Ο Γιώργος Χατζηπαύλου πάντα έχει καλό... timing με το κοινό της Σύρου

Για μία ακόμη χρονιά, ο κορυφαίος Έλληνας stand-up κωμικός, Γιώργος Χατζηπαύλου, «συναντήθηκε» από σκηνής με το κοινό της Σύρου, χαρίζοντας γέλιο μετά... δακρύων στο κατάμεστο Θέατρο Απόλλων.

Μετά την αναβολή της παράστασης, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί στο πλαίσιο του προγράμματος Σύρος – Πολιτισμός για το καλοκαίρι του 2021, λόγω των έκτακτων μέτρων της πολιτείας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας, ο Γιώργος Χατζηπαύλου επανήλθε στο θέατρο Απόλλων της Σύρου, για την sold-out παράσταση «Timing», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου.

Πολύ γρήγορα, οι θεατές «ζεστάθηκαν» πιάνοντας κατ’ ευθείαν το ρυθμό του κωμικού, με τον ίδιο πολλές φορές να επαναλαμβάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης πόσο πολύ αγαπά το κοινό της Σύρου. Φυσικά, το κοινό – και ειδικά οι μπροστινές σειρές και τα θεωρεία – δεν «γλίτωσε» από το άγρυπνο βλέμμα του Γ. Χατζηπαύλου, ο οποίος μάλιστα πρώτα φρόντισε να μάθει στους θεατές τους χρυσούς κανόνες ώστε να μην πιάνονται στα «δίχτυα» των κωμικών, προκειμένου να τους σπάσει, παραδίδοντας μαθήματα κωμωδίας σε όλη τη διάρκεια του crowdwork.

Η παράσταση, όπως ήταν αναμενόμενο – και όπως είπε ο ίδιος ο Γιώργος Χατζηπαύλου από σκηνής, προκειμένου να φύγει ο «ελέφαντας απ’ το δωμάτιο» - άνοιξε με μία μόνο λέξη: Covid. Πολύ γρήγορα όμως, η θεματολογία επεκτάθηκε, από την πανδημία, στις θεωρίες συνωμοσίας, στην πατρότητα, τα μνημόνια, την καθημερινότητα και την πραγματικότητα στη χώρα μας, στην ελληνική παράδοση, στο σεξ, όπως επίσης και στο φαινόμενο του ίντερνετ και των ιντερνετικών σχολίων, κάτω από κάθε είδους βίντεο και πολλά άλλα. Όλα αυτά, μέσα από το μικροσκόπιο της κωμωδίας και των σπαρταριστών αστείων του Χατζηπαύλου, που ξεσήκωσαν επί μιάμιση ώρα ακατάπαυστα το δυνατό γέλιο του κοινού, με αρκετούς θεατές να υπερκαταναλώνουν χαρτομάντηλα, καθώς κυριολεκτικά έκλαιγαν από τα γέλια.

Μέσα από την κωμωδία και τις ξεκαρδιστικές ατάκες του ωστόσο, ο Γιώργος Χατζηπαύλου, έθιξε πολλά σοβαρά, ευαίσθητα, αλλά και επίκαιρα θέματα που, είτε διαχρονικά, είτε τα τελευταία χρόνια απασχολούν την ελληνική κοινωνία, όπως ενδεικτικά η σχέση μεταξύ γονιών και παιδιού, η αποδοχή της διαφορετικότητας, το ελληνικό κίνημα κατά της κακοποίησης των γυναικών κλπ.

Κλείνοντας την παράστασή του ο Γ. Χατζηπαύλου καταχειροκροτήθηκε από το κοινό του θεάτρου Απόλλων, το οποίο φεύγοντας το μόνο σίγουρο είναι, ότι άφησε πίσω του το θέατρο πιο ανάλαφρο, πιο χαρούμενο και φυσικά επαναλαμβάνοντας ξανά και ξανά τα αστεία του και συνεχίζοντας να γελά με τις αφοπλιστικές ατάκες του ηθοποιού.