Με τρεις ομίλους η Κ12

Το πρωτάθλημα της Κ12 θα διεξαχθεί με τρεις ομίλους στην πρώτη του φάση. Η διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων χώρισε τις ομάδες σύμφωνα με γεωγραφικά κριτήρια.

Η Ελλάς Σύρου θα συμμετέχει με δύο ομάδες και αρχικά θα πραγματοποιηθεί κλήρωση σε ποιον όμιλο θα συμμετάσχει. Αν για παράδειγμα κληρωθεί στον πρώτο όμιλο τότε τα υπόλοιπα τρία σωματεία από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα πάνε στον δεύτερο όμιλο. Επίσης, αν συμβεί το αντίθετό, δηλαδή, αν κληρωθεί στον δεύτερο, οι τρεις Συριανές ομάδες (Αίας Σύρου, Νέος Α.Ο. Σύρου και Κανονιέρηδες Σύρου) θα πάνε στον πρώτο.

Από εκεί και πέρα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τις υπόλοιπες ομάδες. Στον πρώτο όμιλο δεδομένα θα είναι οι ομάδες: ΠΑΣ Τήνου, Α.Ο. Μυκόνου, Ανδριακός 1 και Ανδριακός 2. Στον δεύτερο όμιλο σίγουρα θα είναι οι ομάδες Παμμηλιακός 1 &2 και μία ομάδα από την Πάρο (ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός, ΑΜΕΣ Νηρέας ή Α.Ο. Πάρου). Οι δύο ομάδες από την Πάρο, μαζί με τον ΑΜΣ Φιλωτίουμ ΠΑΣ Νάξου, Πανθηραϊκό και Α.Σ. Σαντορίνης 2020 θα βρίσκονται στον τρίτο όμιλο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑΔΩΝ

Συμμετέχουν 18 ομάδες χωρισμένες σε 3 ομίλους:

1ος όμιλος (6 ομάδες): Πρώτα θα διεξαχθεί κλήρωση για το σωματείο Α.Π.Ο. ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ που συμμετέχει με 2 ομάδες ΑΠΟ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ 1 & Α.Π.Ο. ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ 2 σε ποιον Όμιλο, 1ο ή 2ο, θα αγωνιστούν και οι 2 ομάδες μαζί (με ξεχωριστά ρόστερ).

Αν κληρωθούν στον 1ο όμιλο, τα εναπομείναντα 3 σωματεία της Σύρου (ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ, ΝΕΟΣ Α.Ο. ΣΥΡΟΥ, ΚΑΝΟΝΙΕΡHΔΕΣ ΣΥΡΟΥ), θα πάνε στον 2ο όμιλο. Αν κληρωθούν στον 2ο όμιλο θα γίνει μία ακόμα κλήρωση ανάμεσα στα σωματεία της Σύρου και 2 ομάδες θα πάνε στον 1ο όμιλο και η εναπομείνασα 1 στον 2ο όμιλο. Συνοπτικά θα έχουμε2 Συριανές ομάδες στον 1ο όμιλο  και 3 στον 2ο.

Επίσης στον 1ο όμιλο συμμετέχουν και τα σωματεία Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ, Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ, ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ 1 & ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ. 2 (με ξεχωριστά ρόστερ).

2ος όμιλος (6 ομάδες): 3 ομάδες από Σύρο (περιγράφεται παραπάνω η διαδικασία), οι ΑΣ ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ 1, ΑΣ ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ 2 (με ξεχωριστά ρόστερ) και 1 ομάδα από την Πάρο (Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΚΟΣ ή Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ ή Α.Ο. ΠΑΡΟΥ) κατόπιν κλήρωσης.

3ος όμιλος (6 ομάδες): Οι 2 εναπομείνασες ομάδες της Πάρου (Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΚΟΣ, Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ, Α.Ο. ΠΑΡΟΥ) και οι Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙ, Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ, Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ, Α.Σ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 2020.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Στους  ομίλους το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 γύρους. Η σειρά των αγώνων θα προκύψει μετά από κλήρωση.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, οι 3 πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στην τελική φάση.  Ο 4ος θα προκύψει από μονούς αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα ανάμεσα στις τρεις ομάδες που θα καταλάβουν την 2η θέση στους τρεις ομίλους. Ο 1ος στη βαθμολογία θα προκριθεί στην τελική φάση.

Έτσι θα συγκροτηθούν οι 4 ομάδες, που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση (Final-Four). Τα ζευγάρια των ημιτελικών θα προκύψουν μετά από κλήρωση.  Οι νικήτριες ομάδες θα αποτελούν το ζευγάρι του τΤελικού και ο νικητής θα είναι ο πρωταθλητής Κ-12 Ε.Π.Σ.Κ. «AEGEAN ISLANDS» περιόδου 2022-2023.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στους μονούς αγώνες (μπαράζ, ημιτελικοί, τελικός) δεν θα υπάρχει παράταση αλλά θα ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι, για την ανάδειξη του νικητή.

Επίσης θα μπορούν να ορίζονται δύο αγώνες της ίδιας ομάδας σε ένα διήμερο, ανεξαρτήτως εάν δεν μεσολαβούν 24 ώρες μεταξύ των δύο αγώνων, εφόσον αυτό διευκολύνει συγκοινωνιακά και οικονομικά την μετακινούμενη ομάδα.

Η τελική φάση θα διεξαχθεί σε ένα νησί που θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα. Η επιλογή του νησιού διεξαγωγής της τελικής φάσης θα γίνει σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με την προϋπόθεση αποδοχής συνδιοργάνωσης και κάλυψης του κόστους διαμονής των ομάδων, από πλευράς της.

Σε περίπτωση που η Περιφέρεια δηλώσει αδυναμία οικονομικής κάλυψης των αγώνων και δεν υπάρξει άλλος χορηγός (Δήμος ή άλλος φορέας), η τελική φάση θα διεξαχθεί με την συμμετοχή των ομάδων στους αγώνες όπως ακριβώς περιγράφεται στην προηγούμενη παράγραφο και με δικές τους δαπάνες.

Τα νησιά και τα γήπεδα διεξαγωγής θα ορισθούν από την διοργανώτρια.

Για οποιοδήποτε άλλο θέμα που ήθελε προκύψει και δεν υπάρχει πρόβλεψη στην προκήρυξη και τους κανονισμούς, θα επιλαμβάνεται και θα αποφασίζει το ΔΣ της ΕΠΣΚ.