“ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ”

Τρόμος και σοκαριστικές στιγμές σε ματωμένο βράδυ στη Μονεμβασιά!

Οδηγός οχήματος σε κατάσταση αμόκ «σκόρπισε» τον θάνατο - Εικόνες από ροντέο στους δρόμους της πόλης
  • Τρίτη, 10 Μαΐου, 2022 - 06:23

Αδιανόητα γεγονότα διαδραματίστηκαν γύρω στις 10 το βράδυ του Σαββάτου (7/5) στο κέντρο της Μονεμβασιάς. Ένας 52χρονος οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου, ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ, για άγνωστο λόγο, προσέκρουσε σε δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν δύο αλλά άτομα ηλικίας 77 ετών. Ενώ οι αναβάτες ήταν πεσμένοι στην άσφαλτο, το όχημα φέρεται να κάνει αναστροφή και να παρασέρνει τον ένα εκ των δύο τραυματιών για δεκάδες μέτρα, υπό τα έντρομα βλέμματα αυτοπτών μαρτύρων που δεν πίστευαν όσα αντίκριζαν! Ο αλλόφρων οδηγός του ΙΧ δεν σταματάει εκεί, καθώς επιστρέφει ξανά στον τόπο της αρχικής σύγκρουσης και προβαίνει στην ίδια αποτρόπαια πράξη και κατά του δεύτερου επιβαίνοντα της μηχανής που κείτεται στο έδαφος, σέρνοντάς τον με το όχημά του στην άσφαλτο με τον ίδιο τρόπο! Άνθρωποι που είναι μάρτυρες του συμβάντος επιχειρούν να σταματήσουν τον άνδρα, αλλά εις μάτην.

Ενώ επικρατεί πανικός, ήδη έχει ειδοποιηθεί η Αστυνομία που προχωρά σε επέμβαση και, μετά από ώρα, οι αστυνομικοί κατορθώνουν, τοποθετώντας άλλα οχήματα κάθετα στον δρόμο να ανακόψουν την πορεία του «τρελού» οχήματος, ακινητοποιούν τον δράστη και τον συλλαμβάνουν, υπό τα «παγωμένα» βλέμματα των εμβρόντητων πολιτών που είδαν μπροστά τους να εξελίσσονται σκηνές από αστυνομική ταινία με τραγικό σενάριο.

Συνέπεια του μοιραίου όσο και πρωτοφανούς, για τα λακωνικά χρονικά, συμβάντος είναι δύο άνθρωποι να βρουν τραγικό και βασανιστικό θάνατο. Ο πρώτος άνδρας φαίνεται να βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ ο δεύτερος υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα, κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Η Αστυνομία διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό που συγκλονίζει τη Λακωνία.

Χρήστος Πετρούλιας