Στα ημιτελικά του κυπέλλου Κυκλάδων ο Πανθηραϊκός

Ο Πανθηραϊκός σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες φετινές εκπλήξεις στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο, καθώς επικράτησε του Πανναξιακού με 2-1 κι άφησε την ομάδα της Νάξου εκτός συνέχειας του κυπέλλου Κυκλάδων. Ο Πανθηραϊκός με τη νίκη του αυτή προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του κυπέλου, εκεί όπου είναι ήδη η Α.Ε. Μυκόνου και η Ελλάς Σύρου.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι κατάφεραν μόλις στο 7’ να ανοίξουν το σκορ με την κεφαλιά του Κράσι, μετά την σέντρα από τα αριστερά του Κρεμμύδα.

Στο 27’ η ομάδα του Γιώργου Προμπονά βρήκε δίχτυα, κερδίζοντας πέναλτι μετά την ανατροπή μέσα στην περιοχή του Γιαννακόπουλου, σε μαρκάρισμα του Λέσι. Ο Πίντο αρχικά νικήθηκε από τα 11’ βήματα από τον Καλαμάρα, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο παίκτης του Πανναξιακού με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα, κάνοντας το 1-1.

Στο 32’ οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ ,με τον Γαλανό να βγαίνει τετ α τετ με τον Ποθητό, όμως ο γκολκίπερ της ομάδας της Νάξου απέκρουσε τη μπάλα. Στο 45’ ο Πανθηραϊκός κέρδισε πέναλτι έπειτα το χέρι μέσα στην περιοχή του Φράγκου. Ο Γαλανός νίκησε τον Ποθυτό και έβαλε τους γηπεδούχους και πάλι σε θέση οδηγού.

Ο Πανναξιακός στην τελευταία επίθεση του πρώτου ημιχρόνου έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Γιαννακόπουλου, να μην μπορεί να νικήσει με σουτ μέσα από την περιοχή τον Καλαμάτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανναξιακός μπήκε με διάθεση να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, όμως ο Πανθηραϊκός είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους που οδηγούσαν προς την εστία του Καλαμάτα. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα, καθώς σε διάστημα πέντε λεπτών έχασαν σημαντικές ευκαιρίες τόσο με τον Κράσι. Η καλύτερη στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν για τους γηπεδούχους με τον Κράσι στέκεται άτυχος καθώς είδε σε προσπάθειά του τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Ποθητού.

 

Πανθηραϊκός – Πανναξιακός 2-1

Διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο κ. Χατζόπουλος, με βοηθούς του την κα. Ρούσσου και τον κ. Νάκκα.

Συνθέσεις:

Πανθηραϊκός (Δ. Κρεμμύδας): Καλαμάτας, Ζαμπέλης, Λλέσι, Τσάνο, Κράσι Ε., Φέγγης, Διονυσόπουλος, Βενιέρης(68’ Καραγιάννης), Κρεμμύδας, Γαλανός (86’ Καβαλλάρης), Κράσι Λ.(86’ Μέμα).

Την αποστολή συμπλήρωσαν οι: Ρούσσος, Φύτρος, Μπάχνα, Χαϊνταράι, Λιγνός Π. και Λιγνός Σ.

Πανναξιακός (Γ. Προμπονάς): Ποθητός(46’ Βακαλόπουλος), Γιαννούλης (76’ Καρβούνης), Καφετζής, Γιαννής, Γιαννακόπουλος, Βαθρακοκοίλης, Δεμερτζής, Πίντο, Γκαστόν, Φράγκου Ε., Ραπτόπουλος(46’ Φράγκου Ν.)

Την αποστολή συμπλήρωσε ο Γκορνάτι.