Σύρος: 40χρονη έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης

  • Δευτέρα, 3 Απριλίου, 2023 - 12:02

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε τις προηγούμενες ημέρες μία 40χρονη στη Σύρο, η οποία είδε να κάνει “φτερά” από τον τραπεζικό της λογαριασμό ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η περιπέτεια για την άτυχη γυναίκα άρχισε όταν χωρίς να το καταλάβει έστειλε τα στοιχεία τραπεζικού της λογαριασμού σε άγνωστο συνομιλητή, ο οποίος παρίστανε συνεργάτη του λογιστή της.

Μόλις η γυναίκα κατάλαβε ότι πιθανότατα πρόκειται για απάτη, ήταν πλέον αργά, καθώς από τον λογαριασμό της εξαφανίστηκε το ποσό των 3.900 ευρώ.

Το περιστατικό της ηλεκτρονικής απάτης, σύμφωνα με πληροφορίες της "Κοινής Γνώμης", καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Σύρου την 1η Απριλίου.

Άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας άρχισε έρευνα, προκειμένου να καταφέρει να φτάσει στον εντοπισμό των δραστών, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιείται έλεγχος, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν το συγκεκριμένο περιστατικό συνδέεται με παρόμοιες απάτες που έχουν συμβεί κατά το παρελθόν.

Πάντως, οι αστυνομικές αρχές για μία ακόμη φορά συστήνουν στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί στις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές και σε καμία περίπτωση να μην απαντούν σε e-mails που ζητούν προσωπικά στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών τους.