Σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλα τα τμήματα του Φοίνικα Σύρου ONEX

Έλαμψαν τα αστέρια του «Πειρατικού»

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε το τριήμερο του Φοίνικα Σύρου ONEX, καθώς μετά τα φιλικά παιχνίδια ακολουθήσε η εντυπωσιακή εκδήλωση για την παρουσίαση όλων των τμημάτων του «Πειρατικού». Ενωμένοι ως μία οικογένεια ΤΑΑ και Ερασιτέχνης παρουσίασαν τους αθλητές τους, στους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στην εξέδρα του κλειστού του αθλητικού κέντρου. Μία εκδήλωση στην οποία, εκτός από την εκδήλωση παρουσίασης, υπήρξαν και βραβεύσεις τόσο των τμημάτων του ερασιτέχνη που διακρίθηκαν όσο και ανθρώπων που βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας και τη στηρίζουν δυναμικά.

Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν, εκτός από τις διοικήσεις του ΤΑΑ και του Ερασιτέχνη, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας, ο Γενικός διευθυντής, Βασίλης Σαβίδης, η ομάδα της Ελλάς Σύρου, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, αλλά και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος. Ακόμη στην εκδήλωση έδωσε το παρόν και ο Γιάννης Βρούτσης και μαζί με την Αγγελική Πρίντεζη εκπροσώπησαν τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Χρήστος Καφτηράνης: «Συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΑΑ, Χρήστος Καφτηράνης, στην έναρξη της εκδήλωσης μίλησε για την ομάδα, τους στόχους της και φυσικά στην στήριξη των χορηγών.

«Όταν κάποιος μιλά για το Ελληνικό βόλεϊ, δεν μπορεί να μη μιλήσει και να μην αναφερθεί στην ομάδα μας. Πως μπορεί να παραλείψει κάποιος τον Φοίνικα Σύρου ONEX, όταν την περσινή αγωνιστική περίοδο τρεις αθλητές μας ήταν στην καλύτερη εξάδα του πρωταθλήματος.

Ο Φοίνικας Σύρου ONEX συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στο Ελληνικό βόλεϊ και είμαστε εδώ, στο γήπεδό μας, στο αθλητικό μας σπίτι να δηλώσουμε παρόντες και στη φετινή αγωνιστική χρονιά που ξεκινά σε περίπου 15 μέρες. Είμαι βέβαιος ότι, όταν κάποιοι συμπολίτες μας ίδρυσαν και άρχισαν να κτίζουν τον Φοίνικα, όσο αισιόδοξοι κι αν ήταν, δεν πίστευαν με τίποτα ότι θα μπορούσε να έχει αυτή την διαδρομή. Και όμως, ο Φοίνικας, αυτή η ομάδα στολίδι των Κυκλάδων και του Αιγαίου, γράφει ιστορία. Τη δική του ιστορία που κάνει τη Σύρο μας γνωστή σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ταυτόχρονα κάνει όλους εμάς υπερήφανους για το νησί μας και την ομάδα μας. Είναι ο καλύτερος πρεσβευτής μας και διαφημίζει εδώ και χρόνια τη Σύρο μας παντού. Επομένως όταν κάποιος μιλάει για βόλεϊ στη Σύρο μία ομάδα υπάρχει κι αυτή δεν είναι άλλη από τον Φοίνικα Σύρου ONEX. Είναι καιρός να το καταλάβουν όλοι.

Η εκδήλωση μας αυτή αναδεικνύει και μας δείχνει πόσο σημαντικό έργο και πόσο σοβαρή δουλειά γίνεται και στα άλλα τμήματα της ομάδας μας. Η εικόνα νομίζω και η βράβευση για τις επιτυχίες των τμημάτων που θα ακολουθήσουν θα μας δείξουν και θα μας κάνουν υπερήφανους. Να λοιπόν γιατί συνεχίζω να φωνάζω ότι ο Φοίνικας γράφει και αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του Ελληνικού βόλεϊ.

Όλο αυτό όμως αγαπητοί μου για να κτιστεί και να κρατηθεί σε αυτό το υψηλό επίπεδο χρειάζεται πρώτα από όλα την αγάπη και τη στήριξη όλων των Συριανών. Χρειάζεται συνεχής αγώνας, μεγάλη  και καθημερινή προσπάθεια και φυσικά και χρήματα. Γι’ αυτό οφείλουμε και πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που συνέβαλλαν με τον δικό τους τρόπο, ο κάθε ένας και η κάθε μία, ώστε να υπάρχει και να διατηρηθεί ο Φοίνικας Σύρου ONEX. Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μικρούς και μεγάλους χορηγούς, που πιστέψτε με τους έχουμε ανάγκη. Ένα μεγάλο και τεράστιο ευχαριστώ στον γνωστό και άγνωστό φίλο της ομάδα μας που είναι δίπλα μας και μοιράζεται μαζί μας χαρές και στεναχώριες. Το γεμάτο γήπεδο, εσείς οι απλοί αλλά σημαντικοί φίλοι μας, είστε η δύναμή μας. Η φωνή σας δίνει ώθηση στην ομάδα μας. Όλοι μιλούν για την καυτή έδρα της Σύρου. Σας θέλουμε και φέτος μαζί μας και να είστε σίγουροι ότι θα ζήσουμε μαζί μεγάλες στιγμές.

