Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου για τα επεισόδια της 10ης-12-2021

  • Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:34

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου, με αφορμή τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν τη 10η-12-2021 στον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου όπου στεγάζονται τα Δικαστήρια της Σύρου, κατά την εκδίκαση υποθέσεως αστικής φύσεως μεταξύ της ΟΝΕΧ και του Σωματείου Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου, επισημαίνει τα ακόλουθα:

  1. Οι συνεδριάσεις των Δικαστηρίων είναι ανοικτές και μπορεί να τις παρακολουθήσει οποιοσδήποτε το θελήσει, εφόσον η χωρητικότητα της αιθούσης συνεδριάσεως το επιτρέπει.
  2. Τα Δικαστήρια δικάζουν με βάση τα αποδεικτικά μέσα που προσάγουν ενώπιών τους τα διάδικα μέρη και με γνώμονα τη συνείδηση τους και την ορθή εφαρμογή του νόμου
  3. Οι κινητοποιήσεις πολιτών έξω από τις δικαστικές αίθουσες και η πρόκληση επεισοδίων, τα οποία μάλιστα είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό φοιτητού, όπου και αυτές αποσκοπούν, σπέρνουν τη διχόνοια και προκαλούν αδικαιολόγητα το διχασμό της φιλήσυχης τοπικής κοινωνίας της Σύρου.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι συμβατές με το νομικό μας πολιτισμό και είναι αποδοκιμαστέες και κατακριτέες απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου

Κωνσταντίνος Ι. Φιφλής