Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου επικράτησε στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής του Πανναξιακού με 4-0

Πρωταθλήτρια Κυκλάδων και μαθηματικά η Ελλάς Σύρου

Η Ελλάς Σύρου επικράτησε στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής με 4-0 του Πανναξιακού και εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα Κυκλάδων. Οι Συριανοί επιβεβαίωσαν, όχι μόνο τον τίτλο του φαβορί στο ματς κόντρα στον Πανναξιακό, αλλά και πως είναι μακράν η καλύτερη ομάδα των Κυκλάδων σε τοπικό επίπεδο. Πλέον, ο Κώστας Παπαδόπουλος έχει όλο τον χρόνο μπροστά του να δουλέψει σε όλα όσα έχει διαπιστώσει, ώστε η ομάδα του να είναι έτοιμη αρχές Μαΐου στα μπαράζ ανόδου. Η Ελλάς από την αρχή του πρωταθλήματος είχε θέση ως στόχο, τόσο την κατάκτηση του τίτλου (τρίτος συνεχόμενος), όσο και την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Το ένα μέρος του στόχου επετεύχθη, πλέον άπαντες θα προσπαθήσουν να ολοκληρωθεί το όνειρο της ανόδου.

Από την άλλη πλευρά, ο Πανναξιακός κατάφερε να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο κόντρα στην Ελλάς, ίσως το 4-0 να τον αδικεί, καθώς είχε τις ευκαιρίες να σημειώσει κάποιο γκολ.

Η ομάδα της Σύρου εκτός της εξαιρετικής απόδοσης είχε σε πάρα πολύ καλή μέρα τον Παπαδόπουλο που όποτε χρειάστηκε με τις επεμβάσεις του κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ήταν ένα παιχνίδι με ωραίο ρυθμό, με τις ομάδες να παίζουν πιο απελευθερωμένα και να προσφέρουν πλούσιο θέαμα σε όλους όσους αψήφησαν το κρύο και βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου της Ερμούπολης.

Η Ελλάς Σύρου δίκαια πήρε τη νίκη και τον τίτλο, καθώς έδειξε πως είναι η καλύτερη ομάδα των Κυκλάδων και θα παλέψει στη συνέχεια για την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Ο Παυλόπουλος, από την πλευρά του, έβαλε γκολ με όλους τους τρόπους καθώς το κάθε ένα από τα τρία συνολικά τέρματα που σημείωσε, ήταν το ένα πιο ωραίο από το άλλο. Μάλιστα, ο επιθετικός της ομάδας της Σύρου, εκτός τα γκολ, είχε ακόμη ένα δοκάρι κι ένα χαμένο πέναλτι (απέκρουσε ο Βακαλόπουλος).

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά»

Ο προπονητής της Ελλάς Σύρου Κώστας Παπαδόπουλος μετά το τέλος του αγώνα σημείωσε: «Ήταν ένα ανοικτό παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες έπαιξαν επιθετικά. Πιστεύω ότι αγωνιστικά το παιχνίδι κύλησε όπως θέλαμε, όμως εμείς στεκόμαστε στους τραυματισμούς που είχαμε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Κάναμε το πρώτο βήμα, κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και τώρα όλη μας η προσοχή στρέφεται στα μπαράζ ανόδου. Θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας και επιτέλους η Σύρος να βγάλει μία ομάδα στην Γ’ Εθνική. Πιστεύω πως αυτό το θέλουν όλοι οι υγιείς φίλαθλοι και όλοι μαζί να παλέψουμε να πετύχουμε το στόχο της ανόδου. Τον κόσμο τον θέλουμε στο πλευρό μας γιατί αυτή η ομάδα αξίζει την άνοδο και θα παλέψει για να τα καταφέρει».

Στη συνέχεια ο τεχνικός της ομάδας αναφέρθηκε στο αν αλλάζουν τα πλάνα του και κάνει αλλαγές μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. «Όχι δεν θα αλλάξω κάτι, θα δουλέψουμε σκληρά το διάστημα που ακολουθεί, ώστε στα μπαράζ να είμαστε έτοιμοι. Βέβαια θέλουμε να επιστρέψουν και οι αθλητές που είναι εκτός χε με τραυματισμούς  και να πάμε στα επόμενα παιχνίδια με τα παιδιά που μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα. Έχω πει άλλωστε πως είμαι πολύ ευχαριστημένος με την προσπάθεια που έχουν κάνει τα παιδιά μέχρι τώρα και έχουν αποδείξει πως δίκαια βρίσκονται στην ομάδα μας».

