Ο Φοίνικας Σύρου ONEX επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και επικράτησε με 3-0 του Ο.Φ.Η.

Μείωσε την απόσταση από την 4η θέση

  • Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, 2023 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 20 Φεβ. 2023 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Την 8η νίκη του στο πρωτάθλημα της Volley league σημείωσε ο Φοίνικας Σύρου, ο οποίος επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου με 3-0 του Ο.Φ.Η., στο κλειστό του αθλητικού κέντρου. Οι Συριανοί εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ήττα του Μίλωνα από τον ΠΑΟΚ και μείωσαν στον έναν πόντο τη διαφορά που τους χωρίζει από το συγκρότημα του Σάκη Ψάρρα.

Έτσι τα παιχνίδια που ακολουθούν με ΠΑΟΚ (Θεσσαλονίκη) και Μίλωνα (Σύρο) θα είναι σαν τελικός για την ομάδα του Αλεξάντερ Σένισιτς, που θέλει όσο  τίποτα να μπει σε τροχιά… τετράδας.

Τώρα  όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ο λίμπερο της ομάδα της Σύρου Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ήταν και πάλι σε εξαιρετική ημέρα και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να φτάσει στη νίκη επί του Ο.Φ.Η.

 

Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και πήγαν πόντο – πόντο. Με δύο επιθέσεις του  από Κλίνκενμπεργκ και Φρομ έγινε το 7-5, ο ΟΦΗ όμως με τον Τζιουμάκα, ισοφάρισε στο 10-10. Στο 15-14 ο Φρομ πήγε στη θέση του σερβίς και το «πειρατικό» κατάφερε να ξεφύγει με τέσσερις πόντους, καθώς πήρε δύο άσσους και έβαλε δύσκολα στην αντίπαλη άμυνα για το 18-14. Στη συνέχεια με άουτ του Ντεμιρτζί έγινε το 19-14. Ο ρυθμός ανακόπηκε με τα χαμένα σερβίς και από τις δύο ομάδες, μέχρι που ο αρχηγός της ομάδας της Σύρου με δύο δικές του επιθέσεις έκανε το 25-21 και ο Φοίνικας ONEX έκανε το 1-0.

Το «πειρατικό» μπήκε δυνατα στο δεύτερο σετ και με τους Ιερεζουέλο, Κλίνκενμπεργκ δημιούργησε το 5-1. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για τη μείωση της διαφοράς, κάτι που έγινε στο 6-4 με τον Μπλούμπεργκς. Ο Φοίνικας όμως είχε ρυθμό και επιλογές στην επίθεση, ενώ και η άμυνά του έδινε ευκαιρίες για αντεπιθέσεις. Και πάλι ο Κλίνκενμπεργκ οδήγησε την ομάδα στο 15-9, ενώ με εντυπωσιακές φάσεις διαρκείας έγινε το 20-12 με τον Χαραλαμπίδη. Παρότι ο ΟΦΗ πίεσε εκ νέου με τον Τζιουμάκα από το σερβίς και έφτασε μέχρι το 23-20, ο Μιχάλοβιτς  καθάρισε το σετ με 25-20.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ οι δύο ομάδες και πάλι ήταν κοντά στο σκορ και πήγαιναν πόντο – πόντο μέχρι το 5-5. Από εκεί και πέρα οι Συριανοί πάτησαν… γκάζι και από το 10-9 το σκορ έγινε 16-10 με τον Παπαλεξίου. Ο Κλίκεμπεργκ έκανε με ωραία επίθεση πίσω από τη ζώνη των τριών μέτρων το 18-12 και ο Μιχάλοβιτς με τους τρεις δικούς του πόντους έκανε το σκορ 23-17. Το 25-19 διαμορφώθηκε με στο άουτ στο σέρβις του Μπλούμπεργκς.

 

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου ONEX Αλεξάντερ Σένισιτς μετά το τέλος της αναμέτρησης είπεΉταν πάρα πολύ δύσκολη εβδομάδα για εμάς μετά την ήττα από την Κηφισιά. Γυρίσαμε ξέροντας ότι ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα, αν και κάποιοι παίκτες είχαν κάποια θέματα μικροτραυματισμών, όπως ο Μιχάλοβιτς. Προσπαθήσαμε να συντονίσουμε όλες μας τις ενέργειες έτσι ώστε να μπορέσουμε να παίξουμε καλά με τον ΟΦΗ.

Αυτή η νίκη μας βοήθησε πρώτα απ’ όλα στο ψυχολογικό κομμάτι. Για αυτό έχουμε τρεις μέρες να προετοιμαστούμε κατάλληλα και πνευματικά, για το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και να παίξουμε ένα πάρα πολύ καλό και δυνατό παιχνίδι. Έχουμε και τον Τζούριτς ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα και σίγουρα θα μας βοηθήσει σε όλα τα κομμάτια με τον Ολυμπιακό, αλλά και τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Μίλωνα.

 

Από την πλευρά του ο λίμπερο της ομάδας της Σύρου Δημήτρης Κωνσταντινίδης δήλωσε: Ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, εάν χάναμε το τρίποντο θα βγαίναμε εκτός διεκδίκησης τετράδας από τώρα, οπότε σήμερα δεν χωρούσαν άσχημα αποτελέσματα. Ξέρουμε ότι σαν ποιότητα ομάδας είμαστε ανώτεροι από τον ΟΦΗ, τα παιδιά έκαναν την προσπάθειά τους, αλλά σήμερα αποδείξαμε ότι είμαστε σοβαροί, μπήκαμε όπως έπρεπε και πήραμε το καθαρό τρίποντο. Η προηγούμενη εβδομάδα είχε ένα άσχημο αποτέλεσμα απέναντι στην Κηφισιά, είχαμε φτάσει πολύ κοντά στους διεκδικητές της τετράδας. Δυστυχώς χάσαμε εκείνο το ματς, τώρα επικεντρωνόμαστε στο Κύπελλο, αλλά το μυαλό μας είναι έπειτα και στο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΟΚ, το οποίο είναι πολύ κομβικό για εμάς.

Και τα δύο ματς είναι ή όλα ή τίποτα. Το ματς του Κυπέλλου είναι νοκ-άουτ, που έτσι κι αλλιώς θα μπαίναμε σε αυτή τη διαδικασία κάποτε να αγωνιστούμε, είναι ένας πολύ μεγάλος αντίπαλος, αλλά έχουμε δείξει ότι τον έχουμε κοντράρει στα ίσια όλες τις φορές που παίξαμε εδώ μέσα, οπότε αυτό θα πάμε να κάνουμε και την Τετάρτη. Γενικά η εβδομάδα μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά έχουμε δείξει ότι όταν παίζουμε κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι. Γιατί η ομάδα αυτό τον μήνα έπαιξε καλύτερο βόλεϊ και η αρχή ήταν από αυτά τα παιχνίδια με τον Ολυπιακό. Βρίσκουμε έτσι αγωνιστικό ρυθμό και τα δίνουμε όλα. Η ομάδα μας έχει τους παίκτες, έχει τα προσόντα και έχει τα στοιχεία να χτυπήσει αυτά τα ματς.

 

Ο τεχνικός του Ο.Φ.Η. Κώστας Δεληκώστας τόνισε: «Χάναμε εύκολα σερί στο σάιντ-άουτ. Στο δεύτερο και τρίτο σετ, είχαμε κακή υποδοχή στο εύκολο σερβις και στο τρίτο είχαμε κακή ανάπτυξη.Ξέρουμε τα προβλήματα μας και που πρέπει να δουλέψουμε.Το αρνητικό δεν είναι ότι δεν πήραμε βαθμούς, αλλά ότι δεν πήραμε κάτι απο το παιχνίδι.Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε.Για μας είναι παιχνίδι της χρονιάς με την Ορεστιάδα.Πρέπει να κερδίσουμε Πηγασο και Ορεστιάδα, για να είμαστε κοντά στα πλέι-άουτ και να διεκδικήσουμε την παραμονή μας».

 

Ο κεντρικός του Ο.Φ.Η. Βαγγέλης Βαϊόπουλος ανέφερε για το παιχνίδι: «Ήρθαμε για να διεκδικήσουμε κάτι απο το παιχνίδι. Προσπαθούμε να διεκδικούμε σετ και πόντους, γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα. Ο Φοίνικας στα κρίσιμα σημεία έδειξε την εμπειρία του, έβγαλε κάποιες σημαντικές άμυνες, που ήταν κλειδί για την έκβαση του αγώνα».

 

 

 

Φοίνικας Σύρου ONEX – Ο.Φ.Η. 3-0

Τα σετ: (25-21, 25-20, 25-19) σε 82′.

Διαιτητές: Νικάκης, Οικονόμου Β., Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Μπαρμπούνης, Βρούτσης, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-6, 16-14, 21-17, 25-21

2ο σετ: 8-5, 16-10, 21-14, 25-20

3ο σετ: 8-6, 16-10, 21-16, 25-19

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ (Αλεξάντερ Σένισιτς): Μιχάλοβιτς 10 (10/23 επ.), Παπαλεξίου 8 (4/8 επ., 4 μπλοκ), Χαραλαμπίδης 4 (4/8 επ.), Κλίνκενμπεργκ 10 (9/25 επ., 1 μπλοκ, 78% υπ. – 67% άριστες), Ιερεζουέλο 5 (3/7 επ., 2 μπλοκ), Φρομ 11 (9/18 επ., 2 άσσοι, 56% υπ. – 22% άριστες) / Κωνσταντινίδης (λ, 74% υπ. – 52% άριστες), Σωνάκης (λ), Μανωλάκης 1 (1/2επ.), Ρουμελιωτάκης, Παπαδόπουλος, Παλαιολόγος.

Ο.Φ.Η. (Κώστας Δελκώστας): Αντάμι 3 (3 μπλοκ), Βαϊόπουλος 4 (3/8επ., 1 άσσος), Ντεμιρτζί 4 (4/18επ., 54%υπ., 33%αρ.), Μπλούμπεργκς 7 (6/12επ., 1 μπλοκ), Αμπράο 9 (9/16επ., 64%υπ., 27%αρ.), Τζιουμάκας 13 (12/31επ., 1 άσσος) / Τσαδήμας (λ. – 50%υπ., 44%αρ.), Μπαρντακτζιάν, Αραμπόπουλος.

*Οι πόντοι του Φοίνικα ΟΝΕΧ προήλθαν από 2 άσσους, 40 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων και του ΟΦΗ προήλθαν από 2 άσσους, 34 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων.