Σύρος: Δυναμική κινητοποίηση πολιτών με φόντο την τραγωδία των Τεμπών

  • Τετάρτη, 8 Μαρτίου, 2023 - 11:26

Σημαντική είναι η συμμετοχή των πολιτών στη Σύρο στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, με φόντο την τραγωδία στα Τέμπη, που σημάδεψε και σόκαρε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. 

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης για το κομμάτι των μεταφορών στη χώρα και την ασφάλεια, αρκετοί νέοι, μαθητές, φοιτητές, αλλά και εργαζόμενοι και μέλη Σωματείων και Συλλόγων πραγματοποιούν αυτήν την ώρα, κινητοποίηση στο κέντρο της Ερμούπολης. 

"Ότι έγινε στα Τέμπη το βράδυ της περασμένης Τρίτης ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ιδιωτικοποίησαν τα τρένα της χώρας μας. Οι ευθύνες δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, δεν κρύβονται πίσω από κροκοδείλια δάκρυα και διαγγέλματα", ανέφεραν στους χαιρετισμούς τους μεταξύ άλλων όσοι μίλησαν, παρουσιάζοντας και ορισμένα από τα βασικά αιτήματά τους: 

  • "Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Παλεύουμε για ασφαλείς, φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, για ελέγχους αξιοπλοΐας των πλοίων με κρατική ευθύνη.
  • Άμεσα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς". 
Ετικέτες: