Νίκησε το τοπικό ντέρμπι ο Αίαντας Σύρου

  • Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, 2023 - 11:54
  • /   Eνημέρωση: 22 Ιαν. 2023 - 13:58
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Αίαντας Σύρου ήταν ο νικητής στο τοπικό ντέρμπι της Σύρου, καθώς επικράτησε με 9-1 του Νέου Α.Ο. Σύρου, για το πρωτάθλημα της Κ 16. Η ομάδα του Παναγιώτη Ραμπαβίλα, αν και έμεινε πίσω στο σκορ στο 22’ έπειτα το γκολ του Καπέλλα, δεν το έβαλε κάτω, ανέβασε την απόδοσή της και έφτασε σε μία σχετικά εύκολη νίκη.
Οι δύο ομάδες έπαιξαν ένα όμορφο ποδόσφαιρο, δείχνοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες. Κανείς παίκτης δεν στέρησε σε απόδοση και όλοι έδειξαν καλά χαρακτηριστικά.
Ο Αίαντας μετά το 3-1, όπως ήταν φυσικό, ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και επέβαλε τον ρυθμό του. Αυτό βέβαια οφείλετε και στην ψυχολογία που απέκτησαν οι ποδοσφαιριστές στου Παναγιώτη Ραμπαβίλα.

Οι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης

6’ η πρώτη καλή στην αναμέτρηση ήταν για τον Νέο Α.Ο. Σύρου με τον Αρβανίτη, το σουτ του οποίου πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

12’ άουτ πέρασε το σουτ του Ρούσσου από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

18’ ο Γκοτζάι αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, δεν κατάφερε να νικήσει τον Νασίφ, ο γκολκίπερ της ομάδας του κ. Ξεκινάκη, με υπερένταση αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

22’ υποδειγματική αντεπίθεση από τους τυπικά φιλοξενούμενους, ο Καπέλλας με πλασέ νίκησε τον Τρόκα κι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του (0-1).

24’ οι γηπεδούχοι έπαιξαν γρήγορα το φάουλ κέρδισαν λίγο κάτω από την μεσαία γραμμή και ο Γκοτζάι με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Νασίφ, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο πάγκος του Νέου Α.Ο. Σύρου διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή για τον τρόπο τον οποίο εκτελέστηκε το φάουλ.

28’ ο Μιχάλοβιτς με πλασέ έπειτα την πάσα από τον Βουτσίνο έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ 2-1.

31’ σε κόρνερ έβγαλε ο Νασίφ το σουτ του Καλλίγερου.

36’ ο Γκοτζάι με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νέου Α.Ο. Σύρου (3-1), ενώ είχε προηγηθεί το δοκάρι στο σουτ του Καπέλλα.

40’ μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Γκοτζάι, καθώς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην μικρή περιοχή, όμως η κεφαλιά του έπειτα την σέντρα από τα δεξιά του Καπέλλα σταμάτησε στα χέρια του Νασίφ.

49’ ο Αρώνης με ωραίο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 4-1 για τον Αίαντα Σύρου.

56’ ο Βουτσίνος με κοντινό πλασέ νίκησε το Νασίφ για το 5-1.

60’ τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Καλλίγερο να στέκεται άτυχος καθώς είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Νασίφ.

64’ ο Βλαχάκης με κοντινό πλασέ έπειτα την ασίστ του Ρούσσου έκανε το 6-1.

66’ ο Χαϊντίντι πιο ψηλά από όλους πήρε την κεφαλιά έπειτα την εκτέλεση κόρνερ του Καλλίγερου κι έκανε το 7-1.

67’ στην κόντρα ο Αίαντας με τον Γκοτζάι να νικά για ακόμη μία φορά τον Νασίφ (8-1).

76’ το τελικό 9-1 διαμορφώθηκε από τον Βλαχάκης με μακρινό σουτ.

 

Αίαντας Σύρου (Ραμπαβίλας): Τρόκα (70’ Κοντός), Καπέλλας (56’ Δρόσος), Ρούσσος, Στεφάνου, Χαϊντίνι, Καλλίγερος, Βουτσίνος (65’ Ρουσσουνέλος), Αρώνης, Γκοτζάϊ, Μιχάλοβιτς (65’ Καλλίγερος), Βλαχάκης.

Νέος Α.Ο. Σύρου (Ξενικάκης): Νασίφ, Ξανθάκης, Τάνταλος, Αρβανίτης (55’ Βαμβακούσης), Μαραγκός, Καπέλλας, Συκουτρής (55’ Διαμαντής), Ξεκινάκης (70’ Χαραράς), Ψαρρός, Αρακάς (70’ Ραουζαίος), Γεράκης (45’ Χατζαντώνης).