Ο Παντελής Θαλασσινός ταξιδεύει για τη Σύρα

Ο Παντελής Θαλασσινός είναι ένας από τους πιο συμπαθείς στο ευρύ κοινό και ταυτόχρονα  διακριτικούς καλλιτέχνες, ο οποίος από πολύ νωρίς στην καριέρα του, με τους Λαθρεπιβάτες, αγαπήθηκε και απέκτησε το δικό του κοινό. Συνειδητά επιλέγει να μην απασχολεί τα ΜΜΕ για  λόγους εκτός της δουλειάς του, ενώ πολύ συχνά  παίρνει θέση για καθημερινά προβλήματα μέσα από τη σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς να μασάει τα λόγια του. Σε λίγες μέρες, έρχεται στη Σύρο για μια καλοκαιρινή συναυλία που υπόσχεται να ικανοποιήσει όλους όσους θα βρεθούν το βράδυ της Δευτέρας στον Πολιτιστικό Χώρο Χρούσσων. Λίγες μέρες πριν την πολυαναμενόμενη εμφάνισή του στο νησί, ο δημοφιλής τραγουδοποιός, μίλησε στην Κοινή Γνώμη.

Για τα επόμενα βήματα

“Πριν λίγο καιρό βγήκε μια νέα δουλειά στην οποία συμμετέχω. Ο Γιώργος Καζαντζής και ο Γιώργος Φασουλάς μου ζήτησαν να συμμετέχω στο νέο τους cd με τίτλο ‘Τα Αινίγματα’. Τα τραγούδια ήταν τόσο όμορφα που δεν μπορούσα να πω όχι. Ο Καζαντζής είναι ένας εξαιρετικός συνθέτης και με τον Φασουλά έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές. Μέχρι τώρα έχουν βγει δύο τραγούδια μόνο, “Οι δείκτες” και “Τα ξένα”. Ταυτόχρονα, ετοιμάζω και κάτι δικό μου, έχω μπει ήδη στο στούντιο και γράφω. Πρόκειται για μια δουλειά χωρίς πολλά πολλά όργανα που θα λέγεται “Ασπρόμαυρα τραγούδια”.

Για τα σύγχρονα ακούσματα

Τις προάλλες έγινε μια συναυλία -  αφιέρωμα στον Μητροπάνο. Είχε πάρα πολύ κόσμο, το γήπεδο ήταν κατάμεστο. Την είχε διοργανώσει φυσικά το ΚΚΕ, το οποίο είναι σχολείο και ειδικά στην οργάνωση δεν παίζεται.  Ήταν όμως και τα τραγούδια του Μητροπάνου, ο οποίος εξακολουθεί να είναι αγαπητός σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις τάξεις.

Από την άλλη, προχθές, στο ίδιο γήπεδο, στη συναυλία του ΛΕΞ, είχε κι εκεί 30.000 άτομα. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Κάτι γίνεται εκεί, ας μην το αγνοούμε κι ας μην το κοροϊδεύουμε. Εγώ, αυτήν τη μουσική δεν την ακούω , οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω πολλά.  Δεν μου είναι αδιάφορη, γιατί ενδεχομένως να είναι πολύ καλά κάποια τραγούδια, απλώς εμένα δεν με προκαλεί να την ακούσω. Παρόλα αυτά, δεν μπορείς να  αγνοήσεις την ύπαρξή της”.

Για το σημερινό ραδιόφωνο

“Φτάσαμε σε σημείο να μην ακούμε σχεδόν πουθενά Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και πολλούς άλλους μεγάλους. Τόσο γρήγορα τους ξέχασαν; Συναγωνίζονται πλέον για το ποιος θα παίξει το πιο εμπορικό προϊόν. Νομίζω ότι θα αλλάξει όμως αυτό. Ο κόσμος που ακούει ραδιόφωνο δεν το ακούει απλώς για χαλί, για να πίνει καφέ. Υπάρχουν άνθρωποι που ακούν ραδιόφωνο για να πάρουν μια γραμμή, να γαλουχηθούν, να τους πει κάποιος τη γνώμη του και να τους προτείνει κάτι καινούργιο”

Για τους αγώνες των καλλιτεχνών

“Οι συνάδελφοι μέσα στην πανδημία διεκδίκησαν να αμείβονται για τις εμφανίσεις τους στην τηλεόραση. Είναι εύλογο ότι δεν μπορεί στην τηλεόραση να παίρνουν τόσα χρήματα κι εμείς να μην πληρωνόμαστε. Και γενικότερα όμως, κάποιοι άνθρωποι θεώρησαν ότι ήρθε η ώρα που πρέπει να μιλήσουν για να επηρεάσουν κι άλλους, νεότερους, και καλά έκαναν. Δυο χρόνια που δεν δουλέψαμε καθόλου οι περισσότεροι, παίρναμε 450 ευρώ για να ζήσουμε και αυτά δεν τα έπαιρναν όλοι αλλά μόνο όσοι είχαν χαρτιά”.

Για την κατάσταση στο ελληνικό τραγούδι

“Η δημιουργία μουσικής και τραγουδιών , δεν έχει πάψει να υπάρχει, βγαίνουν συνεχώς νέα πράγματα. Απλώς είναι πάρα πολλές οι πληροφορίες και ο κόσμος δεν μπορεί να βρει αυτό ακριβώς  που θέλει. Μπαίνει στο ίντερνετ για άλλο πράγμα και βγαίνει με άλλο. Νομίζω όμως ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Νιώθω ότι κάποια στιγμή θα γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα”

Για τους νέους καλλιτέχνες

“Υπάρχουν πολλές νέες προτάσεις, νέες τάσεις και νέοι καλλιτέχνες που αύριο μεθαύριο θα έχουν μια καλύτερη τύχη μέσα στο τραγούδι. Εγώ είμαι αισιόδοξος αρκεί να μας αφήσουν να έχουμε μια ελευθερία να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Οι πολλές απαγορεύσεις κι εξακριβώσεις θυμίζουν άλλες εποχές”.

Για την επερχόμενη συναυλία στη Σύρο

“Έχω ξανάρθει κι άλλες φορές στη Σύρο για συναυλία και χαίρομαι που θα ξανάρθω. Η αλήθεια είναι πως μετά την πανδημία, εγώ τουλάχιστον πάω σε όποια συναυλία με καλέσουν, ακόμα και για να πω 4 - 5 τραγούδια ως guest. Υπάρχει δίψα για επαφή με τον κόσμο και για δημιουργία”.

Ο Παντελής Θαλασσινός θα εμφανιστεί τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, στις 21.00, στον Πολιτιστικό Χώρο Χρούσσων.

Μαζί του στη σκηνή, θα βρίσκονται οι μουσικοί:
Πάνος Δημητρακόπουλος / Κανονάκι
Νίκος Μέρμηγκας / Έγχορδα
Τάκης Φραγκούς / Κοντραμπάσο

Ηχοληψία: Θανάσης Γκίκας

Τιμή Εισιτηρίου:
Προπώληση:12€ | 4all (Ερμούπολη / Ποσειδωνία) / Άνθη Μαραγκός / ticketservices.gr
Τηλ. προπώληση: 6973006262 – 6944426528
Στην είσοδο: 15€
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Χρούσσων