Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μας θύμισε πως “είμαστε ακόμα ζωντανοί”

Κατάμεστη ήταν το βράδυ της Τετάρτης, η έπαυλη Τσιροπινά. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην αγαπημένη τοποθεσία της Ποσειδωνίας που έχει φιλοξενήσει φέτος, κάποιες από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του καλοκαιριού, για να τιμήσει με την παρουσία του την αγαπημένη του κοινού ερμηνεύτρια.

Κάτοικοι κι επισκέπτες του νησιού δεν έχασαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μεγαλύτερη εως τώρα, τουλάχιστον από άποψη προσέλευσης, φετινή συναυλία. Ανάμεσα στο κοινό, βρέθηκαν ο Σταύρος Ξαρχάκος με την ερμηνεύτρια και σύζυγό του ΗρώΣαΐα , ο Γιώργος Νταλάρας και ο Μανώλης Μητσιάς.

Η τραγουδίστρια έκανε ένα μουσικό “πέρασμα” από όλες τις δεκαετίες και τις καλλιτεχνικές της περιόδους ενώ ερμήνευσε και πολλά παλιά αγαπημένα τραγούδια άλλων συναδέλφων της. Η “Υπομονή” του Σταύρου Ξαρχάκου, “Το τραγούδι της ερήμου”, το “Διθέσιο”, το “Βενζινάδικο”, το “Χειροκρότημα (Είμαστε ακόμα ζωντανοί)”, “Σαν ηφαίστειο που ξυπνά”, “Να ζήσω ή να πεθάνω (Flamenco) , ήταν μερικά μόνο από τα τραγούδια που ακούστηκαν και τραγουδήθηκαν από τον κόσμο. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη δεν παρέλειψε να ερμηνεύσει και μερικά από τα καινούργια της τραγούδια, καταφέρνοντας να μη χάσει ούτε στιγμή το ενδιαφέρον του κοινού. Ήταν μια συναυλία μεστή, με ασταμάτητη ροή και “δεμένο” πρόγραμμα, που κατάφερε να ξεσηκώσει το, συνήθως χαμηλών τόνων, συριανό κοινό.

.Η βραδιά φύλαγε σε όσους παραβρέθηκαν κι ένα απρόσμενο εντυπωσιακό φινάλε, με τον “έφηβο” όπως τον αποκάλεσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Σταύρο Ξαρχάκο, να ανεβαίνει στη σκηνή και να διευθύνει με τον μοναδικό του τρόπο την ορχήστρα, δίνοντας μια μικρή γεύση για το τι θα ζήσουν όσοι βρεθούν στις συναυλίες του μεγάλου μαέστρου το Σάββατο 13/08 και την Κυριακή 14/08, επίσης στην έπαυλη Τσιροπινά.

Το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα της λήξης ήταν η απόδειξη πως στην πλειοψηφία τους οι θεατές έμειναν κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι από τη συναυλία παρόλο που πολλοί θα ήθελαν να είχε μεγαλύτερη διάρκεια.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, μετά το πέρας της συναυλίας, ανέβασε φωτογραφικό υλικό στο διαδίκτυο κι έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό: “ Στην πανέμορφη Σύρο, στην κατάμεστη εμβληματική Έπαυλη Τσιροπινα! Πόσο σας ευχαριστώ αγαπημένοι Συριανοί (και όχι μόνο )!Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!”

Επειδή, κάθε επιτυχημένη εκδήλωση έχει από πίσω της μια ομάδα ανθρώπων που όλοι μαζί δουλεύουν σκληρά για να μας παρουσιάσουν ένα άρτιο αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να αναφέρουμε τους καταπληκτικούς μουσικούς και λοιπούς συντελεστές που συνόδευαν την μεγάλη ερμηνεύτρια πάνω και κάτω από τη σκηνή, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Αυτοί ήταν ο Θωμάς Κοντογεώργης στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις, ο Παντελής Ντζιάλας στις κιθάρες, ο Πέτρος Βαρθακούρης στο μπάσο, ο Τάκης Βασιλείου στα drums/κρουστά και η Σοφία Ευκλείδου στο τσέλο.Την επιμέλεια του ήχου είχε αναλάβει ο Zαχαρίας Σταμούλος , στους φωτισμούς ήταν ο Δημήτρης Λάιος και στην οργάνωση παραγωγής η Tώνια Δραγούνη.