Οι “Μουσικές Οδύσσειες” ταξίδεψαν το κοινό

 

Στο κατάμεστο θέατρο Απόλλων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ η συναυλία για τη στήριξη του Σωματείου Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Νομού Κυκλάδων “ΑΡΩΓΗ”. Η συναυλία με τίτλο “Μουσικές Οδύσσειες” ήταν μία μουσική αναδρομή στην καλλιτεχνική πορεία του Συριανού τραγουδοποιού Γιώργου Μπάιλα, με 27 τραγούδια σε στίχους και μουσική του ίδιου.

Τη συναυλία προλόγισε η υπεύθυνη επικοινωνίας και αρωγό μέλος της ΑΡΩΓΗΣ, Δήμητρα Δονδώρου : “ Η συναυλία αυτή προέκυψε μετά από την ευγενική πρόταση του κ. Μπάιλα ο οποίος εδώ και δύο χρόνια είχε προτείνει να γίνει μία συναυλία με στόχο τη στήριξη της ΑΡΩΓΗΣ. Η πανδημία μάς καθυστέρησε λίγο, φέτος όμως έχουμε τη χαρά να μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αυτή την επιθυμία του, χάρη στην αμέριστη στήριξη και το ενδιαφέρον μίας ομάδας Συριανών καλλιτεχνών οι οποίοι θα παρουσιάσουν τραγούδια του κου Μπάιλα” .

Στη συνέχεια, η κα. Δονδώρου κάλεσε στη σκηνή την προεδρο της ΑΡΩΓΗΣ, Άννα– Μαρία Φώσκολου, αφού πρώτα διάβασε τη δήλωσή της, την οποία είχε παραχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες στην “Κοινή Γνώμη”. Η κα. Φώσκολου, ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν στο θέατρο Απόλλων, τον κο. Μπάιλα και τους καλλιτέχνες, εκφράζοντας τη χαρά και τη συγκίνησή της. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον μουσικό και μέλος της ΑΡΩΓΗΣ, Νίκο Βαρθαλίτη, ο οποίος υπήρξε συνδετικός κρίκος κι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης βραδιάς, όπως ανέφερε η κα. Φώσκολου.

Η κα Δονδώρου, έγινε “τα μάτια” της προέδρου της ΑΡΩΓΗΣ, περιγράφοντας όσο πιο αναλυτικά μπορούσε, την αίθουσα του θεάτρου Απόλλων και αναφέροντας ονομαστικά αρκετούς από τους παρευρισκόμενους, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους και τη στήριξή τους Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα μέλη και τους εθελοντές του Σωματείου που είνια οι στυλοβάτες της ΑΡΩΓΗΣ, στον Αντιπεριφερειάρχη Ν.Αιγαίου Γ. Λεονταρίτη, στην εικαστικό και art therapist, Έλενα Τονικίδη η οποία διοργάνωσε πρόσφατα το Christmas Αrt Bazaar για τη στήριξη του Σωματείου, στην Δέσποινα Κοντού και τον Μιχάλη Γεδεών από το Fabrica creative workshop, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ειδικές κατασκευές-παιχνίδια για άτομα με προβλήματα όρασης.Ιδιαίτερη και συγκινητική ήταν η αναφορά στην 11χρονη Μαριάνθη που γεννήθηκε με σύνδρομο down, η οποία βρισκόταν στο θέατρο για να στηρίξει κι εκείνη με την παρουσία της το έργο της ΑΡΩΓΗΣ.

Η συναυλία ξεκίνησε με τον Γ. Μπάιλα επί σκηνής να υποδέχεται τα μέλη της ορχήστρας, ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες του καθώς και όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτής της συναυλίας. Αμέσως μετά, όλοι οι ερμηνευτές βγήκαν στη σκηνή και καλωσόρισαν τους θεατές με μία ομαδική ερμηνεία. Στη συναυλία συμμετείχε φυσικά και η παιδική – νεανική χορωδία των Κυκλάδων, δίνοντας όπως πάντα τη δική της μοναδική και ξεχωριστή νότα, ενώ τη μουσική επιμέλεια της παράστασης είχε ο κ. Μάκης Πρίντεζης.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Νίκος Απέργης, Νίκος Βαρθαλίτης, Κωνσταντίνος Βραχίμης, Σιδερής Δαλέζιος, Σιδερής Δαρζέντας, Γεωργία Λίτσα, Ιωάννα Παλαμάρη, Μάκης Πρίντεζης

Τραγούδησαν οι: Ρένα Βέργου, Πέτρος Παλαιολόγος, Ανθίππη Παπαηλία, Γιώργος Περρής, Πόπη Πρέκα, Γιάννης Σολάρης, Αγγελική Συλλούρη και Άννα – Μαρία Φρέρη