“Ω! Christmas Three!”

Μία Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση από τους δημιουργούς του Τικ Τακ Ντο
  • Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, 2022 - 06:17

Η Χριστουγεννιάτικη παράσταση “Ω! Christmas Three!” ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα από το 2018 ενθουσιάζοντας τους θεατές της. Με χιούμορ, έντονη πλοκή και σκηνική δράση αλλά και με σεβασμό απέναντι στο παιδικό κοινό και τις ευαισθησίες του, η ομάδα Τικ Τακ Ντο, μέσα από μία ξεκαρδιστική ιστορία με πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη και τρεις μυστικούς πράκτορες που προσπαθούν να σώσουν τα Χριστούγεννα, μαθαίνει στα παιδιά τη σημασία των Χριστουγέννων.

Μία ανατρεπτική ιστορία με δύο λυρικούς τραγουδιστές και δύο ηθοποιούς, για μία και μοναδική παράσταση στο θέατρο Απόλλων, σήμερα Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στις 18.00

Η Αργυρώ Ταμβάκου από τους Τικ Τακ Ντο, μιλάει στην “Κοινή Γνώμη” για αυτήν την διαφορετική Χριστουγεννιάτικη παράσταση η οποία, όπως μας λέει, ξεφεύγει από τις κλασικές ιστορίες που έχουμε συνηθίσει, μέσα από ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο κείμενο.

Πώς εμπνευστήκατε την ιστορία και τι μηνύματα θέλει να περάσει;

Μας απασχολούσε πολύ τι θέλουμε να θίξουμε σχετικά με τα Χριστούγεννα. Ένα πολύ καίριο θέμα είναι το γιατί ειδικά σε αυτήν τη γιορτή πρέπει να υπάρχει αυτή η έξαρση αγάπης και θαλπωρής; Γιατί να μην διαρκεί όλη τη χρονιά; Αποφασίσαμε λοιπόν ο Άγιος Βασίλης να κληθεί αντιμέτωπος με το ερώτημα. Έτσι, αφού εμφανίζεται σε διάφορες γιορτές του χρόνου, απογοητεύεται και αποφασίζει να μην εμφανιστεί τα επόμενα Χριστούγεννα! Σε αυτό το τέλμα του Αγίου Βασίλη, μηχανευτήκαμε τους μυστικούς πράκτορες Μ.Ορ.Ε.Λει. Η ονομασία αυτή των πρακτόρων έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Επειδή το έργο το γράψαμε σε διακοπές στη Μυτιλήνη, πήραμε την ιδέα του ονόματός του από τη λέξη μωρέλι, που στον ιδιωματισμό της Μυτιλήνης σημαίνει το μικρό παιδί.

Αν θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει ένα μήνυμα στην παράσταση είναι πως κάθε γιορτή είναι σοφά τοποθετημένη στην εποχή της και το πιο σημαντικό είναι να ζούμε τη στιγμή!

Ποιες ιδιαιτερότητες και προκλήσεις έχει η δημιουργία μιας παιδικής παράστασης και ιδιαίτερα μιας θεματικής όπως η συγκεκριμένη;

Σε κάθε μας παράσταση οι αρχές μας είναι ίδιες: μια ιστορία με γρήγορο ρυθμό που παραμένει ενδιαφέρουσα τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά. Μια ιστορία που αναφέρεται σε παιδιά με σεβασμό στις ευαισθησίες τους. Προσαρμόζουμε αυτές τις αρχές μας στη θεματολογία και όχι τη θεματολογία στις αρχές μας.

Όπως με κάθε σας παράσταση, έτσι και τώρα, έχετε κάνει μία μεγάλη περιοδεία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Τι παρατηρείτε από περιοχή σε περιοχή σε σχέση με την υποδοχή και τις αντιδράσεις του κοινού αλλά και ποιες δυσκολίες συναντάτε εσείς;

Φροντίζουμε πάντα από σκηνοθετικής και σκηνογραφικής πλευράς, οι παραστάσεις μας να μεταφέρονται εύκολα. Επιδιώκουμε οι παραστάσεις μας να ταξιδεύουν εκτός Αθηνών. Θεωρούμε ότι τα παιδιά που ζουν έξω από τις μεγάλες πόλεις πρέπει να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις. Δυστυχώς η πολιτεία αφήνει πολλές περιοχές χωρίς πολιτιστικές δράσεις. Όσον αφορά το "Ω! Christmas Three", τα παιδιά, αλλά και οι ενήλικες, παρακολουθούν, συμπάσχουν και ενθουσιάζονται το ίδιο σε κάθε μέρος.

Ταυτότητα Παράστασης:

“Ο Άγιος Βασίλης μόλις έχει μοιράσει τα δώρα στα παιδιά του κόσμου, όμως ένα γράμμα που είχε παραπέσει, έρχεται να τον ταράξει..!

Τι δουλειά έχει ο Άγιος Βασίλης στο τσούγκρισμα των αυγών το Πάσχα;

Τι έννοεις έκανε επίσημη δήλωση ότι δε θα ξαναμοιράσει δώρα;

Ποιά είναι η Μυστική Οργάνωση Μ.Ορ.Ε.Λει.;

Τρείς Μυστικοί Πράκτορες προσπαθούν να σώσουν τα Χριστούγεννα!

Θα τα καταφέρουν;

Μια πρωτότυπη παράσταση, από τους δημιουργούς του Τικ Τακ Ντο, έρχεται να ταράξει τα φετινά Χριστούγεννα!

Είστε έτοιμοι;!”

Κείμενο: Αργυρώ Ταμβάκου & Παναγιώτης Λαμπής

Σκηνοθεσία - Ενδυματολογική Επιμέλεια: Παναγιώτης Αδάμ

Μουσική: Ευτέρπη Κατσαμάτσα & Στρατής Στηλ

Κίνηση: Λέλα Χατζηελευθερίου

Κοστούμια: Μαρία Παπού

Φωτογραφίες: Φώτης Πλέγας Γ.

Make-up: Στέλλα Μαστορόγλου

Ηθοποιοί: Μαλβίνα Βεργιόγλου, Χρήστος Καπενής, Πάνος Ζώης, Μαρία Γκιώνη