“Τρέχω / Ανακαλύπτω την Ηρακλειά”

  • Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022 - 06:09

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και φέτος ο αγώνας ''Τρέχω / Ανακαλύπτω την Ηρακλειά''.

Οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα την προκήρυξη και οδηγίες για τον αγώνα.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ “ΤΡΕΧΩ/ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΙΑ”

Ο Σύνδεσμος Ηρακλειοτών διοργανώνει στην Ηρακλειά Κυκλάδων την Παρασκευή 01.07.2022 τον 4ο αγώνα δρόμου «Τρέχω/Ανακαλύπτω την Ηρακλειά».

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού, τρέχοντας τις διαδρομές των αγώνων μέσα στο φυσικό περιβάλλον.

Κρατάμε αποστάσεις, μένουμε ασφαλείς.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τους αγώνες 6 χλμ. (μεικτού τερρέν), 10 km ασφάλτινη διαδρομή και 10 km trail run (μεικτή ασφάλτινη και ορεινή διαδρομή) και αγώνα για παιδιά (με την σύμφωνη γνώμη γονέα-κηδεμόνα).

Όλοι οι αγώνες θα έχουν σημείο εκκίνησης την πλατεία Φάνη Γαβαλά, στο λιμάνι της Ηρακλειάς.

Αγώνας 10 km – trail race mixed with road
Ώρα εκκίνησης του αγώνα 18:15 από την πλατεία Φάνης Γαβαλάς στο λιμάνι της Ηρακλειάς.

Απόσταση διαδρομής: 10 km μικτή διαδρομή τα πρώτα 4,5 km ασφάλτινη διαδρομή τα τελευταία 5,5 km ορεινά μονοπάτια.

Η διαδρομή των 10 km είναι κυκλική με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι αθλητές θα κινηθούν προς την παραλία Λιβάδι (1,7 km) και θα συνεχίσουν προς τον οικισμό του νησιού (Χώρα) Παναγιά. Στον οικισμό Παναγιά οι δρομείς στρίβουν δεξιά σε σηματοδοτημένο μονοπάτι και αφού περάσουν από τον παραδοσιακό οικισμό Άγιος Αθανάσιος τερματίζουν στην Πλατεία Φάνης Γαβαλάς στο λιμάνι του Άγιου Γεωργίου.

Αγώνας 10 km road race

Ώρα εκκίνησης: 18:20 από την πλατεία Φάνη Γαβαλά στο λιμάνι της Ηρακλειάς.
Απόσταση διαδρομής: 10 km ασφάλτινη διαδρομή.
Η διαδρομή των 10 km είναι παλίνδρομη, με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα κινηθούν προς την παραλία Λιβάδι (1,7 km) και θα συνεχίσουν προς τον οικισμό του νησιού (Χώρα) Παναγιά (4,3 km), όπου μετά από 700 m θα πραγματοποιήσουν αναστροφή και κινούμενοι/ες στην αντίθετη διαδρομή θα τερματίσουν στην Πλατεία Φάνη Γαβαλά στο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου.

Το πρώτο κομμάτι είναι ανηφορικό μέχρι να βρεθείτε στο χωριό (Παναγιά) και μετά αντίστροφα κατηφορικό.
Χρονικό όριο τερματισμού αγώνα: 2 ώρες.

Αγώνας 6 km μεικτή διαδρομή

Ώρα εκκίνησης: 18:25 από την πλατεία Φάνη Γαβαλά στο λιμάνι της Ηρακλειάς.
Απόσταση διαδρομής: 6 km μεικτή διαδρομή.
Η διαδρομή των 6 km είναι κυκλική με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από την Πλατεία Φάνη Γαβαλά με κατεύθυνση προς τον παραδοσιακό οικισμό Άγιος Αθανάσιος. Σε προκαθορισμένο σημείο θα υπάρχει εθελοντής που θα υποδεικνύει στους δρομείς να στρίψουν στο μονοπάτι με κατεύθυνση την παραλία Λιβάδι (αριστερά). Εκεί μετά από 1.000 μ. (χωματόδρομος/αγροτικός), θα βρεθείτε στην άσφαλτο και στρίβοντας αριστερά θα κατευθυνθείτε προς το λιμάνι για τον τερματισμό σας. Ήπιας δυσκολίας αγώνας.

Χρονικό όριο τερματισμού αγώνα: 1.30΄ λεπτά.

Παιδικός αγώνας
Ώρα εκκίνησης: 18:00 από πλατεία Φάνη Γαβαλά στο λιμάνι της Ηρακλειάς.
Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά με την έγγραφη έγκριση γονέα ή κηδεμόνα.
H διαδρομή των παιδιών είναι κυκλική εντός του οικισμού Αγίου Γεωργίου, με εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία Φάνη Γαβαλά.
Γραμματεία Αγώνων
Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργήσει στην πλατεία Φάνη Γαβαλά, στο λιμάνι της Ηρακλειάς, την Πέμπτη 30 Ιουνίου το μεσημέρι 14.00-16.00, κατά την άφιξη του πλοίου της BLUESTAR και την Παρασκευή 01 Ιουλίου και ώρα 10:30-11:30 και από τις 16:00 – 17:45 για την παραλαβή του αγωνιστικού υλικού.

Για όλους τους ανήλικους συμμετέχοντες θα ζητηθεί συγκατάθεση από κηδεμόνα.