Σε χώρο πολιτισμού μετατρέπεται το πρώην δημοτικό σχολείου Γαυρίου

  • Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, 2023 - 06:15

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Άνδρου και της αναδόχου εταιρείας για την μετατροπή του πρώην δημοτικού σχολείου Γαυρίου σε πολιτιστικό κέντρο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 767.330,09€ και ο χρόνος αποπεράτωσης είναι 12 μήνες ενώ οι εργασίες θα αρχίσουν άμεσα, όπως ανακοινώθηκε. Το έργο αφορά στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του πρώην Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου, προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό πολιτιστικές δραστηριότητες. Πρόκειται για την ανακατασκευή του υπάρχοντος συγκροτήματος και την προσθήκη νέων κτισμάτων, που θα δημιουργήσουν μια σύγχρονη εγκατάσταση για την εξυπηρέτηση των πολλαπλών και αυξανόμενων αναγκών πολιτιστικών δράσεων.

Προχωράμε μπροστά παράγωντας χειροπιαστό και μετρήσιμο έργο”

«Το κομμάτι των υποδομών που στηρίζουν τις πολιτιστικές δράσεις αποτελεί έμπρακτα για μας προτεραιότητα. Αφορά την ποιότητα ζωής των κατοίκων, τη διάσωση και διάδοση του πολιτισμού, των τοπικών εθίμων και δράσεων” δήλωσε αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Δ. Λοτσάρης και συμπλήρωσε ότι το έργο θα αποτελέσει ένα σημαντικό μοχλό τουριστικής ανάπτυξης. “Συνεχίζουμε να παράγουμε χειροπιαστό και μετρήσιμο έργο, κόντρα σε έναν ακήρυχτο και πρωτοφανή πόλεμο που δεχόμαστε. Συνεχίζουμε να κοιτάμε όλους τους Ανδριώτες στα μάτια και μαζί τους να προχωράμε μπροστά. Συνεχίζουμε να χτίζουμε το αύριο της Άνδρου”, πρόσθεσε και ευχαρίστησε ολοκληρώνοντας όλους τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες του Δήμου για την προσπάθεια, που καταβάλλουν καθημερινά δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό.

Το νέο πολιτιστικό κέντρο Γαυρίου

Το έργο αναμένεται να συμβάλλει στην προστασία και ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, στην προαγωγή του πολιτισμού και των εθίμων, θα φιλοξενεί δράσεις πολιτιστικών συλλόγων, μονίμων κατοίκων και επισκεπτών, θα προσφέρει διεξόδους επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας, ενώ θα δημιουργήσει θέσεις μόνιμης ή μερικής απασχόλησης. Τα υφιστάμενα κτίρια θα επισκευαστούν και θα εκσυγχρονιστούν, ενώ θα υπάρχει και η προσθήκη 2 νέων. Συγκεκριμένα, δημιουργούνται: Κεντρική Είσοδος με προθάλαμο, Αίθουσα Εκθέσεων, Αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων των τοπικών συλλόγων , Αίθουσα των καλλιτεχνικών (ζωγραφικής –χειροτεχνιών), W.C. ανδρών (2) – γυναικών (2) και ΑΜΕΑ, Γραφείο Διευθύνσεως, Διαμόρφωση του Περιβάλλοντος Χώρου του κτιρίου.