Η ομάδα της Σύρου επικράτησε με 0-3 του ΟΦΗ στο ματς της 12ης αγωνιστικής

Την 8η του νίκη σημείωσε στην Κρήτη ο Φοίνικας Σύρου ONEX

Την 8η του νίκη στο πρωτάθλημα της volley league σημείωσε ο Φοίνικας Σύρου ONEX, ο οποίος επικράτησε στην Κρήτη με 0-3 του ΟΦΗ. Η ομάδα του κ. Μιλενκόνσκι έφτασε τους 21 βαθμούς κι έχει κι ένα ματς λιγότερο αφού εκκρεμεί το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Σύρο.

Το «Πειρατικό» αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ, καθώς είδε τους γηπεδούχους να είναι μπροστά  για αρκετή ώρα και μάλιστα να φτάνει στους 20 πόντους έχοντας και μία διαφορά ασφαλείας. Ο Φοίνικας δεν το έβαλε κάτω, το διεκδίκησε και στο τέλος δικαιώθηκε αφού με ένα μίνι σερί κατάφερε να κάνει το 23-25 και να κάνει το 0-1. Το πρώτο σετ όπως αποδείχθηκε και στη συνέχεια πως ήταν κι αυτό που έκρινε κι όλο το παιχνίδι αφού οι Κρητικοί, αν και ήθελα να ακολουθήσουν τον Φοίνικα δεν μπορούσαν, με αποτέλεσμα η ομάδα της Σύρου να φτάσει σε μία σχετικά εύκολη επικράτηση με 0-3 σετ σε 78 λεπτά αγώνα.

Το φιλμ του αγώνα

Με το μπλοκ του Βαϊόπουλου και το σερβίς του Βιέζορεκ ο Ο.Φ.Η. μπήκε δυνατά στον αγώνα με προβάδισμα 6-1. Ο Φοίνικας με τον Μιχάλοβιτς στην επίθεση, καλή άμυνα και αποτελεσματικές κόντρα επιθέσεις μείωσε και ισοφάρισε 13-13. Ο Ο.Φ.Η. με σερί 5-0 χάρη το σερβίς του Βάργκας προηγήθηκε 19-14 και 22-18. Εκεί άρχισε η αντεπίθεση του Φοίνικα με αιχμή τον Τζούριτς. Με επίθεση και δύο μπλοκ του Τζούριτς, επίθεση του Μιχάλοβιτς και δύο λάθος επιθέσεις από Βάργκας, Βιέζορεκ ο Φοίνικας έκανε συνολικό σερί 6-0 και προσπέρασε 24-22. Ο Βιέζορεκ μείωσε 24-23 και ο Μιχάλοβιτς τελείωσε το σετ 25-23 ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

Ο Ο.Φ.Η. προηγήθηκε και στην αρχή του 2ου σετ με 6-2 και 7-4 αλλά ο Φοίνικας με υπεροχή στο σερβίς του Τζούριτς χάλασε την υποδοχή του ΟΦΗ και οι Συριανοί με νέο σερί 6-0 προσπέρασαν 10-7. Από εκεί και πέρα ο Φοίνικας είχε συνέχεια τον έλεγχο. Απελευθερώθηκε ακόμα περισσότερο στο σερβίς και με Στερν, Μιχάλοβιτς, Φράγκο να κάνουν τη διαφορά ξέφυγαν 21-14 και έκλεισαν το σετ 25-18 για το 2-0 σετ.

Στο 3ο σετ ο Φοίνικας πήρε από την αρχή προβάδισμα 8-4 χάρις την κυριαρχία του Τζούριτς και διατήρησε το +4 μέχρι το 16-12. Ο Ντεουίς με τρεις επιθέσεις ισοφάρισε 17-17 αλλά ο Φοίνικας με επίθεση του Μιχάλοβιτς, μπλοκ του Τζούριτς, άσσο του Μιχάλοβιτς και επίθεση του Ιερεζουέλο έκανε σερί 4-0 για το 21-17. Εκεί κρίθηκε και ο αγώνας ο οποίος έκλεισε με πρώτο χρόνο του Κόστα.

Ενός λεπτού σιγή για τον Άλκη

Πριν τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου 19χρονου Άλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο προπονητής του Ο.Φ.Η., Κώστας Δεληκώστας, δήλωσε: «Είναι ένας κύριος ο προπονητής του Φοίνικα. Σήμερα γνωριστήκαμε. Του εύχομαι καλή επιτυχία και στην ομάδα της Σύρου, όπως και συγχαρητήρια για τη νίκη της. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, του φιλάθλου του Άρη. Πρέπει να σταματήσουν τα έκτροπα. Το πρώτο σετ ήταν κομβικό. Ήμασταν πάνω, έγινε ένα μπλοκ άουτ, ο δεύτερος διαιτητής το έδειξε, αλλά ο πρώτος συμβουλεύτηκε τον επόπτη. Δεν μένουμε σε αυτό το λάθος. Όταν παίζεται ένα ροτέισον για όλο τον αγώνα λάθος, το νούμερο 5 στην περιστροφή 5, ο πακίτης στο νούμερο 4 είναι πιο μπροστά από τον 4, νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να σφυριχτεί. Η Σύρος ήταν πολύ καλή στο σέρβις. Στο 22-19 στο πρώτο σετ, ο διαγώνιος και στο δεύτερο σετ ο Στερν. Νομίζω εκεί κρίθηκε το ματς. Στο καλό σερβις της Σύρου και στην καλή υποδοχή τη δική μας. Δεν ήταν ότι δεν παίξαμε καλά την ψηλή μπάλα, είναι οι άσοι που μας πήραν και τα λάθη που κάναμε. Η Σύρος είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά είχαμε δικαίωμα στο πρώτο σετ. Συνεχίζουμε την πορεία μας, παίζουμε με τον ΠΑΟΚ, στο τελευταίο παιχνίδι με το Μίλωνα. Είμαστε πλέον στα πλέι-άουτ. Προετοιμαζόμαστε για τα τελευταία παιχνίδια. Σε τρανζίσιον ανταγωνιζόμαστε την ομάδα του Φοίνικα, η οποία στο φιλέ είναι δυο κλάσεις πάνω και υπερέχει κατά κράτος. Φανήκαμε όμως και εμείς ανταγωνιστικοί μπροστά με τον Βαϊόπουλο".

O κεντρικός του Ο.Φ.Η., Βαγγέλης Βαϊόπουλος, είπε: "Συγχαρητήρια στη Σύρο για τη νίκη. Είχα πει ότι χρωστούσαμε στον εαυτό μας μια μεγάλη νίκη, γατί όχι με τη Σύρο. Αυτό το δείξαμε στο πρώτο και το τρίτο σετ. Δεν θέλω να σταθώ στα διαιτητικά λάθη. Δεν με αφορούν. Το παιχνίδι κρίθηκε στην δική μας απειρία σε κάποιες φάσεις. Η Σύρος έχει πιο έμπειρους παίκτες. Θα πάμε στα πλέι άουτ να παίξουμε το βόλει που ξέρουμε. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει θέμα παραμονής της ομάδας. Είμαστε πλήρεις πλέον. Θα κοιτάξουμε τα πλέι-άουτ και το Κύπελλο".

O προπονητής Φοίνικα Σύρου, Γιόσκο Μιλενκόσκι, είπε: "Δεν παίξαμε καλά, κάναμε πολλά λάθη στην υποδοχή, στο σέρβις. Θα μιλήσω με τους παίκτες, γιατί δεν μπορούμε να παίξουμε έτσι με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ. Θα είναι πολύ δύσκολο για μας. Είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών τελευταία. Δεν προπονηθήκαμε όπως θέλαμε. Ίσως φταίει και αυτό. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα από εδώ και πέρα. Ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλός στο πρώτο σετ. Δεν αξίζαμε να το πάρουμε. Ο ΟΦΗ έπαιξε καλύτερα από μας. Ήμασταν τυχεροί. Πήραμε το Σούπερ Καπ. Τώρα θα παίξουμε το πρωτάθλημα. Είμαστε πίσω στην βαθμολογία, αλλά θα προσπαθήσουμε. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε καλό βόλεϊ".

Ο ακραίος του Φοίνικα, Ανδρέας Φράγκος, είπε: "Σίγουρα δεν μπήκαμε με τη σωστή ενέργεια σε αυτό το παιχνίδι. Στα δυο πρώτα σετ δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ο ΟΦΗ μας πήρε μια διαφορά στα δυο πρώτα σετ, αλλά μετά βρήκαμε ρυθμό. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Μας έχουν στοιχίσει κάποια παιχνίδια. Είμαστε πίσω από τους πρώτους. Πρέπει να επανέλθουμε. Θα είναι δύσκολο. Ο ΟΦΗ μας έβαλε αντίδραση στα δυο πρώτα σετ. Σε αυτά τα παιχνίδια μεγαλύτερη πίεση έχει η ομάδα που είναι ψηλά. Πήραμε όμως τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε".

 

Ο.Φ,Η – Φοίνικας ONEX 0-3

Τα σετ: 23-25, 18-25, 21-25 σε 78΄

Διακύμανση:
1ο σετ: 8-3, 16-14, 21-17, 23-25
2ο σετ: 7-8, 12-16, 14-21, 18-25
3ο σετ: 4-8, 12-16, 16-21, 21-25

Διαιτητές: Αγγελίδης, Καραπουλάκης, Παρατηρητής: Βλαχάκης, Επόπτες: Κόκκας, Κανδηλιεράκης, Γραμματεία: Κουνδουράκη.

Ο.Φ.Η. (Κώστας Δεληκώστας): Ντεουίς 9π. (8/24επ., 1 μπλοκ), Αρπάγιου, Βιέτζορεκ 10 (7/19επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι, 30%υπ., 15%αρ.), Βαϊόπουλος 7 (2/7επ., 5 μπλοκ), Τσέλιος 2 (2/4επ.), Βάργκας 11 (9/24επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 47%υπ., 37%αρ.) / Δαρίδης (λ.-60%υπ., 55%αρ.), Στεφανίδης, Γιαννόπουλος, Κάλας.

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ Σύρου ΟΝΕΧ (Γιόσκο Μιλενκόνσκι): Μιχάλοβιτς 15 (12/24επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι), Ιερεζουέλο 5 (4/7επ., 1 άσσος), Κόστα 7 (4/9επ., 3 μπλοκ), Τζούριτς 13 (8/9επ., 5 μπλοκ), Φράγκος 8 (8/18επ., 82%υπ., 73%αρ.), Στερν 11 (8/17επ., 3 άσσοι, 56%υπ., 44%αρ.) / Καρασαβίδης (λ. - 50%υπ., 35%αρ.), Κωνσταντινίδης (λ), Παπαγγελόπουλος, Παπαδόπουλος Π.

*Οι πόντοι του Ο.Φ.Η. προήλθαν από 4 άσσοι, 8 μπλοκ, 28 επιθέσεις, 22 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ προήλθαν: 6 άσσοι, 9 μπλοκ, 44 επιθέσεις, 16 λάθη αντιπάλων.