Είμαστε άτυχοι σε πολλές φάσεις

 

Ο τεχνικός της ομάδας της Νάξου κ. Προμπονάς μίλησε μετά το τέλος του αγώνα και την εμφάνιση του Πανναξιακού απέναντι στην Ελλάς Σύρου. «Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Ελλάς Σύρου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και εύχομαι να πετύχει τον στόχο της ανόδου στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Τώρα όσον αφορά στο παιχνίδι, σίγουρα δεν είχαμε την εικόνα που δείξαμε στα προηγούμενα ματς. Μεγάλο ρόλο σ’ αυτό έπαιξε η κούραση, αλλά και το δύσκολο ταξίδι που είχαμε για να φτάσουμε μέχρι τη Σύρο. Από την πλευρά μας, βέβαια, είχαμε τις ευκαιρίες να πετύχουμε κάποιο γκολ και το παιχνίδι να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Δεν μπορώ να πω, πως είμαι δυσαρεστημένος από την προσπάθεια που καταβάλουν οι ποδοσφαιριστές μου, αυτή ήταν μία κακή παρένθεση και πιστεύω πως στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι. Θα συνεχίσουμε από την πλευρά μας να δουλεύουμε, θέλουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια και στη συνέχεια να κάνουμε τον προγραμματισμό μας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο».

 

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης

3’ ο Οικονομόπουλος πιο ψηλά από όλους πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα λίγο πάνω από το τέρμα του Πανναξιακού.

7’ ο Παυλόπουλος με πλασέ έπειτα το αμυντικό λάθος της άμυνας του Πανναξιακού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βακαλόπουλου κι άνοιξε το σκορ για την Ελλάς Σύρου 1-0.

16’ ο Σκούπρα με σουτ από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βακαλόπουλου.

20’ τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Πανναξιακός στάθηκε άτυχος στο σουτ του Πίντος, αφού η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

22’ ο Σκούπρα έστειλε τη μπάλα μετά την παράλληλη πάσα του Παυλόπουλου στα δίχτυα του Βακαλόπουλου, όμως ο βοηθός υπέδειξε τον παίκτης της Ελλάς σε θέση οφσάιντ.

23’ ο Δεμερτζής βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Ελλάς Σύρου, όμως η προσπάθειά του δεν βρήκε… στόχο.

25’ ο Παυλόπουλος με ωραίο τεχνικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Πανναξιακού.

26’ ο Περιάλης μετά από την κάθετη πάσα του Σκούπρα, μπήκε μέσα στην περιοχή, όμως η μπάλα στο σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βακαλόπουλου.

27’ ο Παυλόπουλος για ακόμη μία φορά απέδειξε πόσο δεινός σκόρερ είναι, καθώς με ένα πλασέ με το εξωτερικό έστειλε τη μπάλα του ανήμπορου να αντιδράσει Βακαλόπουλου.

30’ ο Ογκνιάνοφ με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέρασε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πανναξιακού.

33’ ο γκολκίπερ της ομάδας της Νάξου με διπλή προσπάθεια απέκρουσε τη μπάλα στο σουτ του Περιάλη από πλεονεκτική θέση.

42’ τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Κολλιάκο να μπαίνει μέσα στην περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βακαλόπουλου.

41’ ο Γκαστόν μπήκε από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, όμως ο Παπαδόπουλος με υπερένταση κράτησε ανέπαφη την εστία του.

52’ ο Μανουδάκης βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Παράβολο, ο οποίος πήρε τη μπάλα, μπήκε μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

54’ ο Παυλόπουλος βγήκε στην κόντρα, όμως ανατράπηκε έξω από την περιοχή από τον γκολκίπερ της ομάδας της Νάξου, με τον Βακαλόπουλο να αντικρίζει την κίτρινη κάρτα του Γιάννη Ζαράνη.

62’ ο Παράβαλος βρέθηκε στο έδαφος σε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε αμέσως την παράβαση και το πέναλτι.

63’ ο Βακαλόπουλος μάντεψε σωστά και έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Παυλόπουλος.

68’ ο επιθετικός της ομάδας της Σύρου βγήκε στην κόντρα αρχικά με ψηλοκρεμαστό σουτ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Βακαλόπουλο, όμως αυτή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά με το κεφάλι έγραψε το 3-0.

72’ νέα μεγάλη απόκρουση από τον Παπαδόπουλο σε προσπάθεια του Γκαστόν.

90’ ο Περιάλης βγήκε από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής και με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για της Ελλάς Σύρου.

 

 

 

Ελλάς Σύρου – Πανναξιακός 4-0

Διαιτητική τριάδα: Ζαράνης, Βακόνδιος, Ρούσσος, παρατηρητής διαιτησίας: Μενδρινός

Ελλάς Σύρου (Παπαδόπουλος): Παπαδόπουλος, Περιάλης, Κολλιάκος (76΄Πρίντεζης), Έντσεφ, Οικονομόπουλος (86΄ Μάιπας), Μπακατσέλος (63΄Νομικός), Ογκνιάνοφ, Σκούπρα, Παυλόπουλος, Μανουδάκης, Παράβαλλος

Πανναξιακός (Προμπονάς): Βακαλόπουλος, Καφετζής, Γιαννής, Γιαννακόπουλος (63΄Φράγκου Ν.), Βαθρακοκοίλης (80΄ Καρβούνης), Ευρυπιώτης, Δεμερτζής (86΄ Γιαννούλης), Πίντο, Γκαστόν, Φράγκου Ερ., Ραπτόπουλος