Σ’ αυτό το σημείο θα κάνω ιδιαίτερη μνεία σε δύο ανθρώπους που αυτή τη δύσκολη συγκυρία των δύο – τριών χρόνων που ζήσαμε και η ομάδα μας έφτασε λίγο πριν τη διάλυσή της. Ήρθαν, στάθηκαν δίπλα της, την στήριξαν, την αγάπησαν και συνεχίζουν να την στηρίζουν. Αναφέρομαι στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ONEX, Πάνο Ξενοκώστα και στον Γενικό Διευθυντή των ναυπηγείων, Βασίλη Σαββίδη. Σας ευχαριστούμε πολύ για την τεράστια αυτή προσφορά σας στην ομάδα μας.

Κλείνοντας αγαπητοί μου θα ήταν παράλειψη να μην έλεγα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Γιάννη Ρούσσο και τους συνεργάτες του για τη συνεχή στήριξη και βοήθεια τους. Ευχαριστούμε επίσης τους ανθρώπους του γηπέδου και όσους συνέβαλλαν για την παρουσίαση της εκδήλωσης – παρουσίασης της ομάδας μας».

Αντώνης Ρούσσος: «στηρίζουμε το μέλλον του συλλόγου»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος τους ερασιτέχνη Α.Ο. Φοίνικα Σύρου, Αντώνης Ρούσσος, είπε:

«Ως πρόεδρος του ερασιτεχνικού τμήματος του Α.Ο Φοίνικα Σύρου είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί βλέπω τα τμήματα των ερασιτεχνικών ομάδων μας να μεγαλώνουν και όλο και περισσότερα παιδιά όλων των ηλικιών να θέλουν να γίνουν μέλη της μεγάλης αθλητικής οικογένειας του Φοίνικα. Μία ομάδα που αγαπά ιδιαίτερα και στηρίζει το νησί μας.

Ο στόχος του ερασιτεχνικού αθλητισμού εξάλλου είναι να επενδύει στη νεολαία, να ενθαρρύνει την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό και να δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που είναι απαραίτητες ώστε να αναδειχθούν το ταλέντο και οι δεξιότητες της στον αθλητισμό.

Τον στόχο αυτό θέλουμε να υπηρετήσουμε τόσο εγώ όσο και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που βρίσκονται εδώ μαζί μας. Κοντά μας είναι η αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη, Δώρα Καρτάνου, ο Γραμματέας, Αντώνης Σολάρης, η ταμίας, Αλίνα Παπαθανασοπούλου, ο Γενικός αρχηγός Παναγιώτης Κολσούζογλου, ο έφορος Παναγιώτης Καλούδης και τα μάλη Γιώργος Αλτουβάς, Αγγελική Πρίντεζη, Εμμανουήλ Σκοπελίτης και Πέτρος Ραυζαίος.

Είμαστε εδώ, όλοι μαζί για να στηρίξουμε όλους αυτούς τους νέους αθλητές που με τις μπλε και κόκκινες φανέλες τους έχουν κατακλύσει το γήπεδο και αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας.

Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες μας καλή επιτυχία στις προσπάθειές τους και στην ομάδα των ανδρών του Φοίνικα Σύρου ONEX να βρίσκεται πάντα ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες και να μας χαρίζει χαρές και συγκινήσεις".

Πάνος Ξενοκώστας: «Δεν θα ηρεμήσω αν δεν πάρουμε πρωτάθλημα με την ομάδα»

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ONEX, Πάνος Ξενοκώστας, μίλησε στην εκδήλωση και όπως ήταν φυσικό με τα λεγόμενά του ξεσήκωσαν τους φιλάθλους του νησιού.

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Συριανούς και τις Συριανές που από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε με τους συνεργάτες μου, μας άνοιξαν μία μεγάλη αγκαλιά. Πάνε περίπου πέντε χρόνια ιστορίας, μία ιστορία αλληλεγγύης, αλληλοϋποστήριξης και προκοπής. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους του Νεωρίου που μέσα από την σκληρή τους δουλειά έδειξαν σε όλη την Ελλάδα ότι μπορούμε να κάνουμε τα ναυπηγεία τόσο δυνατά που να είμαστε ανταγωνιστικοί διεθνώς. Την σκυτάλη την έχουν πάρει οι συνάδελφοί τους στην Ελευσίνα. Ακόμη θα ήθελα να ευχαριστήσω τον όμιλο ONEX που τον άλλο μήνα μαζί με την Περιφέρεια και την Cisco θα εγκαινιάσουμε εδώ στη Σύρο το πρώτο διεθνές κέντρο καινοτομίας που κάνει η Cisco εκτός Αμερικής.

Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ερασιτέχνη και του ΤΑΑ και το επιτελείο τους που με την σκληρή τους δουλειά και την αγάπη τους έχουν κάνει την ομάδα δυνατή και αναγνωρίσιμη.

Να ευχαριστήσω τον προπονητή και όλο του το επιτελείο. Τέλος να ευχαριστήσω τους παίκτες μας και να τους πω, πως η φανέλα που φορούν έχει βαριά ιστορία. Μία ιστορία που στηρίχθηκε στους αγώνες των ανθρώπων όλα αυτά τα χρόνια και ταυτόχρονα μας έδειξαν πως δεν έχει σημασία το πόσες φορές θα πέσεις, αλλά να σηκωθείς μία παραπάνω. Σας ευχαριστούμε όλους εσάς τους παίκτες για τις χαρές που μας έχετε χαρίσει, αλλά και τις δύσκολες στιγμές που ζήσαμε γιατί έτσι είναι η ζωή.

Θέλω να σας ζητήσω φέτος να δείξετε τον καλύτερό σας εαυτό γιατί η ομάδα και η Σύρος αξίζουν τα καλύτερα. Η ομάδα μου κι εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να ξεκινήσουν να έρχονται στη Σύρο και στον Φοίνικα τα πρωταθλήματα».