Αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Ερυθρό Σταυρό - Η ανταπόκριση της Σύρου

  • Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, 2023 - 11:57

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πιστός στο ανθρωπιστικό του καθήκον , γνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε ο φονικός σεισμός στην Τουρκία και Συρία και με πρωτοβουλία του Προέδρου μας Dr. Αντώνιου Αυγερινού ,συλλέγει τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής καθώς και υπνόσακους, κουβέρτες (μη μεταχειρισμένα) και ενισχύει άμεσα τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών.

Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Σύρου, με συγκίνηση δέχθηκε την ανταπόκριση των πολιτών, σχολείων και φορέων του νησιού μας, οι οποίοι έφεραν και συνεχίζουν να φέρνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και Συρίας.

Το πρώτο φορτηγό με τα αγαθά έχει φτάσει ήδη στις Αποθήκες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στους Εθελοντές του Περιφερειακού μας Τμήματος ΕΕΣ Σύρου καθώς και στο Σώμα Προσκόπων της Σύρου και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων που μας βοήθησαν.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά τη Μεταφορική Εταιρεία Παγίδας και τον κύριο Γούλα Χρήστο, για τη δωρεάν μεταφορά των αγαθών από τη Σύρο στις Κεντρικές Αποθήκες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον Κολωνό.