραίτητες επισκευές και συντηρήσεις στα κιγκλιδώματα της οδού Μπαμπαγιώτου, καθώς όμως και στο δημοτικό κηπάριο στην προβολή του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, τα οποία φέρουν αυξημένες φθορές.

Όσον αφορά την κατάσταση στο κηπάριο, πολλά από τα κιγκλιδώματα της περίφραξης έχουν καταστραφεί αλλά και αποκολληθεί από τις βάσεις τους, ενώ τμήματά τους είναι απόλυτα σκουριασμένα.

Παρόμοιες φθορές συνοδεύουν και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί μέχρι και την περιοχή της Δόξας.

Η επισκευή και αποκατάστασή τους, τουλάχιστον όσον αφορά την περιοχή μέχρι και το ύψος του Βούρλη που θα υλοποιηθεί το μεγάλο έργο, κρίνεται επιβεβλημένη, τόσο για την ασφάλεια των πεζών, όσο όμως και για την προάσπιση του ιδιαίτερου χαρακτήρα της περιοχής.

 

Ετικέτες: