Διαθέσιμη πλέον η νέα ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας Clean Green Andros (Καθαρή, Πράσινη Άνδρος)

Απλές λύσεις και ενημέρωση για την ανακύκλωση με ένα «κλικ»

Στον «αέρα» πλέον και διαθέσιμη για όλους τους κατοίκους και φίλους της Άνδρου, σε ελληνική και αγγλική έκδοση, βρίσκεται η ιστοσελίδα του περιβαλλοντικού εγχειρήματος Clean Green Andros (Καθαρή, Πράσινη Άνδρος).

Το εγχείρημα του Ερευνητικού Κέντρου Άνδρου, με τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των φορέων του νησιού, για μία καθαρή Άνδρο, έχει αποκτήσει πλέον τη δική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, cleangreenandros.org.

Μάλιστα, ως θεματική πρωτοβουλία, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας της νέας ιστοσελίδας, προηγήθηκε μία εξαήμερη καμπάνια του CGA, με στόχο να διερευνηθεί η άποψη της τοπικής κοινωνίας για ζητήματα που άπτονται της ανακύκλωσης, της διαχείρισης απορριμμάτων κλπ. Κάθε μέρα και για έξι ημέρες, ζητούνταν η άποψη της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των φίλων του νησιού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναφορικά με ένα ζήτημα που αφορούσε στην υφιστάμενη κατάσταση της διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά και τις λύσεις της ανακύκλωσης που υπάρχουν στο νησί. Τα συμπεράσματα της καμπάνιας, σχετικά με την άποψη των ντόπιων και φίλων του νησιού, αναμένεται να δημοσιευτούν το προσεχές διάστημα στη νέα ιστοσελίδα του Clean Green Andros.

«Μετά από 2 χρόνια μεγάλων προσπαθειών συλλογής πληροφοριών από διάφορες πηγές, παρουσιάζουμε με περηφάνια την ιστοσελίδα μας. Ελπίζουμε ότι θα συμβάλει στις ανάγκες σας κατά τη διαχείριση των απορριμμάτων και στο όραμα μιας Καθαρής Πράσινης Άνδρου». Με τη φράση αυτή, η ομάδα του Clean Green Andros παρουσίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη νέα ιστοσελίδα, η οποία ήδη από τις 26 Φεβρουαρίου βρίσκεται στον «αέρα».

Στην ιστοσελίδα, μπορεί κανείς να βρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα του CGA, αλλά και πώς μπορεί κανείς να συνεισφέρει στις δράσεις της, ενώ περιέχονται ιδιαίτερα αναλυτικοί κατάλογοι με τα απορρίμματα από το Α έως το Ω, προκειμένου να γνωρίζει κανείς τι είναι ανακυκλώσιμο, τι όχι, αλλά και τα σημεία εναπόθεσης και συλλογής τους. Επιπλέον, υπάρχουν καταχωρήσεις με απλές λύσεις όσον αφορά στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων, των απλών οικιακών απορριμμάτων, όπως επίσης για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.

Το εγχείρημα Καθαρή Πράσινη Άνδρος είναι μια εθελοντική, ανεξάρτητη πρωτοβουλία, με στόχο τη συνεργασία, για τη συλλογή πληροφοριών και την κοινή χρήση διαθέσιμων απλών πρακτικών διαχείρισης απορριμμάτων και υποστηρίζεται από το Cyclades Preservation Fund (CPF), το οποίο βοηθά εν γένει βιώσιμες πρακτικές και προωθεί τη διατήρηση της εξαιρετικής ομορφιάς και της φυσικής αξίας των Κυκλάδων. Επιπλέον, για την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος έχει συστηθεί μία Συμβουλευτική Επιτροπή, η οποία συγκεντρώνει πλέον εκπροσώπους από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις αρμόδιες υπηρεσίες απορριμμάτων και τους βασικούς χορηγούς, σε ένα μοναδικό φόρουμ για να προσεγγίσει την πλειονότητα της κοινότητας της Άνδρου και να ξεπεράσει τα προβλήματα του παρελθόντος.

Ετικέτες: