ΕΠΑ.Λ. Σύρου: Έλλειψη ενδιαφέροντος για τις θέσεις μαθητείας από τους δημόσιους φορείς του νησιού

  • Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:08

Αναφορικά με τη δήλωση θέσεων μαθητείας περιόδου 2022-23 από δημόσιους φορείς, το ημερήσιο ΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ  ανακοινώνει:

"Με το ΦΕΚ 4635/2022 ανακοινώθηκαν οι δημόσιοι φορείς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να προσλάβουν απόφοιτους ΕΠΑ.Λ για τη μαθητεία την περίοδο 2022-23 και ο καθορισμός του αριθμού των θέσεων. Ο θεσμός του μεταλυκειακού έτους μαθητείας αφορά επιδοτούμενη αμειβόμενη εργασία για 11 μήνες (χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το φορέα), με το μαθητευόμενο/η να εργάζεται για 4 ημέρες και 1ημέρα να μαθητεύει στο σχολείο για την αναβάθμιση του πτυχίου του/της σε επίπεδο 5, ισότιμου του ΙΕΚ.

Ανατρέχοντας στο ανωτέρω ΦΕΚ, δυστυχώς διαπιστώνουμε με λύπη μας ότι για ακόμη μια χρονιά οι δημόσιοι φορείς του νησιού μας (Δήμος, Περιφέρεια, Νοσοκομείο κλπ.) αδιαφόρησαν και δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον για θέσεις μαθητείας, παρά τις συνεχείς ενημερώσεις και οχλήσεις μας για το θέμα και τις 2 παρατάσεις που δόθηκαν όσον αφορά τις προθεσμίες. Το γεγονός αυτό είναι άξιο απορίας, καθώς το καθεστώς της μαθητείας δεν επιβαρύνει οικονομικά το φορέα, αφού η μισθοδοσία καταβάλλεται από το Υπουργείο Παιδείας και κοινοτικούς πόρους, με το φορέα να καταβάλει μόνο ένα ελάχιστο ποσό εργοδοτικών/ασφαλιστικών εισφορών. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα σε υποστελεχωμένους φορείς, να προσλάβουν δωρεάν προσωπικό από την τοπική αγορά για 11μηνη εργασία, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη μείωση της ανεργίας των νέων. Κρίμα!!!

Ευχαριστούμε θερμά το Επιμελητήριο Κυκλάδων που για μια ακόμη χρονιά στάθηκε αρωγός στο θεσμό δηλώνοντας 4 θέσεις για την Ειδικότητα Οικονομίας και Διοίκησης".

Διαβάστε το ΦΕΚ στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

Σχετικά αρχεία: