«Αγώνας αντοχής» για τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας
- Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022 - 06:20
Παρά τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας «Ελπίς» που σάρωσε ολόκληρη τη χώρα και αρκετά σημαντικά τα νησιά των Κυκλάδων, τα προβλήματα που εντοπίστηκαν κατά την επέλασή της υπήρξαν σχετικά περιορισμένα, ενώ άμεσα αντανακλαστικά επέδειξαν οι αρμόδιοι φορείς, για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επίλυσή τους.
Με μηχανήματα των Δήμων, αλλά και τα μισθωμένα οχήματα έργου εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και υπό τον κεντρικό συντονισμό της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΝΑΙ, αλλά και των κατά τόπους συντονιστικών οργάνων πολιτικής προστασίας των Δήμων, δόθηκε τις ημέρες αυτές σημαντική μάχη με τα καιρικά φαινόμενα, προκειμένου να διατηρηθεί η πρόσβαση προς οικισμούς – κυρίως ορεινότερους – που επλήγησαν από τις έντονες χιονοπτώσεις των προηγούμενων 72 ωρών.
Τα νησιά που δέχτηκαν το μεγαλύτερο όγκο χιονιού, ήταν η Άνδρος, η Τήνος, η ορεινή Νάξος, αλλά και η Σέριφος, στα οποία έως και αργά το βράδυ της Τρίτης ακόμη παρέμεναν αποκλεισμένοι κάποιοι οικισμοί στα βόρεια τμήματα.
Υπενθυμίζεται, ότι παρατάθηκε και για σήμερα, Τετάρτη, η γενική αργία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εξαιρουμένων των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων, πρατηρίων καυσίμων και δομών υγείας και υπηρεσιών του δημοσίου που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας, καθώς επίσης, ότι συγκεκριμένες οδικές αρτηρίες θα παραμείνουν κλειστές σε Τήνο, Άνδρο και Νάξο, με αποφάσεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Αιγαίου.
Μάχη με το χιόνι για πάνω από 72 ώρες – Δύσκολη η νύχτα της Δευτέρας
Παρά το γεγονός ότι οι χιονοπτώσεις είχαν ξεκινήσει ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου και όλα τα μηχανήματα, από πλευράς Περιφέρειας, Δήμων και εθελοντών, βρίσκονταν στις επάλξεις ξεκινώντας άμεσα εκχιονισμούς σε μία προσπάθεια να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο, τα φαινόμενα επιδεινώθηκαν αρκετά από το βράδυ της Δευτέρας, 24 Ιανουαρίου, όταν τις Κυκλάδες «χτύπησαν» φαινόμενα με τη μορφή χιονοθύελλας ή χιονοκαταιγίδων. Τα φαινόμενα αυτά έφεραν, σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8-10 μποφόρ που έπνεαν στο Αιγαίο, σφοδρές χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα να πέσει μεγάλος όγκος χιονιού και ορισμένες περιοχές στα ορεινότερα σημεία να αποκλειστούν.
Μιλώντας στην εφημερίδα, ο Έπαρχος Π.Ε. Άνδρου, κ. Δημήτρης Λάσκαρης, σημείωσε πως «από το μεσημέρι της Δευτέρας περίπου, έχει σταματήσει να χιονίζει στην Άνδρο. Υπήρξε ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας παγετός. Καταφέραμε, με τη συνεργασία και το συντονισμό Δήμου, Περιφέρειας και εθελοντών, να κρατηθεί ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο (Λιμάνι – Χώρα, Λιμάνι – Κόρθι, Κόρθι - Χώρα), ωστόσο υπάρχουν ακόμη (σ.σ. μεσημέρι Δευτέρας) αποκλεισμένα χωριά, όπως είναι Βουρκωτή, Άρνη, Αμμόλοχο κλπ. Για τους αποκλεισμένους οικισμούς επιχειρούν από πολύ νωρίς το πρωί τα οχήματά μας, τα μισθωμένα οχήματα, αλλά και τα δύο επιπλέον οχήματα που εστάλησαν το απόγευμα της Κυριακής στην Άνδρο από την Αττική. Το χιόνι στις περιοχές αυτές ξεπερνά σε ύψος το ένα μέτρο, ενώ σε ορισμένα σημεία και το 1,5 μέτρο. Η διάνοιξη δρόμων από τα οχήματα δεν είναι εύκολη υπόθεση».
