Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Σύρο, χθες το βράδυ ενόψει της κάλπης της 21ης Μαΐου

“Δικαιοσύνη παντού και πολιτικές για τη νησιωτικότητα”

Παρουσιάστηκε αναλυτικά το πλήρες ψηφοδέλτιο για τις Κυκλάδες

Μήνυμα συμπόρευσης με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον αγώνα για “δικαιοσύνη παντού” και για νησιά, στα οποία θα μπορούν να ζουν οι νησιώτες πρωτίστως, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια, απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος, στο πλαίσιο της πολιτικής εκδήλωσης που πραγματοποίησαν χθες, στη Σύρο.

Όλα τα πρόσωπα που απαρτίζουν το “ψηφοδέλτιο νίκης” στο δρόμο προς την κάλπη της 21ης Μαΐου μίλησαν και παρουσίασαν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα νησιά και τη νησιωτικότητα, δίνοντας έμφαση στις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν στις Κυκλάδες.

Καλωσόρισμα προς όλα τα παρευρισκόμενα μέλη και τους φίλους του κόμματος απηύθυνε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υπεύθυνη για το νησιωτικό νομό, Καίτη Γιαννακά, η οποία μεταξύ άλλων, σημείωσε πως όλοι οι πολίτες είναι σημαντικό να στηρίξουν μία προοδευτική δύναμη για να υπάρξει αλλαγή στη χώρα και έμφαση στις ανάγκες των πολλών. Από την πλευρά του, ο συντονιστής της ΟΜ Σύρου του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Βασιλάκης ενημέρωσε για τη λειτουργία των νέων γραφείων του κόμματος στην οδό Νεωρίου 16 (κάθοδος Λαλακιάς), ενώ τόνισε πως οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά για τις προτάσεις του κόμματος σχετικά με βιώσιμη ανάπτυξη, βιώσιμο τουρισμό, παιδεία, υγεία, μεταφορές, περιβάλλον, ενέργεια, πρωτογενή παραγωγή και κρατικές υπηρεσίες, στο περίπτερο που θα λειτουργήσει στην πλατεία Μιαούλη.

Το ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων

Ειδικότερα, τα δύο νέα πρόσωπα που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες είναι η συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Ειρήνη Βλαστάρη από την Κύθνο και η Θαλλελαία Καραμολέγκου (Ιακωβίνα -Θάλεια), νομικός από τη Σαντορίνη.

Η κ. Βλαστάρη έχει εργασθεί ως εκπαιδευτικός στην προσχολική και δημοτική εκπαίδευση – ιδιωτική και δημόσια -, έχει διατελέσει διευθύντρια σε δημοτικά σχολεία της Δυτικής Αττικής ενώ υπήρξε σχολική σύμβουλος και διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Κυκλάδων. Η ίδια έχει συγγράψει πλήθος εκπαιδευτικών βιβλίων.

Επιπρόσθετα, η κ. Καραμολέγκου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών με ειδίκευση στο Δίκτυο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στα ζητήματα αναπηρίας. Ταυτόχρονα είναι νομική σύμβουλος σε σωματεία παραολυμπιονικών και ΑΜΕΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως συμμετείχε ως expert σε επιτροπή, στο Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στην Κωσνταντινούπολη.

Υπενθυμίζεται πως το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ απαρτίζεται ακόμη από τον οικονομολόγο – πολιτικό επιστήμονα, Νίκο Συρμαλένιο, επί πολλά έτη βουλευτή Κυκλάδων, με καταγωγή από τη Μήλο. Επίσης, από τον τεχνικό δικτύων και τηλεπικοινωνιών, Βασίλη Γλέζο από τη Νάξο, καθώς επίσης από τη Μαρία Χανιώτη από την Πάρο, ξενοδόχο, η οποία είχε διατελέσει και αντιδήμαρχος Τουρισμού στον Δήμο Πάρου. Τέλος, στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει και ο πρώην δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, σύμβουλος ανάπτυξης και διοίκησης έργων.

Με προτάσεις για τα νησιά

“Σε συνθήκες Μνημονίου ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019) έφερε για πρώτη φορά τη νησιωτικότητα στο προσκήνιο υλοποιώντας συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και πολιτικές όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο, τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, τα προγράμματα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, το πρόγραμμα των αφαλατώσεων, την ανασύνταξη της δημόσιας υγείας με στήριξη των Κ.Υ. και των Νοσοκομείων, το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, τη διατήρηση σχολικών τμημάτων, την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων, το άνοιγμα του Νεωρίου και των σμυριδωρυχείων κλπ”, ανέφεραν οι υποψήφιοι βουλευτές στις τοποθετήσεις τους προλογικά, τονίζοντας παρακάτω πως ο ΣΥΡΙΖΑ σε “ασφυκτικές” συνθήκες οικονομικά για τη χώρα, έδωσε έμφαση στον άνθρωπο και στήριξε την κοινωνία.

Μάλιστα ο Νίκος Συρμαλένιος επεσήμανε πως το κόμμα στη Βουλή έφερε 270 ζητήματα των Κυκλάδων, από όλο το φάσμα της νησιωτικότητας, ασκώντας πιέσεις προς τη Νέα Δημοκρατία για να δοθούν λύσεις.

Σήμερα, όπως επεσήμαναν και οι άλλοι υποψήφιοι βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ με γνώση, εμπειρία και τους ανθρώπους που διαθέτει, “έχει συγκροτημένη στρατηγική για τις Κυκλάδες, επεξεργασμένη με βάση τα χαρακτηριστικά των νησιών” και στοχεύει σε μία ανάπτυξη που θα χαρίζει ορίζοντα και μέλλον για τις νέες γενιές. Ως εκ τούτου, κάνοντας αναλυτική αναφορά στις προτάσεις τους περί νησιωτικού ΕΣΥ, επέκτασης του Μεταφορικού Ισοδύναμου, επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, πολιτικών για αξιοπρέπεια στα ΑΜΕΑ και προσβασιμότητα στην πράξη, στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, καθώς επίσης για πολιτικές που θα στηρίζουν όλους τους τομείς της παραγωγής, θα σέβονται το περιβάλλον, θα καλύπτουν επαρκώς τις μετακινήσεις των νησιωτών κ.α., κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για μία νέα κυβέρνηση – προοδευτική – που θα προσφέρει “δικαιοσύνη και ισοτιμία σε όλους τους πολίτες αλλά και στους νησιώτες”.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού Κυκλάδων άσκησαν έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία και στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων πως στη θητεία της, αύξησε το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, “πρωταγωνίστησε” για το “σκάνδαλο των υποκλοπών” και “πλήγωσε βαθιά τη δημοκρατία στη χώρα”.

“Είναι η ώρα της αλλαγής και η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”, υποστήριξαν όλοι οι υποψήφιοι, αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα των παρισταμένων.