Ο Σύλλογος υπαλλήλων της ΠΝΑι στις Κυκλάδες για τη μετακίνηση συναδέλφου

  • Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022 - 12:27

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου του Συλλόγου μας και την απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και για την αποφυγή οποιαδήποτε παρεξήγησης ή παρερμηνείας της πραγματικότητας και των θέσεών μας, κρίνουμε σκόπιμο να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Είμαστε απολύτως σίγουροι και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους Κυκλαδίτες αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο ότι τόσο ο έμπειρος Τμηματάρχης Μελετών, ο οποίος πλέον αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του αναπληρωτή Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων όσο και ο νέος Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών μαζί με όλους τους έμπειρους συνεργάτες – συναδέλφους, τόσο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων όσο και της Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών έχουν αποδείξει σε κάθε περίπτωση το υψηλότατο επαγγελματικό τους επίπεδο και τις τεχνικές τους γνώσεις και εμπειρία και θα υπερβούν εαυτό για να καλύψουν τα όποια προβλήματα δημιούργησε η αιφνιδιαστική αυτή η απόφαση της Διοίκησης.

Εκτός αυτού να υπενθυμίσουμε επίσης και τα παρακάτω:  Με σειρά ανακοινώσεων και εγγράφων ο Σύλλογός μας έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια για την άμεση αναγκαιότητα προκήρυξης των θέσεων προϊσταμένων (Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών, Τμηματαρχών) όπως προβλέπεται από το Νόμο. Επισημαίνουμε όμως και την αναγκαιότητα νομοθετικής πρωτοβουλίας για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου ώστε προτάσσονται αντικειμενικά κριτήρια (επιστημονικές γνώσεις, μετεκπαιδεύσεις, εμπειρία, προϋπηρεσία) και όχι «φωτογραφικές» ρυθμίσεις, καθώς επίσης και την επαναφορά των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων.

 Έχουμε αναδείξει την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών της Π.Ε. Κυκλάδων της Π.Ν.Αι. και ζητάμε την άμεση ενίσχυσή τους, με μόνιμο προσωπικό όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων (Μηχανικών, Γεωτεχνικών, Περιβαλλοντολόγων, Εποπτών Υγείας, Διοικητικού-Οικονομικού ΠΕ ή ΤΕ), για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Κυκλαδιτών.

Ετικέτες: