Στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων στο Μάννα τελέστηκε ο εορτασμός των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος

Εορτασμός Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω στη Σύρο

Με επισημότητα και ευλάβεια πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, ο εορτασμός των Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων στη Σύρο.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Ιωάννης Σταμούλης, εκπρόσωποι των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, ΣεΒ. π. Πέτρος Στεφάνου, εκ μέρους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ο Αντιδήμαρχος, κ. Νίκος Φωτεινιάς, καθώς και όλα, πλην αυτών που παρέμειναν στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα στελέχη του Π.Σ. της Σύρου, όπως επίσης μέλη των οικογενειών των πυροσβεστών, αλλά και πιστοί.

Οι Άγιοι Τρεις Παίδες, Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ, με τη στάση ζωής τους, αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος, σηματοδοτώντας τη βαθιά χριστιανική πίστη, τη γενναιοψυχία, την τόλμη, την αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ’ όλα την αγάπη για τον άνθρωπο, αρετές που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα πυροσβέστη στα τελευταία ενενήντα χρόνια προσφοράς του προς το κοινωνικό σύνολο, από τη δημιουργία του Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι και σήμερα.

Στο πλαίσιο του εορτασμού τηρήθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, ενώ δεν υπήρξε κάποιος χαιρετισμός από πλευράς των παρευρισκομένων. Παρ’ όλα αυτά, ένα μικρό χαιρετισμό απηύθυνε ο Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων, καθώς για πρώτη φορά η Πυροσβεστική Υπηρεσία εορτάζει στο συγκεκριμένο ναό τους προστάτες Αγίους της.

Ο ιερέας ευχήθηκε υγεία και δύναμη στο έργο των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και «να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα λόγω της πύρινης λαίλαπας». Ευχαρίστησε, μάλιστα, για την πρωτοβουλία εκ μέρους του Διοικητή και του Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τη δωρεά πυροσβεστήρων στο ναό, για λόγους πυροπροστασίας.