Σύμφωνα με τον Έπαρχο Άνδρου, η έγκαιρη απαγόρευση κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ ήδη από την Κυριακή, υπήρξε καθοριστικής σημασίας, προκειμένου να μην εγκλωβιστούν οχήματα στο χιόνι.
Επιπλέον, στην Άνδρο – όπως και στην Τήνο – είχαν μεταβεί κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ, τα οποία δούλεψαν άοκνα, ακόμη και τις βραδινές ώρες, για την άμεση αποκατάσταση των διακοπών ρεύματος που σημειώθηκαν. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στην περιοχή της Υδρούσσας, αλλά και στη Χώρα, ωστόσο αποκαταστάθηκαν άμεσα.
Οι όποιες ανάγκες παρουσιάστηκαν σε επίπεδο έλλειψης ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων, για τα χωριά της Άνδρου, καλύφθηκαν από κλιμάκια εθελοντών, τοπικούς φορείς, την Πυροσβεστική, αλλά και από την Εθνοφυλακή.
«Η γενική εικόνα είναι καλή, αναλογικά με τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας. Η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική. Ο συντονισμός ήταν άρτιος και ακόμη και όπου υπήρξε δυσκολία στην πρόσβαση, εκχιονιστικά μηχανήματα άνοιγαν το δρόμο και ακολουθούσαν οχήματα της πολιτικής προστασίας, ή του ΔΕΔΔΗΕ, ή άλλων φορέων. […] Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της ΠΝΑΙ είχε προβεί σε τρεις προειδοποιητικές ανακοινώσεις, το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του Δήμου συνεδρίασε τρεις με τέσσερις φορές, υπήρχε συνεχής επικοινωνία των εμπλεκόμενων φορέων και πολύ καλός συντονισμός», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Λάσκαρης.
Από την πλευρά της, η Έπαρχος Τήνου, κ. Νατάσα Δεληγιάννη – Άσπρου, επεσήμανε, μιλώντας στην εφημερίδα, πως «όπως είπα και στους συνεργάτες μου αυτές τις ημέρες δόθηκε ένας αγώνας αντοχής. Ξεκινήσαμε από το βράδυ του Σαββάτου και τα μηχανήματα δουλεύουν ακατάπαυστα έως σήμερα. Το μεσημέρι της Δευτέρας είχαμε μία ελπίδα ότι τελειώσαμε με τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας, αφού είχαμε καταφέρει να δώσουμε στην κυκλοφορία το σύνολο του οδικού δικτύου και ο καιρός φαινόταν βελτιωμένος. Παρ’ όλα αυτά, το βράδυ της Δευτέρας ήλθε τελικά η αναμενόμενη χιονοκαταιγίδα, με μεγάλη χιονόπτωση, υψηλής εντάσεως ανέμους, που συνοδευόταν από κεραυνούς. Το φαινόμενο αυτό ήταν τόσο σφοδρό, που μέσα σε μία περίπου ώρα είχαμε 50 πόντους χιόνι. Εκείνη τη στιγμή και όσο το φαινόμενο βρισκόταν σε εξέλιξη δεν ήταν εφικτό να επιχειρήσουν οι άνθρωποι που χειρίζονται τα μηχανήματα έργου, καθώς αφενός ήταν επικίνδυνο για τα ίδια τα μηχανήματα, ενώ αφετέρου, ακόμη και όταν περνούσε το μηχάνημα, η χιονόπτωση ήταν τόσο έντονη, που το χιόνι ξαναστρωνόταν πίσω του αμέσως. Έτσι, ξεκινήσαμε ξανά από πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης και έως το μεσημέρι είχε αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο προς την Έξω Μεριά, από Αγία Μαρίνα, Καλλονή και έπειτα τα οχήματα επιχειρούσαν προς Στενή, Κάμπο και Κώμη. Οι θυελλώδεις άνεμοι τη νύχτα συνέβαλαν ώστε στις περιοχές χαμηλά να μην το στρώσει, κάτι που λειτούργησε θετικά για τη Χώρα της Τήνου».
Σύμφωνα με την Έπαρχο, παρ’ όλο που ο ήλιος βγήκε – με… δόντια – ήδη από το πρωί της Τρίτης, οι ελαφρές χιονοπτώσεις στις ορεινότερες περιοχές συνεχίζονταν.
Επιπλέον, η κ. Δεληγιάννη – Άσπρου αναφέρθηκε και στο ζήτημα των διακοπών ηλεκτροδότησης, τονίζοντας σχετικά, πως «και σε αυτό τον τομέα υπήρξε συντονισμός, διότι είχε έρθει εργολάβος ήδη από την Πέμπτη στην Τήνο και έτσι τα όποια προβλήματα αποκαταστάθηκαν άμεσα. Υπήρξε μία παροδική διακοπή της ηλεκτροδότησης σε Στενή, Δυο Χωριά και Φαλατάδο τη Δευτέρα». Για το θέμα αυτό και ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Γ. Σιώτος, απηύθυνε ευχαριστήριο προς τους άοκνους εργάτες του ΔΕΔΔΗΕ.
Η Έπαρχος Τήνου έκλεισε με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία. «Συντονιστήκαμε στο έπακρο. Και οφείλω να ευχαριστήσω θερμά όλους, όσοι δουλέψαμε σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία. Ο συντονισμός από την Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της ΠΝΑΙ και η συνεργασία με τα στελέχη του Δήμου, καθώς και η ανταπόκριση από τους χωματουργούς, τα μισθωμένα οχήματα, μέσω του μητρώου της ΠΝΑΙ, ήταν άψογη. Επίσης συνέβαλε και η ΕΛ.ΑΣ., καθώς εγκαίρως εκδόθηκε διακοπή κυκλοφορίας στα περισσότερο επικίνδυνα σημεία, ενώ οι αστυνομικοί με τα οχήματά τους βοηθούσαν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Ευτυχώς, μέσω αυτής της διακοπής κυκλοφορίας αποφύγαμε φαινόμενα εγκλωβισμού οχημάτων, τα οποία θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα στην αντιμετώπισή τους, ενώ παράλληλα ενδεχομένως να δημιουργούνταν πρόβλημα στη διέλευση των εκχιονιστικών οχημάτων».
Αντίστοιχα δύσκολη νύχτα πέρασε και η Ορεινή Νάξος, καθώς από το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησε βαριά χιονόπτωση υπό τη μορφή χιονοθύελλας, καλύπτοντας τα πάντα με χιόνι, το οποίο σε ορισμένα σημεία έφτασε και τα δύο μέτρα, σύμφωνα με τον Έπαρχο Π.Ε. Νάξου, κ. Γιάννη Μαργαρίτη. «Από τις 4.30 τα ξημερώματα της Τρίτης βγήκαμε στους δρόμους με τα μηχανήματα, προκειμένου να ανοίξουν οι δρόμοι προς τα πέντε χωριά, Κόρωνο, Μέση, Σκαδό, Κωμιακή και Απόλλωνα, τα οποία είχαν διακοπή ρεύματος από τις 12 το βράδυ της Δευτέρας. Τα μηχανήματα έργου άνοιγαν το δρόμο, προκειμένου να περάσουν τα οχήματα του ΔΕΔΔΗΕ που ευτυχώς κατάφεραν να αποκαταστήσουν τη βλάβη. Επιπλέον, υπήρξαν και λιγοστές περιπτώσεις πολιτών που εγκλωβίστηκαν, ωστόσο άμεσα κινητοποιήθηκαν τα οχήματα και οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Από το Δήμο και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας υπήρχαν στους δρόμους περίπου 10-12 οχήματα. Είχαμε προετοιμαστεί, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε ξαναδεί τόσο χιόνι. Βοήθησε επίσης και η έγκαιρη διακοπή της κυκλοφορίας, αλλά και η συνδρομή των αστυνομικών που απέτρεπαν τον κόσμο ώστε να ανέβει στις ορεινές περιοχές και να δει το χιόνι, καθώς η επικινδυνότητα ήταν πολύ μεγάλη», τόνισε.
Άμεσα αντανακλαστικά και σε περιοχές με λιγότερες χιονοπτώσεις
Συνεχείς εκχιονισμούς πραγματοποίησαν οι αρμόδιοι φορείς και σε άλλα νησιά, όπως η Σέριφος, η οποία χτυπήθηκε αρκετά από την κακοκαιρία, η Μύκονος, η Πάρος και η Σύρος.
Στη Σέριφο ειδικότερα, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, κ. Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, «έχουμε κάποιους αποκλεισμένους σε ορεινές περιοχές (σ.σ. Τρίτη μεσημέρι). Δεν είναι εύκολο έργο η άρση του αποκλεισμού. Ήδη, από την Πολιτική Προστασία έχει ανοιχτεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου, ωστόσο υπάρχουν ακόμη ορεινοί δρόμοι που είναι ακόμη κλειστοί. Συνολικά δεν υπερβαίνουν τα 5-6 χιλιόμετρα. Σε κάποια σημεία το χιόνι ξεπερνά το μισό μέτρο, ενώ κατά μέσο όρο έχουμε να αντιμετωπίσουμε περίπου 20-30 εκατοστά ύψος».
