Κατ΄ επανάληψη οι επιχειρηματίες σέρνουν τα απορρίμματα σε πεζοδρόμια και πλακόστρωτους δρόμους στο ιστορικό κέντρο

Παρά τις εκκλήσεις, παραμένει το πρόβλημα

Εικόνες που έρχονται να υποβαθμίσουν ξανά το ιστορικό κέντρο καταγράφονται όλο το τελευταίο διάστημα της θερινής περιόδου, καθώς η εναπόθεση των απορριμμάτων στους κάδους, αφήνει το... αποτύπωμά της σε πεζοδρόμια και πλακόστρωτες οδούς.

Ο τρόπος με τον οποίον επιχειρηματίες ή εργαζόμενοι μεταφέρουν τα απορρίμματά τους στους πράσινους κάδους και τους κάδους ανακύκλωσης προβληματίζει ιδιαίτερα, καθώς επιλέγουν να αγνοούν πλήρως την πρόκληση “ρύπανσης” στον δημόσιο χώρο.

Συγκεκριμένα, σέρνουν τις μεγάλες σακούλες με τα απορρίμματα σε όλο το μήκος των δρόμων, όπως ενδεικτικά στην παραλία της Ερμούπολης αλλά και στην οδό Σουρή, με αποτέλεσμα λιπαρά υπολείμματα και υπολείμματα τροφών να μένουν στα πλακόστρωτα σημεία και να προκαλείται επιπλέον δυσοσμία.

Το πρόβλημα έχει αναφερθεί κατ΄ επανάληψη από την Υπηρεσία Καθαριότητας, ωστόσο, μέχρι σήμερα, δυστυχώς δεν έχει υπάρξει η επιθυμητή ανταπόκριση.

Η Σύρος διανύει τη θερινή σεζόν και η υπόθεση διατήρησης καθαρού του τόπου οφείλει να ευαισθητοποιήσει όλους. Το φωτογραφικό υλικό έγινε γνωστό από την Υπηρεσία Καθαριότητας.

 

 

Ετικέτες: