Σε κακή κατάσταση αρκετοί από τους μικρούς κάδους απορριμμάτων στη Σύρο και ιδιαιτέρως στην Ερμούπολη

Αντικαταστάσεις μικρών κάδων και συντηρήσεις

Στον έλεγχο και την αντικατάσταση μικρών κάδων στην Ερμούπολη πρέπει να προχωρήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας και η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Αγγελική Πρίντεζη, προκειμένου τα απορρίμματα που αφήνονται σε αυτούς, να παραμένουν στο εσωτερικό τους και να μην σκορπίζονται στον δρόμο.

Ειδικότερα, ορισμένοι διπλοί μικροί κάδοι στο ιστορικό κέντρο και στην παραλιακή ζώνη, έχουν σκουριάσει ενώ σε κάποιους εξ αυτών δεν υπάρχει βάση – πάτος, με αποτέλεσμα οι μικρές συσκευασίες απορριμμάτων να μην κρατιούνται εντός της σακούλας που αυτοί έχουν, αφού πολλές φορές από το βάρος σκίζει. Επιπλέον, αρκετοί έχουν διαβρωθεί από την υγρασία ενώ άλλοι έχουν γεμίσει με αυτοκόλλητα. Ωστόσο, και ορισμένοι πλαστικοί κάδοι στο ύψος της περιοχής του ΙΚΑ, χρειάζονται συχνότερη φροντίδα και καθαρισμό, προκειμένου από το εσωτερικό τους να μην αναδύεται δυσοσμία.

Στο φωτογραφικό υλικό της εφημερίδας, παρουσιάζονται ενδεικτικά ορισμένα σημεία με κάδους που συνοδεύονται από τα παραπάνω προβλήματα.

Από την πλευρά των πολιτών, χρειάζεται να τηρούνται τα προβλεπόμενα, δηλαδή οι εν λόγω κάδοι να μην “πλημμυρίζουν” από μεγάλες σακούλες απορριμάτων.