Εγκλωβισμός πολιτών από το χιόνι σημειώθηκε και στην Πάρο, όπου, σύμφωνα με το Δήμαρχο Πάρου, κ. Μάρκο Κωβαίο, απεγκλωβίστηκαν «με οχήματα και υπαλλήλους του Δήμου, που συντονίστηκαν από το συντονιστικό όργανο της πολιτικής προστασίας του Δήμου Πάρου». Όπως ανέφερε ο κ. Κωβαίος, «υπήρξαν κάποια προβλήματα στο περιφερειακό δίκτυο, που ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα, αλλά και εκεί βοηθήσαμε, καθώς βρισκόμασταν στις επάλξεις από νωρίς το πρωί. Τα μηχανήματα του Επαρχείου ήλθαν αργότερα. Παράλληλα, τα οχήματα του Δήμου πραγματοποίησαν εκχιονισμούς σε τμήματα του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου».
Στη Μύκονο, η οποία ντύθηκε στα λευκά για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, με το χιόνι να φτάνει ως τις παραλίες, τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του οδικού δικτύου ανέλαβε με ίδια μέσα και πόρους αποκλειστικά ο Δήμος Μυκόνου, καθώς δεν υπάρχει μισθωμένο μηχάνημα της ΠΝΑΙ στο νησί, εγγεγραμμένο στο μητρώο.
Όσον αφορά στη Σύρο, σε συνεννόηση με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου επιχείρησαν την Κυριακή και τη Δευτέρα στην Απάνω Μεριά της Σύρου, ενώ εκδόθηκε και διακοπή της κυκλοφορίας, με όχημα της ΕΛ.ΑΣ. να ρυθμίζει την κυκλοφορία στο ύψος της Άνω Σύρου.
Αντιμετωπίσιμη η κατάσταση σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΝΑΙ
Σχετικά με τις ενέργειες της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, μίλησε στην εφημερίδα ο προϊστάμενος της Δ/νσης, κ. Θανάσης Δρόσος. «Από την πλευρά μας, είχαμε ήδη από την Παρασκευή προειδοποιήσει σχετικά με το κύμα κακοκαιρίας, με συνεχόμενα δελτία Τύπου, ενώ από το πρωί της Δευτέρας, έχοντας δει τη σφοδρότητα του χιονιά, εκδώσαμε συστάσεις προς τους πολίτες ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και επίσης για τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε διάφορες περιοχές που απαιτούνταν. Εξ αρχής, είχαμε κινητοποιήσει όλο το δικό μας μηχανισμό. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δε διαθέτει δικά της μηχανήματα σχεδόν σε κανένα νησί. Έτσι, μέσω του σχετικού μητρώου που έχουμε καταρτίσει, όπου εγγράφονται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου που μπορούν να βοηθήσουν σε καταστάσεις έκτακτων φαινομένων, κινητοποιήσαμε τα μισθωμένα μηχανήματα αυτά σε όλα τα νησιά όπου σημειώθηκαν χιονοπτώσεις, πλην της Μυκόνου, όπου τις εργασίες ανέλαβε ο Δήμος, καθώς δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κανέναν ιδιώτη στο νησί. Ειδικότερα, μέσω του μητρώου οι εργολήπτες βρίσκονταν σε επιφυλακή, ενώ οι Έπαρχοι σε συνεργασία με τα τοπικά συντονιστικά της πολιτικής προστασίας των Δήμων, έδιναν τις σχετικές εντολές, ώστε τα μηχανήματα να επιχειρήσουν σε συγκεκριμένες διαδρομές. Πριν το ξέσπασμα της κακοκαιρίας, η Δ/νση είχε έλθει σε επικοινωνία με τους Δήμους, ώστε μέσω των δημοτικών οργάνων πολιτικής προστασίας να καταγραφούν οι περιοχές οι οποίες εμφανίζουν τις μεγαλύτερες ανάγκες, αλλά και τα σημεία όπου υπάρχουν άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ή ενδεχομένως να χρειαστούν βοήθεια».
Επιπλέον, εγκαίρως είχε υπάρξει συνεννόηση και με το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Αιγαίου, ώστε με την πρώτη εκδήλωση των καιρικών φαινομένων να υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας, όπου απαιτηθεί. «Αντιλαμβανόμαστε πλήρως, ότι πρόκειται για ένα ασυνήθιστο φαινόμενο και ότι πολίτες μπορεί να θελήσουν να πάρουν την οικογένειά τους και να πάνε να παίξουν στα χιόνια. Επειδή ακριβώς δεν έχουμε συχνά χιόνια στα νησιά, τα περισσότερα οχήματα δε διαθέτουν αλυσίδες και υπάρχει κίνδυνος να αποκλειστούν ή ακόμη και να έχουν κάποιο ατύχημα λόγω ολισθηρότητας. Ακόμη χειρότερα, ενδεχομένως οχήματα που αποκλείονται να παρεμποδίσουν τη διέλευση των εκχιονιστικών και των οχημάτων πρώτης ανάγκης».
Τόσο στην Άνδρο, όσο και στην Τήνο, που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κακοκαιρία, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ΑΔΠΠ της Περιφέρειας, «η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη. Έχει πάρα πολύ χιόνι ακόμη, ενώ μερικά χωριά στην Άνδρο έχουν αποκλειστεί (σ.σ. έως το απόγευμα Τρίτης). Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των φαινομένων, στάθηκε αδύνατον να βγουν τα εκχιονιστικά».
Σύμφωνα με τον κ. Δρόσο, η κακοκαιρία αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά, δεδομένου ότι δεν υπήρξαν προβλήματα στην τροφοδότηση των νησιών – κυρίως Άνδρου και Τήνου – με ρεύμα, καθώς το 2015 σε αντίστοιχες συνθήκες είχε κοπεί το καλώδιο που τροφοδοτούσε τα δύο νησιά και τα προβλήματα, όπως και η επικινδυνότητα, μεγιστοποιήθηκαν. Επίσης, καλός συντονισμός υπήρξε με τις τρεις(!) αρμόδιες Διευθύνσεις του ΔΕΔΔΗΕ για τις Κυκλάδες, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και άμεσα όλα τα προβλήματα που θα προέκυπταν στο δίκτυο διανομής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ο ίδιος τονίζει, ότι «η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, μας οδήγησε στη λύση του μητρώου, το οποίο είναι ανοικτό και καλούμε συνεχώς τους εργολήπτες να εγγραφούν, υπό την προϋπόθεση ότι θα ανταποκρίνονται άμεσα στις όποιες ανάγκες προκύψουν όποτε αυτές προκύπτουν». Μάλιστα, ο ίδιος και ως μέλος του απερχόμενου Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΠΝΑΙ, υπογράμμισε, ότι η κατάσταση υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας είναι τραγική, τόσο σε τεχνικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, σημειώνοντας, ότι κατά την τελευταία δεκαετία περίπου, ο αριθμός των εργαζομένων της ΠΝΑΙ στις Κυκλάδες έχει μειωθεί περίπου στο μισό, μετά τις συνταξιοδοτήσεις προσωπικού και το «πάγωμα» των μόνιμων προσλήψεων, γεγονός που δυσχεραίνει εκθετικά το έργο των αρμόδιων φορέων, ακόμη και σε αυτές τις καταστάσεις, πόσω δε μάλλον στις καθημερινές ευθύνες. Τόνισε δε, ότι κάθε νησί αποτελεί μεμονωμένη οντότητα και πολλές φορές καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις, με ίδιες δυνάμεις, προτού καταφέρει να υπάρξει συνδρομή έξωθεν.
Κλείνοντας, ο κ. Δρόσος συνέστησε στους πολίτες να παρακολουθούν τις ενημερώσεις της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. «Οι ενημερώσεις μας αναρτώνται και φιλοξενούνται σε όλα τα ΜΜΕ, καθώς πάντοτε έχουν εξειδίκευση για τα νησιά, με στόχο να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση και να αποφεύγονται προβλήματα. Οι συστάσεις μας πάντοτε έχουν στόχο την ασφάλεια του κόσμου.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Διαβάστε ακόμα
- "Στόχος μας, η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων"
25 Οκτ. 2024 - 6:18 - Ζητά λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών μέχρι της ισχύος του νέου Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου
12 Σεπ. 2024 - 11:34 - Επί τάπητος οι προτάσεις για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο
7 Αυγ. 2024 - 6:18 - Δήμος Πάρου: Ανείπωτη θλίψη εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς στο εργοστάσιο της ΕΞΠΑ
12 Ιουλ. 2024 - 12:47 - Ίδρυση και λειτουργία Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στην Πάρο
1 Ιουλ. 2024 - 13:05